Šta je novo?

iPod Touch 2G ili 3G?

Del Boy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
319
Imam jednu dilemu pa bih zamolio objasnjenje od ljudi koji bolje poznaju tematiku.Dakle,kupio sam iPod Touch,crni,8Gb kao 3G.Posle razgovora sa jednim userom dosli smo do saznanja da nije 3G vec 2G zbog oznake na samom iPodu A1288 po kojoj i sam Apple kaze da je u pitanju 2G!Ono sto me buni je sto sam na jednom sajtu prilikom trazenja odgovarajuceg firmwera saznao po poslednjim oznakama serijskog broja da je u pitanju 3G a ne 2G!(vidi sliku).I tako se na vise sajtova preplicu informacije,te 3G te 2G....
oznaka modela je: MC086LL
S/N:1C******75J
pa ako neko zna,hajde da resimo dilemu;)

Prilozi

• Ipod touch.jpg
    Ipod touch.jpg
    21.5 KB · Pregleda: 65
Za svaki iPod touch 3g 8gb ti pise da je 2g, posto su svi 2g modeli potpuno identicni sa 3g 8gb, sem u nazivu :)
A samo se 3g 32gb,64gb vode kao 3g, posto imaju jaci procesor itd...
Svaka aplikacija koju instaliras na 3g 8gb ce ti reci da imas 2g.

Ako je oznaka MC086LL, znaci da je to 8GB 2G ali novije proizvodnje... 8GB 2G starije proizvodnje su imali oznaku MBxxxx ;)
8GB 3G ne postoji, jer u 3G (tj. iPod touch novije proizvodnje spadaju samo 32GB i 64GB).

Postoji 3g 8gb, samo sto spada u 2g.
Ali postoji. :d

Ne postoji ;)
Vrati se opet na moj post pa procitaj lepo...

ok.hvala na odgovorima.;)
vidim i ja da su ga malo zamutili iz apple-a :D
p.s. a jel' dozvoljena diskusija o jb-u ili to spada u warez?

Koliko znam dozvoljena je.

postoji li nacin da ovog mog "mutanta"(2g-3g):d jailbrejkujem,imam iOS4 na njemu.probao sam nesto po uputstvima sa raznih sajtova ali nekako ne uspevam da udjem u stos.

Itekako postoji, samo sto nema razlike izmedju 2g i 3g 8gb...
Ali postoji. ;)

Naravno da ne postoji, postoji MC model od 8GB koji late 2009, i on spada u 2G. U 3G samo spadaju modeli od 32GB i 64GB...

postoji li nacin da ovog mog "mutanta"(2g-3g):d jailbrejkujem,imam iOS4 na njemu.probao sam nesto po uputstvima sa raznih sajtova ali nekako ne uspevam da udjem u stos.

Da, postoji. Koristi Sn0wbreeze 1.7 ;)

Poslednja izmena:
OMG!!!
A zasto na njemu pise 3gen?!!
To sto ima iste specifikacije kao 2 gen nema veze, ipak je to 3 gen.
Ja sam rekao da nema razlike izmedju 2 gen. i 3 gen 8gb.
Ali vodi se kao 3 generacija. Ne bi za dzaba pisalo na njemu 3 gen.
Strasno...:wall::wall::wall:
Znaci, vodi se kao 3. generacija, a to sto ima iste spec. nije tvoj da polemises, da ne postoji, ne bi bilo na apple-ovom sajtu nesto sto ne postoji.

Poslednja izmena:
To se moze pokazati korisnim samo ako hoces nekome da uvalis za vece pare.

Naravno, to je glupost...
Ali kako neko moze da tvrdi da ne postoji?! :/

OMG!!!
A zasto na njemu pise 3gen?!!
To sto ima iste specifikacije kao 2 gen nema veze, ipak je to 3 gen.
Ja sam rekao da nema razlike izmedju 2 gen. i 3 gen 8gb.
Ali vodi se kao 3 generacija. Ne bi za dzaba pisalo na njemu 3 gen.
Strasno...:wall::wall::wall:
Znaci, vodi se kao 3. generacija, a to sto ima iste spec. nije tvoj da polemises, da ne postoji, ne bi bilo na apple-ovom sajtu nesto sto ne postoji.

