Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pokušavam neuspešno da izbegnem IRIS TV, međutim usled svima dobro poznatih promena pokušao sam juče da gledam Ligu šampiona preko IRIS aplikacije na TV-u (LG CXOLED) i negledljivo je. Pre svega, slika je osetno lošija od SK parnjaka preko EON aplikacije i drugo (i mnogo bitnije), na svakih nekoliko minuta slika se zamrzne. Vidim da se problem rešava na taj način što se sadržaj gleda preko njihovog uređaja (iris box ili kako se već zove), ali moje pitanje je zbog čega, odnosno kako je moguće da EON aplikacija radi skoro savršeno, a da ovo čudo ne može da se sastavi bukvalno.

Juce konacno predjoh na MTS, instalirase mi sve, medjutim imam problem da na 1/3 TVa ne rade odredjeni kanali poput Prve. Slika je skroz zamrznuta i cuje se samo cijukanje kao kod prebrzog premotavanja. Isto je i sa pojedinim filmskim kanalima i onim promo kanalom.

Zna li neko kako da resim?

Da ne bi listao ovoliko stranica,da li preko mob app i laptopa moze da se prati program u inostranstvu?

Направиш кући ОпенВПН сервер. Он до 2 конекције је бесплатан. Прикачиш се из иностранства на тај сервер и ето ти ВПН неограничен и бесплатан. Наравно да ти је кући МТС интернет. Све што треба да урадиш је да отвориш један порт на рутеру за тај сервер.

Направиш кући ОпенВПН сервер. Он до 2 конекције је бесплатан. Прикачиш се из иностранства на тај сервер и ето ти ВПН неограничен и бесплатан. Наравно да ти је кући МТС интернет. Све што треба да урадиш је да отвориш један порт на рутеру за тај сервер.
Odlicno ako je to moguce, i nije neka zezanicja da se odradi.

Pokušavam neuspešno da izbegnem IRIS TV, međutim usled svima dobro poznatih promena pokušao sam juče da gledam Ligu šampiona preko IRIS aplikacije na TV-u (LG CXOLED) i negledljivo je. Pre svega, slika je osetno lošija od SK parnjaka preko EON aplikacije i drugo (i mnogo bitnije), na svakih nekoliko minuta slika se zamrzne. Vidim da se problem rešava na taj način što se sadržaj gleda preko njihovog uređaja (iris box ili kako se već zove), ali moje pitanje je zbog čega, odnosno kako je moguće da EON aplikacija radi skoro savršeno, a da ovo čudo ne može da se sastavi bukvalno.
Pa.... Čudni putevi telekomunikacija su zamršeni 🙄

Kvalitet strima preko aplikacija pre svega zavisi od samog servera i kapaciteta istog.
Zatim zavisi od kodeka koji operater koristi za sliku i zvuk
I naravno kako je sam softver odnosno aplikacija implementirana u ceo sistem.

Tri osnovne stvari na kojima se ne štedi i gde se radi u jako kvalitetnom timu inženjera i programera koji učestvuju na samoj implementaciji usluge.

To ti je onako uopšteno i najkraće zašto kod jednih radi vrhunski, a kod drugih "drži vodu dok majstori odu."

Da li kod nas može negde da se kupi kablić koji je s jedne strane 3,5 mm, a s druge strane da ima tri činča (žuti za video i beli i crveni za audio) kao što imaju Iris-ovi boksovi? Ja imam jedan takav kablić koji sam dobio od SBB-a. Na SBB Eon boxu radi, ali na Irisu ne. Ili možda Iris blokira analogni izlaz?!

Sad sam video da mi je i MTS poslao taj kablić. Stajao je u kutiji. Probaću sutra da vidim da li radi.

Ja sam blago je reći razocaran iris tv-om, eon box je svetlosnim godinama ispred irisa, i po kvalitetu slike, brzine, opcijama, a kao što je New Belgrade rekao, skoro trećinu kanala je nemoguće gledati zbog seckanja

Pa imaš mogušnost da im vratiš u roku od 14 dana ako nisi zadovoljan uslugom. Kod mene nije bilo tih problema na 3 STB-a ni dok je bio VDSL npr.

