Ja sam sigurno udavio ljude sa pricom o AODu na ovom forumu otkad sam bio krenuo u raspitivanje o kupovini novog telefona, ali ta potrosnja baterije je toliko smesna da je zanemivo. Ako koristis aktivno telefon tokom dana, uvece ce morati na punjac kako god okrenes, pa da li je ostalo 10 ili 30% nije bitno, a vecina telefona danas dobija fast charging u paketu (fuck you, Apple), tako da jos jedan problem manje. Cale je bas nedavno uzeo A50 i telefon ima odlican displej a wideangle kamera je super stvar, nesto sto je opipljivo i korisno u svakodnevnom koriscenju. Samsung i Huawei ne vade iz usta reverse wireless charging iako danasnji smartfoni nemaju baterije ni za sebe, a ne za nesto drugo (izuzev MOZDA wireless bubica koje prodaju), trube o "profesionalnom" fotografisanju iako ce ih bilo koji fotoaparat od 200e oduvati u svemu, ukidaju stvari koje su postojale na prethodnom flagship modelu i to nazivaju napretkom (gubitak stereo zvuka i gornje slusalice na Huaweiu u odnosu na M20 PRO, gubitak mogucnosti da stavis zastitno staklo na S10 izuzev Whitestonea ako hoces FP reader - koja je poenta ultrasonicnog otiska ako onaj u 6T u praksi bolje funkcionise iako je opticki), i slicne stvari. Nemoj pogresno da me razumes, svi to rade, ali ne volim ova zakidanja na opste korisnim stvarima i to predstavljanje kao feature-a.
Apple nece da da AOD iako je burn in nepostojeci problem na Samsungu, usporavao telefone da bi kao stedeo baterije, itd. Huawei osakati telefon od 1000e po pitanju zvuka, Samsung po svu cenu hoce da se razlikuje od Apple i da izbegne U/V Notch na S seriji i na kraju defacto napravi veci notch nego apple koji je usput i ruzniji jer narusava simetriju statusne trake plus je spusta prenisko dole (opet smanjujuci efektivnu povrsinu ekrana izuzev filmova), i tako dalje...
Mislim, kontas poentu mog posta. Svi to rade a onda se ljudi na forumima prepucavaju i naglasavaju novitete i prednosti koje su iskoristili jednom u 18 meseci koriscenja telefona.