Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Pa i ranije su intelovi bili za nase trziste,iPX je poslednji koji je imao qualcomm,ali samo za odredjena trzista(USA,Kina,itd...)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odlucio sam se za Xs. Ako mi ios ne bude odgovarao lako cu se vratiti na Android.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Mene je iOS kupio jos sa iPhone 5s. Ta fluidnost i snaga koju telefoni imaju naspram drugih kada prodje godina, dve, ti nikad ne da da odeš, tj možeš preći nekad na android kada ti dosadi jedno te isto na iphone-u, ali ćeš se uvek vraćati iOS-u :)

AOD i tamna tema ce mi najvise faliti u odnosu na S8, ali valjda cu se navici.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kolega@ drago mi je da si ostao pri xs. Videces i sam koliko je to kompletan uredjaj. Elem dark temu dobijamo sa ios 13 uskoro, a aod je meni bar bzvz, na ip dodires ekran i eto informacija, a i bolje za bateriju. Samsung sa ukljucenim aod svuce ~10% za noc a apple 2-3% max. Meni najvise smeta sto nema procenat baterije na glavnom ekranu, al navikao sam se i na to. Sa Jailbreak-om mozes imati i to ako si voljan igranja.

Po meni ako neko poseduje Mac, logican izbor je iPhone. Ja sam presao na iPhone nakon sto sam skoro godinu dana koristio MacBook. Ta povezanost ecosistema je nesto sto Androidu nedostaje. Sve radi out of box, sinhornizacija muzike, slika, WiFi, sms... ali bas sve i to bez bilo kakve gimnastike. Kao sto je receno, svaki iPhone jednostavno radi i obavlja sve kako treba. Ja sam isto prosao sve varijante androida, custom romove, ali na kraju se covek zasiti, vreme se koristi za neke druge stvari tako da je potrebno nesto sto radi bez trosenja vremena. Isto kao OSX vs Windows. Kod Windowsa u 90% slucajeva kada ti je najpotrebniji, "please wait while updating..." ili tako nesto. Trosi vreme, a vreme je novac!

Ja sam trenutno na Note 9 i ne mogu da ga smislim više zbog veličine. A i onako najavljuju lepo vreme od ponedeljka pa krece laganija garderoba [emoji3] sta da uzmem novo od IP? Imao sam X pre Note i velicina mi je savršena. Jel Max veci od N9 sto se tice glomaznosti? Ako su slicni, onda da si uzmem XS? Max mi je zanimljiv zbog baterije koja koliko vidim je u rangu sa N9.

Послато са SM-T719 уз помоћ Тапатока

Ako ne možeš Note da smisliš zbog veličine, nemoj o Max modelu ni da razmišljaš.

Max je mnogo veci od Xs (devojka mi ima max a ja xs)
S obzirom da sam koristio Note 9 pre kupovine Xs smorila me velicina kao i to sto ne mogu u dzep da ga stavim, imam 3 torbice u koje ne moze da stane itd... max je isti kao note samo jos deblji nekako. Ekran Note 9 je bolji za gledanje bilo cega zbog notcha na X modelima...
Sta znam, baterija jeste dobra na oba osim na mom Xs koju posle note 9 ne mogu da prezalim da znas i to.. ako se mnogo ne koristi telefon lagano mi gura ceo dan ali ako ga napunim nocu naprimer, a od jutra krenem da ga maltretiram, racunaj na punjenje oko 6-7 pm...
Po meni puniji zvuk i lepsi na Xs pri gledanju YT ali na Note9 mnogo glasniji. Subjektivan osecaj na Maxu jaci od Xs obicnog...
I bolji mi je na suncu display od Nota.. veca je vidljivost

I razmisli o XR modelu. Najjeftiniji je, veličina displeja sredina između XS i Max modela, baterija najbolja, displej najlošiji ali daleko od toga da je loš.

@Superiorni
Nije veci generalno,mozda je za nijansu siri i malo tezi,cigla kako god okrenes. Ja sam sa Max-a presao na XS i preporodio se u smislu ergonomije,takodje mi je X bio savrsen sto se toga tice,pogotovo sto sam na isti presao sa Note 8.
Naravno,ima razlike u autonomiji u korist Max-a,ali vredi zrtvovati ergonomiju samo ako XS ne moze da ti izgura ceo dan,sto kod mene nije slucaj. Svakako oba preko noci idu na punjac,tako da mi to nije ni bilo bitno. To je skroz dobra taktika,po izlasku ici na veci model i furati ga zimi(u dzepu od jakne),pa kad dodje prolece - preci na manji. [emoji6]

Dule znaci isto sve razmišljamo. [emoji3] kod X me je smorila baterija. Posle 2 meseca 96%. Kao aj da ne pucam lovu zamenim ga za Note, ali brateee... jeste da je Note savršen telefon, ali velicina postala nepodnošljiva. Bavim se muzikom, sviram u bendu i smeta mi u dzepu, a kada nosim nesto sa plitkim dzepovima umesto da mislim o akordima ja se tripujem kad ce da izleti i tresne. Kejsove izbegavam i onako je i bez njih ogroman.