I dalje ne razumem mešanje Iris GO i Iris Smart aplikacija sa ovom temom. Totalno drugačije stvari u pitanju.

Juce konacno predjoh na MTS, instalirase mi sve, medjutim imam problem da na 1/3 TVa ne rade odredjeni kanali poput Prve. Slika je skroz zamrznuta i cuje se samo cijukanje kao kod prebrzog premotavanja. Isto je i sa pojedinim filmskim kanalima i onim promo kanalom.

Zna li neko kako da resim?
I samo glavnu stvar nisi naveo:
1. Kakvi su ti parametri linije
2. Jesi na bakru ili optici

Kada to budemo znali možda će mo moći da ti pomognemo.

Ja sam blago je reći razocaran iris tv-om, eon box je svetlosnim godinama ispred irisa, i po kvalitetu slike, brzine, opcijama, a kao što je New Belgrade rekao, skoro trećinu kanala je nemoguće gledati zbog seckanja
Slažem sa ali:

Te probleme koje navodite vas dvojica verovatno imate zbog katastrofalno stare i loše linije i parametara na njoj.

Kada bi bar u svojoj kući/stanu promenili telefonski kabl iz zida gde vam je priključak (pošto da ste na optici ovakve anomalije ne bi se ni manifestovale) videli bi ste veliki napredak u pogledu parametara linije i prenosa signala do vašeg tv-a.

E sad šta se dalje dešava od vaše kuće do centrale gde ste priključeni je enigma za sve nas ovde ako nam ne date više podataka.

Pitanje da li vaša parica može uopšte da izdrži 3 tv-a priključena na IPTV koliko ste vi tražili.

Ako si na optici, prijavi im definitivno nesto nije u redu, takodje na optici 500/160 ne da radi tv tj slika je vrh kakvo seckanje ni sekundu, pikselizacija ni sekunde a slika vrhunska.
Znaci nije to do televizije da ne valja svi bi imali mi problema vec je lokalni problem do tebe tj tvog prikljucka i mozda setovanja neceg u centrali, ti si kao i ja na optici tebi mora da radi top slika ma sta ti radio, hvataj ih za rukav i ne pustaj dok ti ne rese jer je do njih problem, ont-a, stb-a ili cak lose odradjene infrastrukture a oni to sve treba da provere i rese a ti moras da imas uslugu recimo kao ja besprekornu.
Ja bih ih ganjao dok ne propisaju majcino mleko i ne rese njihov problem jer ovde nista koliko vidim nije do tebe ako si na optici, sto mi je cudno.

Nisam bas siguran sta su parametri linije, ali sam na optici...
Meni dok su mts monteri uvodili optiku, merili su signal 10ak puta dok nisu naštelovali da je sve ok. Glavni problem koji su peglali je bio ako optički kabl ima preoštru krivinu kada zalomi oko/u ćoškovima zida. Proveri po ćoškovima i na svim skretanjima kabla da nije prelomljen na maltene 90 stepeni, pa popusti malo kabal ili malo skini zida da unlažiš krivinu u optičkom kablu.
To može da reši problem, ali svakako na optici mora sve da radi bez seckanja, evo ja sam na 250/80 i na ovom jednom stbu sve leti što se tiče slike.

I kod mene je optika, uzeo sam 3 meseca na probu iris tv, vraticu im ga vrlo brzo. Nije poenta u brzini interneta mislim, stalno isti kanali seckaju, dok su ostali savrseni, dakle ili je do kanala ili do njihovog servera, sbb eon box sljaka savrseno, a na mts optici sam 🤣. Na stranu sto im je box zakljucan pa ne mogu da se instaliraju aplikacije, nema casta itd...

Seckaju oni film klub kanali već neko vreme. Ne gledam pa me ne zanima do koga je, iz istih razloga nisam ni prijavio. Obično isprave šta se prijavi.
Ono što se gleda je ok.
Takav je kakav je stb, ima ih inače više koje montiraju.
Drži se onda eon-a. Probao si i ne ide ti🙂 ***, nemamo ni svi mogućnosti za SBB na lokaciji.

