Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

renne

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2007
Poena
515
Moja oprema  
Laptop
HP Omen 16.1
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra
Pametni uređaji
Samsung GW 42
Pristup internetu
  1. Optički internet
ne može ni da bude HD preko AV

simmke

Cenjen
Učlanjen(a)
03.08.2014
Poena
145
Nisu u HD rezoluciji.Mislim da HD moze jedino preko HDMI kabla.

pajica123

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2011
Poena
305
Moja oprema  
Mobilni telefon
samsung a52, samsung s7edge
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Mobilni internet
Scart i YPbPr podrzavaju FullHD, samo ne znam sta taj box ima od izlaza i sta TV ima od ulaza na sebi :)

simmke

Cenjen
Učlanjen(a)
03.08.2014
Poena
145
Nece ni scart prikljucak,probao sam.U pitanju je Panadonic Full HD tv.Imam ja HD kanale na pozicijama na kojima su i bili ali zbog prikljucka ih fakticki nemam vec SD rezoluciju.

Ljuboni

Poštovan
Učlanjen(a)
26.10.2020
Poena
50
Nikada hdmi ne prikljucivati kada je tv pod naponom, zato se desava da pocrkaju izlazi i nije retkost.

simmke

Cenjen
Učlanjen(a)
03.08.2014
Poena
145
Pazi,samo sam ponekad ukljucivao Mi Stick pa moguce da je to zeznulo.Znaci,ubacivati u HDMI port samo kad je ugasen tv,je l tako?

SickMF

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
425
Meni je napon u kablovskoj ubio hdmi jer je tv ujedno bio povezan sa kompom preko tv-a, a kabl od tadašnjeg IKOM+a je išao u tv i u tv karticu od kompa. Prilikom uključivanja hdmi od kompa do tv-a je varnicilo žestoko. Dok sam ukapirao šta je, bilo je kasno. Za to služi galvanski separator, ali to da ti daju treba da si mnogo dosadan.

Ljuboni

Poštovan
Učlanjen(a)
26.10.2020
Poena
50
Na nekoliko tv varničilo prilikom prikljucivanja kod mene,mali elektricitet ali vidljiv i pričah to sa jednim drugarom koji mi reče nikako kad je pod naponom, inače imao sam sreće ali ne kao kod njega gde se isto desilo, na novom Panasoniku crkoše ulazi, tako da je bolje bez napona nego se kockati i proći tako, e sad dal je do marke tv, ne bih zalazio u dalju istragu, isključi-uključi i mirna glava. Ja sam prošao tako na kompu pre nekoliko godina, gde je ulaz hdmi na grafičkoj crkao dok sam povezivao, za tv sam imao sreće.

simmke

Cenjen
Učlanjen(a)
03.08.2014
Poena
145
Drustvo,u medjuvremenu sam probao sa trecim HDMI kablom koji sam slucajno nasao i kad ono proradi.😳Nista mi nije jasno.Probao sam Mi Stick na drugom portu kad tamo nece.Nema veze,bitno da mi STB radi a Mi stick cu koristiti na drugom tv-u.

filip555

Poštovan
Učlanjen(a)
28.06.2016
Poena
95
Kako da resim problem, iskljucen lan i nestade struje i sada naravno ne mogu da pokrenem iris?

Miki Ue

Cenjen
Učlanjen(a)
23.10.2016
Poena
115
Nikako, pisano o tome mnogo puta. Ne treba se zezati sa nečim što je zaista diskutabilno i neispitano do kraja a problematično pre svega.

Gargamel83

Poštovan
Učlanjen(a)
19.01.2021
Poena
85
Sad kad pricate o tome setih se da sam na jesen krečio sestri stan, ima i Iris i SBB, naravno, morao sam sve da pomeram po stanu, ceo namestaj pa tako da sam iskljucivao i IRIS box, i iz struje i LAN kabal, doduse iskljucio sam ga u zidu a ne u boksu. I posle sve radilo bez problema. U cemu je razlika? Ili nema nekih pravila kome ce da radi a kome ne..

Olujche

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2012
Poena
215
Na nekoliko tv varničilo prilikom prikljucivanja kod mene,mali elektricitet ali vidljiv i pričah to sa jednim drugarom koji mi reče nikako kad je pod naponom, inače imao sam sreće ali ne kao kod njega gde se isto desilo, na novom Panasoniku crkoše ulazi, tako da je bolje bez napona nego se kockati i proći tako, e sad dal je do marke tv, ne bih zalazio u dalju istragu, isključi-uključi i mirna glava. Ja sam prošao tako na kompu pre nekoliko godina, gde je ulaz hdmi na grafičkoj crkao dok sam povezivao, za tv sam imao sreće.
Kod tebe ili je problem u kablu/uređaju koji kačiš na TV ili si najveći maler za televizore na svetu. Probleme koje opisuješ nisu bezazleni i ne treba ih rešavati uključivanjem hdmi bez napona već isključivo analizom i zamenom TV/kabl/uređaj. Najbolje i da svaki USB konektujemo isključivo bez napona pa da palimo komp/tv, zašto da se zadržimo na HDMI..

I da, ja bi zvao električara da proveri uzemljenje na toj utičnici gde koristiš TV/komp.

Poslednja izmena:

saleanddeki

Poštovan
Učlanjen(a)
02.01.2015
Poena
70
USB nema svoje napajanje. Svaki uređaj sa svojim napajanjem (ispravljačem) ima svoj potencijal i nula nije ista između tih uređaja osim ako nisu nekako međusobno povezani npr preko hdmi kablova na tv-u jer su oni na istom potencijalu preko šasije tv-a. Zato hoće da baci iskru kada se priključuju. Zato lepo isključiš napajanja uređaja, povežeš ih i mirna glava.

