Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Upravo ušao na forum da pitam isto.
Znači na arena1, arenapremium3 trza, kad lopta leti, skoro negledljivo. A na arenapremium2 ne trza, sve ne ok
Pa to. I na inter zvezda ide normalno.
Do njih je nešto onda. Ali mislim da to traje već jedno mesec dana.

Dal je to trzanje zbog framerate-a ili nečeg drugog?

Edit: evo sada proverio i na supernova move smart aplikaciji ista stvar. Znači da je do Arena, a ne do box-a

Poslednja izmena:
Ovo je katastrofa sa ovim trzanjem slike na arenama. Kao da ide u 25 fps sve.

Hajde da ih zaspemo reklamacijama. Ista utakmica na RTS-u i arenasport3 dva sveta. Na RTS-u ok, na arenasport3 negledljivo

Kako sam čuo, uskoro će (ako već nisu počeli) da "objedine" MTS i Supernova ponudu sa novom platformom , kanali će na MTS TV da počinju od broja 1 sa mogućnošću sortiranja kanala. Ne znam da li ostaje naziv Iris ili i MTS prelazi na novi Move.
Za početak ide novim korisnicima.
Testira se i Arena 4K

Kako sam čuo, uskoro će (ako već nisu počeli) da "objedine" MTS i Supernova ponudu sa novom platformom , kanali će na MTS TV da počinju od broja 1 sa mogućnošću sortiranja kanala. Ne znam da li ostaje naziv Iris ili i MTS prelazi na novi Move.
Za početak ide novim korisnicima.
Testira se i Arena 4K
Hoće li da vrate audio dugme koje je bilo da mozemo da iskljucimo vrsne i objektivne komentatore sa Arene ?
Hoce li vratiti mozaik na novoj platformi ?

Jel moguće da kad nešto iz video kluba dodam u omiljeno, da zbog toga nestane kanal iz omiljenih?!

Sada se setih da sam bio kupio daljinac za 1 dinar,da li i njega vracam prilikom razduzivanja ili samo stari to jest da li vracam dva ili jedan daljinac?

Jel IRIS TV kablovska televizija ili mi se čini? Ne zahteva pristup internetu? Molim pomoć od iskusnih.
Iris je IPTV, s tim sto ne zahteva pristup internetu nego se povezuje na Telekomove interne servere za IPTV. Moze se uzeti bez interneta ali je obavezan fiksni telefon. Dobija se ADSL modem koji se povezuje sa LAN kablom u Iris STB, ali preko modema ne moze da se pristupa internetu ako uzmes paket Fiksni+Iris TV vec samo IPTV serverima

Da li neko zna bio sam kupio daljinac za 1 dinar,da li i njega vracam prilikom razduzivanja ili samo stari to jest da li vracam dva ili jedan daljinac?

Pročitaj šta piše na papiru koji si dobio prilikom kupovine. Trebalo bi da je tvoj ako si kupio, bez obzira koliko si platio.

Jeste vi zadovoljni kvalitetom slike kod mts-a?

Da li se povecava njena

ostrina sa vecim box paketom?

Trenutno sam na box3 (probni period od 14 dana).

Na SBB-u mi je bila kao ostrija slika.

Ako predjem na box4, ili sta vec ima, da li ce biti bolja rezolucija?

Jeste vi zadovoljni kvalitetom slike kod mts-a?

Da li se povecava njena

ostrina sa vecim box paketom?

Trenutno sam na box3 (probni period od 14 dana).

Na SBB-u mi je bila kao ostrija slika.

Ako predjem na box4, ili sta vec ima, da li ce biti bolja rezolucija?
Ne. Da li je optika u pitanju i da li je u tvoj paket ukljucen i internet?

Kucaj na daljinskom, trebalo bi sa oba da radi:
Kod:
*1397* ili #1397#
Izaberi u meniju: Display/Custom Display format
Proveri da li je setovano na 1080i 50.
Za 4K ide neko 4k podešavanje, nemam pa ne znam tačno koje.

Ne menja ti se ništa, U svim box paketima ide odgovarajući TV paket. Standard, plus i max ili kako se već zovu.
Dodatni je 4k paket sa trenutnih 4 kanala i jedino je tu bolja rezolucija.
Ovde ti je spisak kanala, rezolucija, ima/nema unazad...

Jedno pitanjce, HDR Priority
1.Dolby Vision
2.HDR10
Sta staviti?

Исто.... стоји ми дв али пропусти обичан хдр са еуро-спорта и травела.

Zamisli... Pa Eurosport 4K se emituje samo kao HLG HDR. DV varijanta je bila na Max aplikaciji tokom OI.

Коју не можеш користити на ирис боксу, тако да дође му исто шта год одабрао.

Pa za taj slučaj da. A ko bude nabudžio na box neku drugu aplikaciju gde ima DV sadržaja napravilo bi razliku šta pušta / šta šalje na TV.

Како да набуџиш? Колико знам 4024 је закључан.

Budže i njega snalažljivi ljudi ;)
Koliko se sećam na kraju se skontalo da postoji matori firmware sa uključenim USB debug / ADB... tako da je priča nalik na "modovanje" Supernovinog Move Hybrid boxa : da je prvi korak firmware "downgrade".

A i pre toga je uži krug ljudi to rešavao sa USB-to-TTL adapterom i lemilicom.

Nazad
Vrh Dno