Pa.... Čudni putevi telekomunikacija su zamršeni 🙄

Kvalitet strima preko aplikacija pre svega zavisi od samog servera i kapaciteta istog.
Zatim zavisi od kodeka koji operater koristi za sliku i zvuk
I naravno kako je sam softver odnosno aplikacija implementirana u ceo sistem.

Tri osnovne stvari na kojima se ne štedi i gde se radi u jako kvalitetnom timu inženjera i programera koji učestvuju na samoj implementaciji usluge.

To ti je onako uopšteno i najkraće zašto kod jednih radi vrhunski, a kod drugih "drži vodu dok majstori odu."
Dakle, da prevedem sam sebi, Telekom je uradio fušerski posao jer ih za korisnike baš briga i bitno je samo da se vrte ugovorne obaveze, a i aplikaciju koristi mali broj ljudi u odnosu na ukupan broj korisnika, pa se neće cimati ni da reše to u neko skorije vreme.

Slučajno poslao.
Opet ne znam zašto OFF uopšte pišem.
Ne zanima ih zato što nije tip usluge koji oni prodaju. Ovo je IRIS TV, prodaje se preko STB uređaja, u sklopu fiksno/net/tv usluga. Inače aplikacija radi ok. U mom slučaju kod sestre na SBB, ali trenutno uz VPN. iOs, android TV i browser (mislim da je chrome).

Poslednja izmena:
Dakle, da prevedem sam sebi, Telekom je uradio fušerski posao jer ih za korisnike baš briga i bitno je samo da se vrte ugovorne obaveze, a i aplikaciju koristi mali broj ljudi u odnosu na ukupan broj korisnika, pa se neće cimati ni da reše to u neko skorije vreme.
Kratko i jasno: DA
Tako rade oduvek jer su im "leđa" državna.

Ljudi od nedavno koristim ovaj Iris,ali nisam nikako zadovoljan. Bukvalno je SBB dimenzija iznad. Sliku sam nekako uspeo da doteram da bude priblizna njima,ali npr kad gledam fudbal imam utisak kao da igram PES sa losijom grafickom i nekim srednjim podesavanjima,ili kao da gledam neki ne bas sjajan strim preko neta..Bukvalno kao da secka,kao da vidim frejmove ili sam se istripovao nesto... Mada kako god okrenem na SBB-u isti kanal mnogo fluidnije radi. Nista ne kapiram. Inace imam Hisense TV novije generacije,pa bih molio ako neko ima dobra podesavanja da probam sa tim postavkama. Sve sam cackao,od rezolucije,hdr-a,do onih formata slike,ali nikako da utrefim da sve lepo fercera...Evo konkretno kad poredim RTS 1 SBB i MTS,na prvom nista ne secka,IRIS npr kad su neke duze lopte i pasovi tacno se vidi da zapne..Na Areni isto tako,mislio sam da mozda ovi nasi amateri nisu dobro odradili prenos,ali kad sam video da je na SBB-u ok izbedacio sam se skroz.

Poslednja izmena:
Imaju problema ljudi sa losom infrastrukturom kod Mts, ja imam optiku nikad ni da zasteka sekundu, slika odlicna a posto imam i Sbb mogu reci da je na Mtsu i bolja ne nesto mnogo ali bar 10ak% u odnosu na eon.
Tebi prvo infrastruktura da se sredi(nisi rekao cime pristupas netu) pa onda ima da ti sve radi kako treba.

Kakva infrastruktura? Imam optiku,sasvim dobar internet paket... Doduse sa infrastrukturom i instalacijama sam muku mucio od samog pocetka,posto su podizvodjaci montirali opremu,pre neki dan su bili valjani serviseri,sve izmenjali i napravili dosta bolje nego sto je bilo..Ne znam sta vise moze da bude problem majke mi. Mada i ja sam cackao ovaj jadni boks,menjao podesavanja pa se mozda i on zaglupio iako sam ga vec par puta resetovao..Hajde napisi mi svoja podesavanja da vidim da nisam nesto sto ne treba podesio...Stavio sam 4k rezuluciju,60hz,iako ovde preporucuju full hd,mada ja ne vidim nikakvu razliku...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno