Šta je novo?

iPod Touch 2G ili 3G?

Eh, trebale su mi pare. Veruj mi da mi je bilo jako zao da prodam takav uredjaj.
Ali da ga nisam prodao, ne bih sad imao ovaj komp. :D

Kakva glupa rasprava. Ja koliko znam na njemu nema oznaka, piše samo koliko ima gigabajta.

Treća generacija ajpod tača je donela brži procesor, bržu grafičku, i duplo više rama, a to su samo modeli od 32 i 64 gigabajta. Najslabiji model (8 GB) je ostao iz prethodne generacije.

Uostalom, zovite ga kako hoćete, ali to i dalje nije treća nego druga generacija hardvera.

Pa decko tera svoje i dalje...

Sad ubedjuje da ima oznaka na samom uredjaju :wall:

A kako da znas onda da li kupujes npr. iPod touch 2g 32gb ili 3g 32gb? :) (ako kupujes polovan npr. )

Pa ne znas... Mozes da znas ako znas oznaku modela koja ti govori da li je 3G ili 2G, 3G ima oznaku A1318, a 2G ima A1288.

2g ima nike+, a 3g koliko znam nema tu opciju. Ima jos dosta razlika. Ne znam sve napamet. Imam 2g 32gb, aj ako neko ima 3g neki pa da uporedimo...

Sad si ti lupio... Imaju i jedan i drugi nike+ ;) Jedina razlika je u oznaci na samom uredjaju, i naravo sadrzaju pakovanja (uz 3G idu slusalice sa mic).

2G i 3G 32gb iPod Touch-evi se razlikuju. Za pocetak, jedni imaju 533mhz, a drugi 800mhz. Siguran sam da se jos razlika lako daju naci na googlu.
2G i 3G 8gb iTouchevi se NE razlikuju. Cak stavise 3g modeli imaju 2g firmware i svuda se prepoznaju kao 2g(softverski) - Jedno vreme sam zato mislio i da sam prevaren i da mi je uvaljen 2g po ceni od 3g. Dok su, zapravo, isti.

Tako da se slobodno ostavite diskusije o generacijama itoucha. Cak je i sam apple prestao da koristi te nazive i da modele klasifikuje po godini izdavanja.

A cekaj, sto nisi kupio 2g 8gb nego 3g 8gb?
Po meni, trebalo bi isto da kostaju.
Ja bih uzeo 2g ako je jeftiniji, kad nema razlike.

Sad si ti lupio... Imaju i jedan i drugi nike+ ;) Jedina razlika je u oznaci na samom uredjaju, i naravo sadrzaju pakovanja (uz 3G idu slusalice sa mic).

Nisam lupio, samo sam citirao ono sto pise na nike sajtu, posto sam korisnik nike+ aplikacije vec duze vreme. To sto oni kasne sa update-om sajta i tome koji hardver podrzava njihovu aplikaciju, to nije moja krivica :)

A cekaj, sto nisi kupio 2g 8gb nego 3g 8gb?
Po meni, trebalo bi isto da kostaju.
Ja bih uzeo 2g ako je jeftiniji, kad nema razlike.
Ponavljam, nema razlike izmedju 2g i 3g.
Jedina moguca razlika je u bootroomu (za to nisam siguran), a ona bi znacila da je 2g zapravo bolji jer ne mora da se radi tethered boot ako si ga jailbreakovao.

Kostaju onoliko za koliko ih ponude, a mozes se i iscenkati dodatno.
Onaj ko kupuje u prodavnici pretpostavljam da moze dobiti samo MC model (onaj koji vazi za 3g).

Nema razlike ni u pakovanju, uz 8gb se ne dobijaju slusalice sa mikrofonom ni u kom slucaju.

Poslednja izmena:
Nema razlike ni u pakovanju, uz 8gb se ne dobijaju slusalice sa mikrofonom ni u kom slucaju.

Pa gde sam ja reko da uz 8GB 2G ili 8GB 2G MC idu slusalice sa mic??
Rekao sam da uz 3G idu slusalice sa mic i to se razlikuje u pakovanju (jer uz 2G/2G[MC] idu obicne apple slusalice).

Nisi ti mene razumeo, ja sam samo tvrdio da 8GB 2G MC nije 3G, jer 3G je potpuno drugi HW i ne moze nikako 8GB MC da pripada 3G...

:/

Ako ces oznacavati iPod-ove po tim generacijama, MC jeste 3g.
Koristi 2g HW jer po hardveru odgovara toj generaciji.

Hardwerski je apsolutno 2g, ali je nazvan "3g-om" iako nije to zasluzio, ali tako je... ;)

@biohazard, MC jeste 3G ali kad su u pitanju 32GB i 64GB...
@Godzilla, gde je nazvan?? Ako mi das zvanicnu informaciju sa stranica Apple sajta gde stoji iPod touch 3G od 8GB imas pice od mene!

Jedinu "prednost" sto ima 2G MC model jeste velika mana...

Vi dalje mozete da nastaviti da ga zovete 3G i da tvrdite sta hocete, jednostavno to je iPod touch 2G sa novim bootrom-om, tj. tacnije 8GB 2G MC model.

Nazad
Vrh Dno