Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024)

Pre je moralo da se zove, sada ne treba. Aktiviraju svima koji imaju uslove. Do 30.09. je promo period koji je besplatan, a posle kreće naplata. Dodaće valjda Arena 4K, i još neke besplatne sa satelita, tipa Nasa 4K i možda FashionTv 4K.
Misliš automatski aktiviraju i posle da se zove ako ne želiš? Ja imam uslove ali mi nisu aktivni i dok ne bude više kvalitetnih kanala a posebno Arene 4k ne vidim potrebu za ovim paketom

Tako je pisano. Ja sam zvao da mi aktiviraju, ali ću svakako deaktevirati kada krene naplata, ako ovako ostane.

Zovi onda da ti aktiviraju. Besplatno je svakako do 30.09.

Kako da uparim iris daljinski (onaj Bluetooth model) sa njegovim boxom? Nisam koristio sam box sigurno godinu dana, ne reaguje na daljinski uopšte.
Sam daljinski radi, kontroliše tv bez problema, bio je čak nedno vreme uparen sa xiaomi tv gen 2 Android tv uređajem.

Najsmesniji je što box reaguje na eon daljinski kad radi u ir modu ali ne rade svi dugmići niti u aplikaciji nalazim opciju za uparivanje. Vadio sam bateriju iz iris daljinskog, ako je bitno, i nista.

Moraš da ga raspariš prvo sa tog televizora. Trebalo bi onda da proradi odmah na stb-u.

Raspario, neće. Pustio ga bez baterija danas celo popodne do večeri. Proradio na pola sata i to u ir modu. BT veza ne radi. Posle pola sata ni ir opet ne radi.
Zvao sam podršku, videćemo šta će da smisle. Lik koji se javio kaže d aje možda do boxa.

Našao sam i stari D3 daljinski, i sa njim box radi.

Možda je sam iris daljinski u problemu? Ir uopšte ne emituje osim kad se koriste ona 4 tastera za kontrolu tv.

Da li on uopšte treba da se poveže preko bt na box (hp4042 je u pitanju)?

Moze ali box mora da bude barem na 2.6.7 firmveru.
Na starijima nema opcije da se upari preko bluetooth dok je kod 2.6.7> ta opcije prisutna u settings.

Mislis u settings iris aplikacije? Tamo nema toga. Verzija fw je 274.

Odnesi daljinski u poslovnicu i zameni ga ako misliš da ne radi.

Da podelim i moje iskustvo. Zvao sam ih juče da se raspitam kako mogu da aktiviram 4k s obzirom da imam dve q11ice. Meni nisu pominjali nikakvu opciju da se čeka update software-a, već je napravljen radni nalog da mi se jedna q11 zameni za skyworth. Sad čekam da me kontaktira tehnička služba oko datuma zamene...
Tehnička sluzba me nije kontaktirala sve ovo vreme, tako da sam juče zvao i otkazao naloge. Ne menja mi se q11, a i olimpijada je skoro pa gotova...

Pozdrav, vidim da ima mnogo pitanja i odgovora, ali nisam na kraju shvatio. Da li je moguće namestiti hp4024 kao smart tv box i skinuti launcher?

Usput, zamenio sam stari huawei mts box iz 2017, zapucavao mi stalno i kada sam tražio nove resivere, nisu mi dali na licu mesta u njihovoj poslovnici, nego su mi sutradan došli i zamenili taj što zapucava sa hp4024. Izgleda mi da je polovan. Kao korisnik bez optike, šta mogu da očekujem od uređaja?

Pozdrav, vidim da ima mnogo pitanja i odgovora, ali nisam na kraju shvatio. Da li je moguće namestiti hp4024 kao smart tv box i skinuti launcher?
Ne budi lenj, prelistaj par stranica unazad pre nego što postaviš pitanje o kom je već naširoko pisano.
Kada to uradiš videćeš da je odgovor DA i pronaći ćeš dve metode URKE-tovu i KALE-tovu.

