Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Svaki sledeći post za battery health dobija poene.

Radije cu zameniti bateriju za godinu dana (pa i telefon za 2) nego cekati 3 sata da se ista napuni. Baterija na S8 se jeste razjebala(ugasi se u roku od 15m kad dodje do 25%) ali zato skoro 18m imam funkcionalan telefon nakon 30min punjenja a za sat i po 100%.

Ne bih nikada menjao convinience (ne mogoh se setiti srpske reci) brzog punjenja zbog par m duzeg veka baterije

Ima 12w punjaca za ip uz kabal za nekih 7.5k, to cu ganjati. Nesto se tripujem kineskih punjaca

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Promeni store na Hr i trebalo bi da ti izbaci domacu verziju aplikacije.

Ha, kakva fora. Evo ja ne mogu da promenim store na Hrvatski jer imam novca na nalogu koji moram potrošiti pre prebacivanja na drugi store. Isto imam problem sa HBO Go koji ne mogu koristiti sada.
6099d6e59a307b85aff546f568ba8459.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam se zbog toga prebacio na hrv store i kompletno batalio US.

Ha, kakva fora. Evo ja ne mogu da promenim store na Hrvatski jer imam novca na nalogu koji moram potrošiti pre prebacivanja na drugi store. Isto imam problem sa HBO Go koji ne mogu koristiti sada.
6099d6e59a307b85aff546f568ba8459.jpg

Ako je neki sitan iznos i frka ti je za promenu, možeš pozvati support ili na chat i zatražiti da ti nuliraju balans pa promeni zemlju. Meni su to uradili bez problema.

Galaxy Watch ne moze da koristi mobilne podatke ako nije ukljucen hotspot, za razliku od androida. Pozivi i notifikacije kao i SHealth rade normalno. Nije uopste toliko losa integracija kao sto sam ocekivao

Nego da li postoji nacin da ubacim i numericku tastaturu iznad slovne i znake interpunkcije, da se ne mora stalno ici u dodatne karaktere?

I greota bre sto nema FB Lite za iOS, Messenger mrzim i fbova nebuloza da izbace chat iz main aplikacije mi nikad nece biti jasna.

Btw stakla za xs su jeftinija nego za S8. Neko 5d sa otvorenim notchem je 1200 din i extra se slaze sa nilkin nature futrolom.

Nisi pratio,vracaju chat u glavnu aplikaciju a messenger ide u zaborav.

Numericka tastatura u okviru standardne,moze,samo sa JB.
Mozes da imsraliras Swiftkey.
Sto se rice FB,negde sam procitao da bi trebali da integrisu i insragram i whatsapp u FB. Da li je tacno,ne znam.
Ne koristim nista iz kuhinke M. Zakenberga.

Poslednja izmena:
Numericka tastatura u okviru standardne,moze,samo sa JB.
Mozes da imsraliras Swiftkey.
Sto se rice FB,negde sam procitao da bi trebali da integrisu i insragram i whatsapp u FB. Da li je tacno,ne znam.
Ne koristim nista iz kuhinke M. Zakenberga.

Nikad nijedan android nisam rootovo pa mi se iskreno ne da ni iP da jailbreakujem :D samo da ubace NM u ios13 i sve je top.

Gresis. Posle JB je ono pravo. A uncover je odlican i stabilan JB. Doduse nema podrsku za A12,ali i to ce se srediti.
A i lakse je odraditi JB,nego root na androidu.

Poslednja izmena:
Gresis. Posle JB je ono pravo. A uncover je odlican i stabilan JB. Doduse nema podrsku za A12,ali i to ce se srediti.
A i lakse je odraditi JB,nego root na androidu.

Sta prakticno i korisno dobijas jbom u odnosu na stock? Daj u par crta

Pristup sistemu.
Gomile korisnih tvikova.
Personalizacija telefona.
Mogucnost da instaliras nize verzije app direktno iz App store.
Ovako to izgleda.
3e6148d092b84c23f95fb3e499097180.jpg

35817e0a03a3a44ed7a82366dbe0afe1.jpg

Poslednja izmena:

Mozes ovo sto ti je vec @frostonja napisao, brisanje presotalog dela novca, ako je mali iznos, preko Apple Suport kontakta ili, ono sto mislim da je bolje od promene zemlje za store, napravis nov nalog za hrvatski store, skines aplikaciju i ponovo se logujes na tvoj primarni nalog.

Koju masku koristite vi koji imate gold varijantu? Meni je jedino logična Apple kožna maska - saddle brown. Razmišljam na šta liči kada se stavi na zlatni (bakarni pre) XS.

Ja imam space gray,ali ne bih imao problem da iskombinujem gold sa bilo kojom drugom bojom.
Ide gotovo uz svaki leather case,pored midnight blue,zanimljiv mi je i ovaj forest green.

IMG_0041.jpg

Poslednja izmena:
Saddle brown definitivno.S tim što vrlo brzo dobija fenomenalni patina izgled.

Po meni najlepse bi mu stojala kozna futrola saddle brown, jos kad malo dobije onu tamniju boju [emoji1305][emoji1305][emoji1305]

Ja mislim da je ovakav dizajn greh staviti bilo sta sto nije providan case :)

Inace, ne radi ni muzicki plejer na galaxy watch, bar kada se slusa muzika preko deezera... i da bi se podelili mobilni podaci sa satom mora uvei da se pali hotspot

Ima li neka caka da Chrome bude default za otvaranje linkova, a ne Safari?

Ne moze Chrome da bude default browser bez JB,ali mozes da ga instaliras i gurnes dole u dock umesto Safari-a. Pa te pita u nekim app da izaberes kada hoces da otvoris neki link,recimo u yt

IMG_0042.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam se navikao na Safari i uglavnom njega koristim. Chrome samo ponekad jer imam AdBlock na Safari pa neke sajtove neće da otvori.

Potreban savet :) Dvoumim se, ako bih sa iPhone 8 presao na XR, da li mislite da ce mi biti tesko da se naviknem na Face ID? Meni je to glavna fobija, odnosno hoce li raditi jednako dobro kao i otisak kod osmice... Ili mi savetujete 8 plus kao upgrade sa sadasnje osmice? To mi je zapravo jos jedna klackalica, 8 plus ili XR. :D Hvala unapred na pomoci!

Ja sam presao sa osmice na Xr. Period privikavanja na face id je bio sat vremena :) sad mi je mnogo lakse sa face id. Na Xr face id radi perfektno. Bukvalno ja i ne primetim kada otkljuca koliko je brz. Jedino na sta se trebas priviknuti je velicina. Xr nije uopste mali telefon. 8 plus je jos veci. Ja bih rekao bolje Xr nego 8 plus, ne vidim bas nikakvu prednost 8 plus naspram Xr-a.

Poslednja izmena:
Ja sam pre skoro pola godine presao sa iP 7 na Xs.
Malo je bilo cudno u pocetku, desavalo mi se da mahinalno pritisnem donji deo ekrana trazeci home dugme. [emoji23]
Medjutim, Face ID je dosta bolji i brzi od Touch ID-a, bas retko se desava da omane prilikom skeniranja lica i da moras da kucas passcode.
Mislim da bi ti bolje bilo da umesto 8 plus uzmes Xr.
Dobices dosta veci ekran, bolju kameru, bateriju, noviji i brzi telefon.

Vrh Dno