Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

X od septembra na 95%. Punim ga svako veče na originalnom punjaču, nikad ga ne koristim dok se puni. Relativno brzo je pao na 96%, posle je dva meseca toliko pokazivao. Do skoro bio na Beta profilu.

Da nisu omogucili opciju da moze da se prati stanje baterije,ne bi se ni mi sada opterecivali i merili "ciji je veci" battery health[emoji1] Daleko od toga da su te baterije defektne,niti ta razlika od 2-3% moze da se primeti u koriscenju. Mozda je i takva tehnologija,da ne mogu biti sve bas identicne u par %. Necu vise da gubim vreme na to,a isto savetujem i vama,dok sljaka telefon normalno,ne treba obracati paznju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kazu da je "iks" lakse izgovoriti [emoji12]

Ne vredi objasnjavati,ne veruje covek dok mu ne zapadne baterija koja brze degradira.

Pa ne znam kome bi zapao ako ne meni... 10god koristim iP, menjam godisnje kad izadje novi i nikad nisam iskusio losu ili losiju bateriju nego prvog dana... Plus zena, keva i matori isto nose iP, naravno njima dam kad ja nabavim novi i tako u krug. Posle 3 godine se oseti da je slabija ali posto matorci nisu zahtevni korisnici njima to ne predstavlja nikakv problem.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pa kazem da tu razliku od par procenata ne bi ni primetili u koriscenju,da nisu ubacili battery health opciju. Nisi ni mogao da vidis ranije,kada to postoji od iOS 12, osim ako nisi pratio preko Coconut programa kao ja. Samo je sporan brzi pad procenata u prvih par meseci u odnosu na starije modele,sto ne znaci da ce baterija u buducnosti biti losija i da nece izgurati neki zivotni vek koji proizvodjac garantuje. Ocigledno je da nismo prosecni korisnici,pa volimo da zalazimo u sitna crevca i obracamo paznju na takve gluposti.

Uzeh Xs i gubim se nevidjeno. Kako najlakse da prebacim poruke i slike ako sam propustio Move to IOS na pocetku? Kontakte sam uspeo preko google naloga.

Druga stvar, kako da ugasim hbni faceid i double tap power button za besplatne app u app storeu?

I imate li neku preporuku za ok zastitno staklo? Bice u providnoj nilkin nature futroli.

Ako neko ima neki beginner tip za first time ios korisnika dobro bi doslo...

I jos me zanima da li su kontakti koje je iphone povukao sa google naloga sada i na telefonu/icloudu ili bi se obrisali ako obrisem google nalog?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Au ti sa droida na iphone, to je bas sad komplikovano. Trebao si move to ios iskoristiti.

1. Slike mozes copy paste sa racunara, ne treba ti itunes, samo spoji iphone sa kompom. Poruke mislim da nema načina...

2. Double tap u app storu ja nisam mogao da iskljucim, a face id mozes iskljuciti, samo odi u settings pa face id i odštikliraj appstore, da appstore ne koristi faceid. Ali imaj na umu da se nece koristiti face id ni za besplatne ni za one koje se placaju.

3. Za kontakte najbolje koristiti MCBackup aplikaciju - kada napravis .vcf fajl samo posalji mejlom i onda otvori na iphonu i ubaci kontakte, mada ako si ih ubacio i imas ih u imeniku onda je sve ok.

Mozda neko zna i drugačije kako da središ

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Au ti sa droida na iphone, to je bas sad komplikovano. Trebao si move to ios iskoristiti.

1. Slike mozes copy paste sa racunara, ne treba ti itunes, samo spoji iphone sa kompom. Poruke mislim da nema načina...

2. Double tap u app storu ja nisam mogao da iskljucim, a face id mozes iskljuciti, samo odi u settings pa face id i odštikliraj appstore, da appstore ne koristi faceid. Ali imaj na umu da se nece koristiti face id ni za besplatne ni za one koje se placaju.

3. Za kontakte najbolje koristiti MCBackup aplikaciju - kada napravis .vcf fajl samo posalji mejlom i onda otvori na iphonu i ubaci kontakte, mada ako si ih ubacio i imas ih u imeniku onda je sve ok.

Mozda neko zna i drugačije kako da središ

Nisam znao da jbni move to ios ne radi nakon podesavanja iphonea, gde je tu logika?

Uzeh Xs i gubim se nevidjeno. Kako najlakse da prebacim poruke i slike ako sam propustio Move to IOS na pocetku? Kontakte sam uspeo preko google naloga.

Druga stvar, kako da ugasim hbni faceid i double tap power button za besplatne app u app storeu?

I imate li neku preporuku za ok zastitno staklo? Bice u providnoj nilkin nature futroli.

Ako neko ima neki beginner tip za first time ios korisnika dobro bi doslo...

I jos me zanima da li su kontakti koje je iphone povukao sa google naloga sada i na telefonu/icloudu ili bi se obrisali ako obrisem google nalog?

646420fb10d0c8177278fb1c370cb014.jpg

Ovo je opcija koju ja uvek iskljucim. [emoji3526]
Dosta jede bateriju a nije toliko vazna.
(General > Background App Refresh)

Nema potrebe iskljuctii sve. Moze da se cekira koje app da rade u pozadini,a koje ne. Ja sam tako urdaio i nemam problema sa baterijom zbog toga.

Poslednja izmena:
Ja to uopste ne diram i nemam nikakvih problema sa baterijom.

@kolega
Za pocetak prodji detaljno kroz instaliranu Tips aplikaciju,tu imas dosta korisnih informacija.

@kolega
Za pocetak prodji detaljno kroz instaliranu Tips aplikaciju,tu imas dosta korisnih informacija.

Will do. Nisam jos ni karticu prebacio.