Gde na njemu pise??? To je jednostavno update 2G modela i vodi se kao 2G late 2009 za tvoju informaciju. Ne moze nikako da se vodi kao 3G jer nema uopste 3G HW... Moram da te uputim kad si neinformisan...

Kaze ne bi ni bio na Apple sajtu, pa i nije, na Apple sajtu stoji da su 3G 32GB i 64GB (to je stavljeno cim je obljavljen iOS4, do tada su se vodili kao late2009 modeli dok je 8GB MC model bio u 2G).

Pretpostavljam da imas 8GB MC tako da hoces da ga gurnes u 3G, ali dzabe... 8GB MC model je samo update 2G i kraj. Mozes da nastavis da tvrdis sta hoces, ali jednostavo 8GB MC model je late2009 i nikako ne moze da bude 3G jer ima HW od 2G... To je isto kao kad bi rekao iPhone 3G je 3GS :d

Haha, bas si mi simpatican.
Imao sam do skoro 3rd gen 32gb ;)
Ok, ne postoji, da li si srecan? Sta da se radi kad je neko nedokazan.

Good for you ;)

Naravno da ne postoji, nema sta da budem srecan... To dokazuje tvoje neznanje... Ali tu je ovaj forum da pomogne ljudima kao sto si ti da nauce nesto, eto naucio si da 8GB nije 3G vec 2G MC model.

A zasto mu na kutiji ili bese u njemu pise 3g?
Zaboravio sam gde tacno pise oznaka, vec koji mesec nemam iPod Touch.

Kakva glupa rasprava. Ja koliko znam na njemu nema oznaka, piše samo koliko ima gigabajta.

Treća generacija ajpod tača je donela brži procesor, bržu grafičku, i duplo više rama, a to su samo modeli od 32 i 64 gigabajta. Najslabiji model (8 GB) je ostao iz prethodne generacije.

Uostalom, zovite ga kako hoćete, ali to i dalje nije treća nego druga generacija hardvera.

Poslednja izmena:
To jeste druga gen hardvera, ali na njemu negde postoji oznaka 3gen. ( u software-u postoji oznaka gde pise da je 3g)
a po hw-u je identicna 2gen.

A gde postoji oznaka koja je generacija u pitanju na bilo kom iPod Touchu?
Ja mislim da takvih oznaka nema, već da piše samo iPod Touch, i koliko ima gigabajta. Ni na apple sajtu nema takvih podela.

A kako da znas onda da li kupujes npr. iPod touch 2g 32gb ili 3g 32gb? :) (ako kupujes polovan npr. )

2g ima nike+, a 3g koliko znam nema tu opciju. Ima jos dosta razlika. Ne znam sve napamet. Imam 2g 32gb, aj ako neko ima 3g neki pa da uporedimo...

Kako nema nike... ja sam to imao na 32gb 3. generacija.
nego, jel ti pise koja je gen kad udjes about ili tako nesto?!

Jok, ima serial number i i model.

aj ako mozes jedan screenshoot da mi postavis... iz tog menija.

Aj sutra cu kacim, kasno je sad. Tebi ako nije cim, baci ti SS tvog :)

Ma bre, ja sam prodao iPod touch 3g 32gb. A ne 8gb. :d Taj ni nemam.

Ja moj 2g 32gb ne bih prodao ni u ludilu. Veran saputnik kad god izlazim iz kuce... filmovi, muzika, net, igre... jos mu je baterija jaca od skoro svakog iphone-a. Sad kad pogledam, ne postoji ni jedna zvanicna tema o ipod touch uredjaju, mogli bi da otvorimo jednu pa da krenemo sa iskustvima...

Nazad
Vrh Dno