Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Pa umesto sto se smejete jel sam nesto pogresno napisao, bilo bi korisnije da mi objasnite gde sam pogresio.
Ti kazes Max aplikacija(kontam bivsi HBO) ne radi na boxu, ja kazem meni radi i sad se svi smejete, a cinjenica je da mi radi MAX aplikacija i na telefonu i na TV, a vi mozda ne mislite na tu max app.
Ne znam, meni tu nista nije smesno a vama kojima je smesno samo napred, bice i meni nesto smesno kad budete vi pisali(al nemojte tad da se ljutite, ok).

Misli na korišćenje Max aplikaciji na Iris boxu. Ne na telefonu, ne na TV-u, ne na nekom drugom Android boxu.

Ok, pa je to bilo toliko smesno? Ok. Samo nisam skontao da bas misli na iris box, jer kako je napisao delovalo je da pise i misli na box paket.
Hvala na objasnjenu ne vidim potrebu za tim ako vec postoje android tv kojeg danas svako moze da kupi, al ajde.
Nego, ne odgovori niko vezano za hdr10 i dv.

Ok, pa je to bilo toliko smesno? Ok. Samo nisam skontao da bas misli na iris box, jer kako je napisao delovalo je da pise i misli na box paket.
Hvala na objasnjenu ne vidim potrebu za tim ako vec postoje android tv kojeg danas svako moze da kupi, al ajde.
Nego, ne odgovori niko vezano za hdr10 i dv.
Jasno je napisao na Iris boxu,a i sama tema se odnosi na Iris tv box a ne na box pakete. Elem,sta god da stavis isto je jer jedino ES 4k ima hdr. Ako jednog dana nadograde box na ATV onda mozes da stavis i DV akon planiras da ga koristis za neke sevise koji emituju takav sadrzaj.

Травел 4К је такође хдр, макар био.

Канал 182, јесте хдр, јесте Travel ХР. Канал 181, ЕuroЅport 4К јесте хдр. 183 и 184 нису хдр.
Из неког разлога 183 се код мене укочи после неког времена, остали канали не.

Nocas mi se apdejtovao boks na verziju softvera1.99.35, sta li su menjali, dodavali?

Kako da uparim iris daljinski (onaj Bluetooth model) sa njegovim boxom? Nisam koristio sam box sigurno godinu dana, ne reaguje na daljinski uopšte.
Sam daljinski radi, kontroliše tv bez problema, bio je čak nedno vreme uparen sa xiaomi tv gen 2 Android tv uređajem.

Najsmesniji je što box reaguje na eon daljinski kad radi u ir modu ali ne rade svi dugmići niti u aplikaciji nalazim opciju za uparivanje. Vadio sam bateriju iz iris daljinskog, ako je bitno, i nista.
Da li se secas, kako si upario daljinski sa xiaomi android box? Imam iris daljinski, ostao mi je kad sam raskinuo ugovor, kupio sam andoid box i ne mogu da nadjem kako da ga povezem preko bt. Prek ir sam nasao kako se uparuje al' samo par funkc

Udjes u podesavanja. Izaberes opciju daljinski upravljaci pa dodaj blutut. Na daljinskom pritisnes OK i Videoklub tastere dok se ne upari.

Zadnjih mesec dana Iris mi pravi probleme u radu - radi, pa posle nekog vremena, 15min, sat, 3 dana, krene da koči i baguje dok se skroz slika i ton ne ukoče. Pomaže jedino da ugasim Iris box i uključim ponovo, tad uglavnom radi neko vreme, pa opet isto. Menjao sam sve živo od kablova, i napajanje od boxa i nakon toga radi par dana kako treba. Prijavljivao sam Telekomu dva puta, oni restartuju, nakon toga opet radi par dana pa po starom. Ne znam da li box brlja, ili moraju iz Telekoma da dodju da vide šta je problem. Iris go nema takve probleme, mada ga manje koristim od standardnog Irisa. Da li je neko imao slične probleme ?

Optika ili VDSL? Koji STB?
Traži zamenu STB uređaja, napiši da ne radi i da su dužni da obezbede nesmetan rad televizije. Verovatno je neispravan. Trebalo bi da oni dođu da zamene (bar je to bio slučaj kod mene kada se pojavio Iris i ona debela cigla d STB uređaja noije mogla da radi dva dana kako treba).

Optika je u pitanju, 4020.
Primetio sam kad stavim pauzu od recimo 5 minuta, kao da se napravi neki bafer i nakon toga radi sve kako treba. Imam 2 uređaja, na oba se dogadja isto, mada na 4020 je katastrofa, na onom drugom malo je bolja situacija

Imam dva Q11 i onaj HPH07. Q11 po meni mnogo bolje i stabilnije radi nego ovaj android. Najviše to primetim ako premotavam. Q11 stabilno mota dok ovaj ume da leti veoma visoko i pada veoma nisko u brzini :) Jeste da je Q11 malo sporiji u radu ali je bar glatko za razliku od trzavih androida.
Mada rade oba, ne prave više skoro uopšte neke probleme. Ne bi trebalo da imaš tih problema na optici, nije ih bilo ni ranije na vdsl kod mene.
Definitivno bi trebali da dođu i pogledaju. Ne vidim nešto žalbe na optici osim onih zbog njihove nesposobnosti/nezainteresovanosti da puste nešto kako treba kod sporta i slično. Desilo se pre nekog vremena da je nestajalo slike, zamrzavala, ali kod njih je neka havaraija bila tih par sati.

Optika je u pitanju, 4020.
Primetio sam kad stavim pauzu od recimo 5 minuta, kao da se napravi neki bafer i nakon toga radi sve kako treba. Imam 2 uređaja, na oba se dogadja isto, mada na 4020 je katastrofa, na onom drugom malo je bolja situacija
Resetuj ruter na fabricka

Meni je na Q11 bila bolja slika nego na HPH07 pa sam trazio da mi vrate Q11 i vratili su mi ga .
Nznm sada ako budem obnavljao ugovor sa njima - u decembru - da li da trazim ovaj novi stb

Jedino ako budeš prelazio na 4K paket, onda možeš odmah da tražiš.
Ne vidim šta pametno dobijaš za HD.

@Vlajo: pogledaj uputstvo od modema, mada se ja ne bi zezao sa time. Na optici ne bi smelo da štuca.
192.168.1.1
telekom/telekom
Proveri LAN 2 i 3 status za ethernet. Ne bi smelo da bude greški. Ima i log fajl pod mainetnance ali ne razumem se u to. Valjda ni tu ne bi smele greške da se pojave.
Ako si sve menjao, i kablove, onda verovatno neispravan STB.

Kako koristite Netflix na hph07? Instalirao, ulogovao se, neće da pusti film, E104 greška. Not certified device...

Na tom boxu kad nije "hakovan" ne radi ni internet generalno, kamo li Netflix. Odnosno Netflix neće da radi uopšte.

Netflix ne moze da radi jer taj boks nije sertifikovan.
Ako postoji jos onaj addon za Kodi (ne pratim to godinama pa ne znam) jedino tako mozes da probas da koristis uz odredjene restrikcije.

Vrh Dno