Znaci kompromis ce biti tezak ali jedino logičan. Max cu morati zbog velicine da izbegnem na ustrb slabije baterije na XS. Ipak X (XS) je prava mera za dzepove, pogotovo sad kad krenu bermude i sl...

Neko bi rekao da je S10 mozda resenje, znam da se mnogi nece sloziti samnom ali meni je android dosadniji od IOS-a.

Xr kao sto rece neko iznad bi bio dobar izbor takodje. [emoji3526]
Velicina mu je zlatna sredina, baterija odlicna, jedino sto je ekran malo losiji al opet je dobar. [emoji846]

Meni je ekran odličan na Xr. Nije naravno bolji od Amoleda ali je perfektan što se mene tiče.

Meni je vecina ljudi u uporednom testu rekla da im je lepsi ekran na xr, a i meni je. Razlika se vidi jedino pri max zoom neke recimo slike sa detaljima i tu je minimalna razlika. Crne sto nema nije me ni briga, bela je lepsa mnogo i truetone radi laganije nije izrazen kao na x/xs, a nema ni blue shift-a pri promeni polozaja. Extra je xr tel i kao sto sam pisao kad he tek izasao, njegovo vreme sad sledi kad krene za 500 nov da ide.

Dule znaci isto sve razmišljamo. [emoji3] kod X me je smorila baterija. Posle 2 meseca 96%. Kao aj da ne pucam lovu zamenim ga za Note, ali brateee... jeste da je Note savršen telefon, ali velicina postala nepodnošljiva. Bavim se muzikom, sviram u bendu i smeta mi u dzepu, a kada nosim nesto sa plitkim dzepovima umesto da mislim o akordima ja se tripujem kad ce da izleti i tresne. Kejsove izbegavam i onako je i bez njih ogroman.

Znaci kompromis ce biti tezak ali jedino logičan. Max cu morati zbog velicine da izbegnem na ustrb slabije baterije na XS. Ipak X (XS) je prava mera za dzepove, pogotovo sad kad krenu bermude i sl...

Neko bi rekao da je S10 mozda resenje, znam da se mnogi nece sloziti samnom ali meni je android dosadniji od IOS-a.

Xr ti je opet veliki u odnosu na Xs gledao sam ga ja jer sam mogao ustedeti 170-200e pri kupivini ali je bas sirok u odnosu na Xs.. ja bih ga izbegao zbog sirine a i osetno je veci u ruci.
Idealno ti je Xs. Samo znaj da je baterija 50% losija nego na Note 9... ali ako ga bas ne cepas bice sve ok. Meni za 3 meseca na 98% health...
nemoj s10 sad kupovati jer puno kosta a brzo pada cena, izgubices mnogo za kratko vreme. Dok ako budes prelazio posle sa Xs mozes na bilo koji model neces izgubiti nista, ili jako malo a to je druga tema vec.
Ja se nekad istripujem kao zao mi sto nisam Max uzeo ali onda ga uzmem u ruke od devojke i kzem hvala bogu sto nisam, jer je jako sirok i tezak.

A cudo jedno da njima sa tako malim sakama ne smetaju ogromni telefoni. [emoji848] Mojoj bilo vise zao nego meni,sto nisam ostavio Max. I posle neko kaze da velicina nije bitna...

Kako vi koristite i punite telefone kada vam toliko degradira baterija?

Evo na Xu koji je star godinu i po mi je 90%, a na Xu od oktobra 100%.

Verovatno ga koriste na punjacu. Mislim je to najgore za bateriju..

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Meni je health bio 96% pre mesec/dva na iphone X. Danas pogledam, 93%. Telefon punim uvek nocu i nikada ga ne doupnjavam u toku dana jer nema potrebe.

Moja osmica plus, stara 14 meseci, 95% kapacitet baterije. Punim je celu noć na originalnom Samsung wireless punjaču. Imam skoro 200 ciklusa punjenja do sada.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ja lepo punim telefon, stavim ga uvece ili u toku dana i uvek se skroz napuni (do 100%) koliko god da ima kad ga stavim, ne cackam telefon na punjacu osim da se javim ako me neko zove. takodje bas bas retko ga skidam sa punjaca pa ga vracam. znaci bas lepo punjenje i mirno. ne streciram bateriju.
Jednostavno takve su, nekad ti opadne 2% za 2 mesece pa ni jedan sledeca dva meseca...

Ja ne znam sta im radite... 7 punih meseci xs max i dalje na 100% health... Svaku noc ga punim jer ga stvarno koristim po ceo dan.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ne vredi objasnjavati,ne veruje covek dok mu ne zapadne baterija koja brze degradira.

Mislim da nije do toga da li ti zapadne baterija koja brze degradira nego način korišćenja a mislim najviše oprema koja se za punjenje koristi.

Vrh Dno