@DaniloHere danas su mi bas ugradili tri komada tog hp4024 , okej je ruter iskreno pre toga sam bio na eonu , naravno EON ima vise opcija , ali ne vidim da je ista brzi od ovog hp4024 , cak sta vise neke opcije su odradjene onako bas za lagane korisnike plug and play bukvalno se sve svodi da on sam prepozna tv i tako koristi default opcije ,ostalo se svodi na omiljeni kanali itd da podesavas , dok kod eona ima vise toga rucno da podesavas.Po meni 30 dana vracanje kanala u odnosu na 7 ili 10 kod eona je samo jedan od pluseva , inace cini mi se da je za nijansu slika losija kod irisTV,ali bukvalno za nijansu.Sve u svemu zadovoljan.

Pozdrav, kako da vidim IP adresu na stb-u? Hoću da se povežem na adb

Jutro iz suncane Tanzanjie.
Q11 kako se pokazao da ide preko vpn-a? Sve nakaceno na router ide preko vpn-a i pokazuju ip adresu u Srbiji dok Q11 ostaje sa 192.168.x.x.
Ima li nacina da se u settings od stb-a promeni ip adresa tj da je automatski pokupi preko rutera koji radi sa express vpn firmware?
Hvala.

Prilozi

• dhcp.jpg
    dhcp.jpg
    307.5 KB · Pregleda: 43
  • static ip.jpg
    static ip.jpg
    451 KB · Pregleda: 39
  • testing2.jpg
    testing2.jpg
    145.5 KB · Pregleda: 53
@dragonkaravukodlakovic pokušavaš Iris box da koristiš preko interneta?!

Malo da naučimo neke stvari...
  • Iris TV usluga realizovana je od strane Telekoma Srbije tako da koristi internu mrežu Telekoma koja koristi internet protokol, ali nije na internetu.
  • Iris TV koristi IP multicast tehnologiju za distribuciju live tv sadržaja i IP unicast tehnologiju za distribuciju on-demand sadržaja
  • Iris TV na taj način nikada nema problem sa kapacitetom za live tv, niti ima veliko kašnjenje signala u odnosu na DVB recimo
  • Iris TV nije OTT (Over The Top) servis
  • Iris TV ne može da radi preko interneta
  • Iris TV zahteva pristup internoj mreži Telekoma Srbije

Treba zadvojiti Iris TV od Iris Smart / IrisGO servisa.

Iris Smart / Iris GO:
  • je OTT servis
  • koristi HTTP Live Streaming / DASH tehnologije
  • radi preko interneta
  • ima kašnjenje signala u odnosu na Iris TV
  • ima probleme (po nekad) sa kapacitetom za live tv
  • radi kada mu se pristupa sa javnih IP opsega Telekoma Srbije
  • može da se koristi kroz VPN, ako na drugoj strani VPN-a izlazite na internet sa IP opsega Telekoma

Ukratko, Iris box ti neće raditi kako si zamislio, uzalud pokušavaš.

Zanimljivo mi to da sam primetio da kada upalim iris na stb-u, slika nije najbolja, ali nema kašnjenja ili slično. Iris GO zato ima mnogo dobru rezoluciju ali ima kašnjenje od 15 sek i aplikacija nije najstabilnija... S obzirom da nemam optiku, ja više koristim aplikaciju, ali kada gledam utakmicu ili slično, uvek idem na stb.

Koji je poslednji model mts box-a? Ocekujem ovi iz mts da mi donesu pa da znam sta da zahtevam ako mi ne donesu najnoviji? Molim odgovor sto pre mogu da stignu svakog casa.

Da li HP07 box,podržava hdr,i koja su nabolja ppdesavanja rwzolicije,ako je povezan na neki 4K TV?

1725280203914.png1725280203914.png
Pitanje za Urke_
Mogu li preko ovog programa da reprogramiram HP4024

Upario sam LG-ijev magic daljinac,da upravlja sa MTS HP 4024.Sve radi kako treba,prosao meni na TV-u za uparivanje i sve radi,medjutim,ako restartujem MTS boks,sva podesavanja se izgube,i opet moram da uparujem daljinac,da li ima neka kvaka?

Nazad
Vrh Dno