Ljuboni

Poštovan
Učlanjen(a)
26.10.2020
Poena
50
USB nema svoje napajanje. Svaki uređaj sa svojim napajanjem (ispravljačem) ima svoj potencijal i nula nije ista između tih uređaja osim ako nisu nekako međusobno povezani npr preko hdmi kablova na tv-u jer su oni na istom potencijalu preko šasije tv-a. Zato hoće da baci iskru kada se priključuju. Zato lepo isključiš napajanja uređaja, povežeš ih i mirna glava.
Čovek lepo objasnio, zamalo da ponovo renoviram kucu zbog prethodnog posta. Probajte da omasite kada prikljucujete hdmi u tv, kako zavarnici kad ne ubodete iz prve, sa drugim ulazima nece. Dal ima veze sto je 2.1 hdmi, mada ne verujem, stvar je do napajanja iz prethodnog objasnjenja.

Jelena1303

Poznat
Učlanjen(a)
02.01.2021
Poena
40
Da li je neko primetio da je zvuk nekako smanjen, ranije sam pojavala na 17 i to je bilo prejako a sada mi je preko 25 solidno jako

Olujche

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2012
Poena
215
Zavisi o čemu pričaš. USB flash da, nema svoje napajanje ali ima uređaja koji se kače na USB sa svojim napajanjem.
Poenta priče je da su pametni ljudi koji su smislili i USB i HDMI standard rekli da se može "bosti na živo", i ukoliko to nekome ne funkcioniše, verovatno nije problem u standardu. Pa niste jedini koji ste hiljladu puta uboli HDMI, i ja to redovno radim pa mi se nije desilo crkavanje portova tek tako a pogotovo ne na više televizora. Ne trebe plašiti ljude bezveze. Ono što je problem je verovatno statički elektricitet, a njegov izvor i rešavanje zahteva drugi pristup od "isključivanja uređaja".

Jelena,
Ja sam primetio od samog starta (pre manje od mesec dana) da je zvuk prilično slab na Iris boxu, a vidim da se još njih žalilo. Verovatno moramo da naviknemo da držimo volume skalu malo veću nego što smo navikli...

jaffar

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2004
Poena
395
Sad kad pricate o tome setih se da sam na jesen krečio sestri stan, ima i Iris i SBB, naravno, morao sam sve da pomeram po stanu, ceo namestaj pa tako da sam iskljucivao i IRIS box, i iz struje i LAN kabal, doduse iskljucio sam ga u zidu a ne u boksu. I posle sve radilo bez problema. U cemu je razlika? Ili nema nekih pravila kome ce da radi a kome ne..
Nema to veze, kabl fizicki iz boxa mozes da izvadis i gasis box i ponovnim ukljucivanjem lan kabla box ce se podici najnormalnije, problem nastaje kad se lan u setovanjina androida onemoguci a box se ugasi iz nekog razloga.

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
Je li moguće instalirati i koristiti Android aplikacije na ovom najnovijem MTS-ov set-top boxu (onom crnom kvadratnom koji koristi Android u pozadini)?
Konkretno, Netflix.

saleanddeki

Poštovan
Učlanjen(a)
02.01.2015
Poena
70
Zavisi o čemu pričaš. USB flash da, nema svoje napajanje ali ima uređaja koji se kače na USB sa svojim napajanjem.
Poenta priče je da su pametni ljudi koji su smislili i USB i HDMI standard rekli da se može "bosti na živo", i ukoliko to nekome ne funkcioniše, verovatno nije problem u standardu. Pa niste jedini koji ste hiljladu puta uboli HDMI, i ja to redovno radim pa mi se nije desilo crkavanje portova tek tako a pogotovo ne na više televizora. Ne trebe plašiti ljude bezveze. Ono što je problem je verovatno statički elektricitet, a njegov izvor i rešavanje zahteva drugi pristup od "isključivanja uređaja".

Jelena,
Ja sam primetio od samog starta (pre manje od mesec dana) da je zvuk prilično slab na Iris boxu, a vidim da se još njih žalilo. Verovatno moramo da naviknemo da držimo volume skalu malo veću nego što smo navikli...
Moja namera nije bila nikoga da uplašim već da sprečim prelivanje novca u džepove servisa. Zašto bi bilo ko rizikovao i eventualno kvario uređaje ako to ne mora. Što se tiče priključivanja HDMI-a pod naponom uređaja, to priznajem da nikada nisam video u nekom uputstvu za tv. Kako god, mojim načinom sa gomilom uređaja i dva UPS-a nikad ništa nije varničilo ili pregorelo prilikom povezivanja.

Jelena1303

Poznat
Učlanjen(a)
02.01.2021
Poena
40

Jelena,
Da, tacno mesec dana kako je izuzetno slab zvuk i prosto iritira. Bar znam da nije do mog tva. Hvala

Lakisha

Poštovan
Učlanjen(a)
30.05.2013
Poena
80
Da ne bi bilo problema oko nemogućnosti ponovnog povezivanja stb-a na mrežu, ne deaktivirajte lan iz stb-a, nego ručno čupajte kabal ako baš morate ili dok ne podele svima nove stb-ove sa već ugradjenim androidom, pa time i stvarno reše kao krštena firma, da se ima mogućnost korišćenja stb-a kao android box-a.

Jer ako deaktivirate lan iz stb-a i koristite wifi da bi mogli da stb koristite kao android box i pritom dodje do nestanka struje isti može frljnuti u "risajkl bin" ili smarati call servis za dalje.... :)

Vrh Dno