Jos jedno pitanje- gde najpovoljnije uzeti brzi punjac i je l mora biti original Apple?

Ja gledao brzi punjac u iStyle-u. Oko 11000 izadje za usb-c kablom. Ja sam samo za original. Jeste skupo ali moraću da uzmem. Ne bih da rizikujem sa kinezima i slično. Kopije su previše verne. Evo juče sam servisirao MacBook pro u iStyle-u i ispalo je da su mi preko KP-a neki likovi prodali kopiju punjaca koji je crkao vrlo brzo.. kostao upola manje i tvrdili da je original ali sta vredi ako kupim 4 takva umesto jednog originala. Tek su u iStyle-u utvrdili da je kopija.

Ne mora da bude original,ali pozeljno je da ima mfi sertifikat. Preporuka za Anker, pokazao se dosta izdrzljivijim od fabrickih kablova.

Ja gledao brzi punjac u iStyle-u. Oko 11000 izadje za usb-c kablom. Ja sam samo za original. Jeste skupo ali moraću da uzmem. Ne bih da rizikujem sa kinezima i slično. Kopije su previše verne. Evo juče sam servisirao MacBook pro u iStyle-u i ispalo je da su mi preko KP-a neki likovi prodali kopiju punjaca koji je crkao vrlo brzo.. kostao upola manje i tvrdili da je original ali sta vredi ako kupim 4 takva umesto jednog originala. Tek su u iStyle-u utvrdili da je kopija.

Pa dobro je l realno da na telefonu od 800e treba da dodajem 100e za accessory koji je default na androidu za 300???

Auf kako mi ovakve stvari idu na zivce.

Conq aj baci tacan link na pm

To i ja rekoh u jednoj temi, da je krajnje bezobrazno sto ne dolazi brzi punjac, ako uzmem u obzir koliko je ovaj 5w spor. Ali tako je. Toliko kosta original kod nas. Možeš i neki koji nije made by apple, kao sto neko rece gore sa sertifikatom, ali ne znam gde se mogu naći

Jel podrzava Xs brzo wireless punjenje? jel neko to koristi? koliko je optimalno za wireless? Brzi punjaci zicni do koliko da se gledaju? Ja jos nisam kupio pa me to zanima, malo sam promenio navike pa ga stavljam uvece zadnjih mesec dana

Poenta u fast charge je da punjac i kabl podrzavaju Type-C Power Delivery. Dakle ne moze redovan lightning cable sa MFI sertifikatom. Za nekih 15-20$ se nalaze na Ali-ju kucni ili auto punjaci. Ja sam uzeo pre pola godine auto punjac za 15$ i fantasticno mi se pokazao, s obzirom da telefon najcesce punim oko pola sata u autu jer mi toliko vremena treba do faksa. :)

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

jel nemas problem sa notifikacijama posle iskljucivanja i zasta tacno sluzi ovo? Mislim razumem ovako, ali u praxI?

Nemam, stizu obavestenja normalno.
Sluzi da se svaka aplikacija koja je stiklirana ili sve aplikacije konstantno osvezavaju u pozadini, sto znaci da kada je ukljuceno i udjes npr u instagram, sve nove objave i ostalo odme bude prikazano, ne moras da prevuces na dole da osvezis news feed.

Mozes slobodno sve da iskljucis,stizu redovno sve notifikacije,na wa se statusi azuriraju cim udjes u app.

3700din je u istyle punjac 12w i radi dosta brze od fabrickog. Sigurno da dosta brze i skenja bateriju kao i svi ostali brzi punjaci samo sto nam je apple to sad omogucio da vidimo ( bolje da nisu ) jer sad svi tripuju kako im androidi pune za 10min od 0-100 i apsolutno nista ne ostecuje bateriju...

ja ne videh da je na bilo kojem androidu sa warp charge sistemom ili kojim vec ultra fast stavljen battery health... bas iz tog razloga, uvek bilo i bice: 'najlepse je ziveti u neznanju' sto opet nema veze sa poredjenjem da je uvek neznanje sinonim za glupost vec da nema potrebe bas o svemu da se zna i vodi racuna. Dakle, korisnici androida sa takvim sistemima stalno pljuju IP baterije a nemaju pojma sta radi 40-50w njihovoj bateriji. Naravno ima raznih aplikacija koje su polu tacne ili netacne skroz ali proizvodjaci znaju da je to pogresan korak (ubacivanje battery health )

Trebali su samo da stave ili beterija je dobra ili nije (podrzava max performance ili ne), eventualno ocene 1-10. Ovo sa procentima samo iritira ljude sa OCD-om.

Pa posebno zbunjuje ljude jer nesto sto je na 80-85% znaci da je vrlo dobro cak sta vise i odlicno, Ja kad imam 80% piva u krigli smatram da je skoro puna, a IP sa 80% se gasi, prazni naglo i stuca... ? Nisam upucen u struktura baterija ali to mi nije normalno, razumem ako baterija dodje na 30% health da se tako ponasa

Ja sam to resio tako sto ne ulazim u batery health :) A naravno da 40w unistava bateriju. Ja pored Xr imam i OP6, on se napuni za manje od 40 minuta do 99%, bilo bi zaista glupo da mislim da baterija to može izdržati kao sa slabijim punjacem ma kakva god bila. Ali na OP6 je to jedino punjenje nema sporog i brzog.

Jesi primetio da ti baterija drži slabije na OP6 nego što je držala pre? Ja nisam primetio da mi je baterija primetno oslabila na bilo kom androidu koji ima brzo punjenje, a zadnjih nekoliko godina koristim samo telefone sa brzim punjenjem. Ne znam na osnovu čega se ovde zaključuje da brzo punjenje značajnije degradira bateriju.

Vrh Dno