Šta je novo?

Iris GO (ex mts TV GO) [nije tema o Iris TV box-u]

A sta bi da ste u mojoj kozi... kada slogan IRISGo glasi "ponesi televiziju svuda sa sobom" i BUKVALNO jedino tako bih i mogao gledati nesto,da uzmem kucni TV i ponesem ga sa sobom :D Cim izadjem iz WIFI dometa,po startovanju aplikacije samo dobijem IRISGo logo na ekranu i to je to... Nema ulaska u aplikaciju... i da.... ukljuceno mi je u podesavanju da radi i na wifi i na 3/4G i da radilo mi je normalno do nekih pre pola godine

Može neko da mi objasni kako Iris set top box radi top a Iris Smart i Iris GO ne. Kontam da se na GO koriste neke vrste servera preko kojih se strimuje, dok set top box ima neku direktniju konekciju, ili bolje servere?

Zaključaju celu aplikaciju Iris čim počne prenos kad se završi otključaju je.Evo sada može da se gleda.Placas sve i on dodje i zaključa i onda te pravi budalom kad ih zoveš

Večeras je aplikacija na kompu najzad radila normalno, bez seckanja. Liga šampiona Bajern-Salzburg.

Jeste, ali samo zato što je išao prenos Inter - Liverpul na RTS1 pa su pozajmljeni nalozi mnogo manje korišćeni što znači manje opterećenje servera i onda aplikacija radi. Da nije išao prenos i na RTS1, radilo bi isto kao u utorak.

Generalno iris GO radi solidno, ako se izuzmu periodi kad na Areni ima gledanijih utakmica. Evo već za vikend ide haos u najavi, ako večiti budu igrali finale Kupa Radivoja Koraća.

Ne znam kako je urađena mreža, ali zar ne postoji neka mogućnost da se u periodima kad ima popularnijih utakmica zakupe dodatni kapaciteti servera ili kako se to već radi, jer je očigledno da postojeći kapaciteti nisu uvek dovoljni.

Iris je katastrofalna aplikacija. Jedan EON na istoj Wifi mreži sa još uključenim VPN servisom radi mnogo bolje nego li Iris Smart aplikacija. Eon komotno na toj mreži radi bez ikakvog seckanja, dok na Irisu ne samo da je prisutno seckanje, a nakon toga i delay već i konstantna promena kvaliteta strina od 1080p postepeno ka 360p sve dok se ne promeni program, pa opet ispočetka.

konstantna promena kvaliteta strina od 1080p postepeno ka 360p
U podešavanjima imaš opcije kvaliteta. ;) Kad je izašla SM(A)RT aplikacija nije bilo te opcije, preživeli smo to nekako a od v1.0.1 možeš da staviš na "Visok" i neće niđe od 1080p više. :)

Ma dzabe sve to. EON je citav jedan eon ispred iris go aplikacije. Stabilnije radi, bolja slika i najvaznije... CAST opcija!

U podešavanjima imaš opcije kvaliteta. ;) Kad je izašla SM(A)RT aplikacija nije bilo te opcije, preživeli smo to nekako a od v1.0.1 možeš da staviš na "Visok" i neće niđe od 1080p više. :)
Da ali na takvoj sam lokaciji da šugavi MTS dopire do 20tak MB/s. Možda i zbog toga šteka jer sam Iris više vuče podataka u odnosu na Eon. Opet to ne menja činjenicu da je aplikacija djubre (blago rečeno).

Kupio sam nov monitor i izgleda da nikako ne mirise 50Hz refresh rate koji mts salje na irisTV. Da li bi imao isti problem ako bi ga povezao sa nekom drugom mts-ovom varijantom za televiziju?

Jel moze neko ukratko da mi objasni sta je irisGO i/ili irisSMART i na kojim platformama rade? Najbolje bi mi bilo kad bi imali app za Xbox One(ali cisto sumnjam). Jel ima neka varijanta da ovo radi na nekom od onih uredjaja koji se bodu u HDMI(bilo Chromecast, bilo neka Android ili Apple ili deseta varijanta) za streamovanje televizije i da koja su ogranicenja tih aplikacija(jel imaju sve kanale kao irisTV)?

Na novijim uređajima može da se menja refresh rate. hph07 sigurno može.

Na novijim uređajima može da se menja refresh rate. hph07 sigurno može.
Da, bukvalno malopre sam nasao.

Za Huawei EC2108V5 set top box servisni meni se otvara ovako.
Uđeš u skriveni meni i vidi ima li opcija za USB

na daljincu kucaj 104030 pa onda pritisni dugme "settings" (isto na daljinskom) a zatim 8288
8288 je neki servisni pin. Ako se nije pojavio ekran za ukucavanje tog pin-a znaci da prvi korak nije dobro uradjen. Promenio sam na 1080i 60 i sve je super sad.

Kupio sam nov monitor i izgleda da nikako ne mirise 50Hz refresh rate koji mts salje na irisTV. Da li bi imao isti problem ako bi ga povezao sa nekom drugom mts-ovom varijantom za televiziju?

Jel moze neko ukratko da mi objasni sta je irisGO i/ili irisSMART i na kojim platformama rade? Najbolje bi mi bilo kad bi imali app za Xbox One(ali cisto sumnjam). Jel ima neka varijanta da ovo radi na nekom od onih uredjaja koji se bodu u HDMI(bilo Chromecast, bilo neka Android ili Apple ili deseta varijanta) za streamovanje televizije i da koja su ogranicenja tih aplikacija(jel imaju sve kanale kao irisTV)?
za xbox nema aplikacija, imaš aplikaciju za sve android tv uređaje

Da li je samo meni slika na A1P užasnog kvaliteta? Gledam košarku, kup, bukvalno se ne razaznaju igrači koliko je loše, kao oni najgori sd strimovi sa interneta. Izgleda da je mts rešio problem nefunkcionalne aplikacije u špicu tako što je kvalitet strima oborio na 240p. Naravno, u podešavanjima sam stavio na 1080p.

Edit: namestio, treba da se klikne dole desno "u redu", inače neće da promeni. 😆

Ima li neki razlog zašto neće da omoguće cast opciju na iris go?

Vidim da na arena claud ta opcija ima, a ista su kompanija?

Zdravo svima, moze neko da mi preporuci koji Android smart box bi bio najbolji za eon i iris?Iskljucivo gledam samo sportske kanale, ne treba mi neka brzina samo da radi lepo.

Xiaomi Mi TV BOX S je po meni najbolji izbor za do 100 evra, mada može da se nadje i za 60 evra na KupujemProdajem.

Poslednja izmena:
Јел зна неко како може да се премости проблем ‘’несертификованог” андроид бокса за инсталирање Ирис смарт апп? Да ли је апп закључана на одређени чипсет, које параметре тестира приликом инсталације?

kakva nesposobnost
piratski strimovi su bolje radili za derbi nego na ovoj aplikaciji

Jel ovo ne moze derbi da se gleda unazad, nema opciju kod mene?

Bas bezveze, ovo prvi put vidim.
Ne razumem, sto ne daju?

Nazad
Vrh Dno