Šta je novo?

iPhone X

Da bi napravio masku idelnu necijeg lica kostalo bi sigurno dosta novaca. Prvo da uradi se 3D skeniranje lica, pa pravljenje same maske. Lakse ti je otici i kupiti telefon[emoji3].

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

^Nekad informacija vredi dosta više od telefona. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@sigurno niko u telefonu ne drzi milionske vrednosti.
@sysninja nije puno jos samo da uspes nagovoriti vlasnika da ga odvedes na skeniranje.

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Pa to što si ti upravo rekao je isti đavo - ako je podesio po masci, a onda uperio u svoje lice, kako to nije sigurnosni propust u FaceID sistemu?

nisi skapirao, autentifikaciju za FaceID je napravio na masci, koju je potom iskoristio za otkljucavanje... svoje lice nije koristio... nema propusti u FaceID dok ne pokaze da je setovao sa svojim licem i onda upotrebio masku da uspesno otkljuca.... :)

Jesi li uopšte odgledao klip? Otključava telefon i svojim licem i maskom, šta god da je koristio za podešavanje face id, ono drugo nije smelo da otključa telefon

Gledao sam klip, ceo klip mi deluje fake, pogotovo ako se uzme u obzir da imaju iphone X, 150 dolara za bacanje na masku, a nemaju bar dva telefona da lepo uslikaju to... ceo proces otkljucavanja sa licem traje jako kratko a koliko sam citao moze da se podesi da se ne zakljuca odmah po gasenju displeja... stize mi X uskoro provericu... Dakle, da bi bio validan test, trebali su da lepo podese telefon, pa lepo uslikaju to sve a ne ovako na brzinu... recimo kao oni testovi sa blizancima...

Druga stvar je sto je verovatno iskljuceno pracenje paznje...

A trece masku napraviti bez lica je nemoguce tako da je ovo besmisleno svakako :)

Jeste vi gledali bre Mission Impossible :D

Gledao sam klip, ceo klip mi deluje fake, pogotovo ako se uzme u obzir da imaju iphone X, 150 dolara za bacanje na masku, a nemaju bar dva telefona da lepo uslikaju to... ceo proces otkljucavanja sa licem traje jako kratko a koliko sam citao moze da se podesi da se ne zakljuca odmah po gasenju displeja... stize mi X uskoro provericu... Dakle, da bi bio validan test, trebali su da lepo podese telefon, pa lepo uslikaju to sve a ne ovako na brzinu... recimo kao oni testovi sa blizancima...

Druga stvar je sto je verovatno iskljuceno pracenje paznje...

A trece masku napraviti bez lica je nemoguce tako da je ovo besmisleno svakako :)

http://scann3d.smartmobilevision.com/

I ne bas, postoje vrlo pristupacni i rudimentarni 3d skeneri koji se mogu iskoristiti, aplikacija sa linka je samo jedan od jednostavnijih primera. Uostalom, i sami su naveli da je u pitanju Proof of Concept, tako da ako se ispostavi da je tacan, sigurno ce biti i 4k video za one koji sumnjaj u svaki detalj.

Super, kad postave sve lepo odradjeno onda imaju dokaz, ovako ipak misilm da je vise daj da pokupimo sto vise paznje i pregleda a posle ko nas pita... :)

A to za skener lica opet mora neko da se prisili na to, da stojis mirno pod lepim svetlosnim uslovima dok se ne napravi tih 20ak slika koliko je minimalno potrebno, pa onda da naprave masku i na kraju da ti uzmu telefon i iskoriste ga, sto opet moraju da odrade jako brzo jer ti mozes da ga zakljucas preko icloud-a... dakle teoretski moguce prakticno tesko sto je najbitnije :)

Zar nije lakse napraviti kopiju otiska prsta? Pre par godina Internet je bio pun raznih "recepata" za tako nesto koji nisu trazili nikakvu naprednu tehnologiju.

hakovan FC ID... Pa koja ****** može da pravi onakvu masku, nosi je okolo i otključava tuđe telefone? Za korisnika Iphone X to tzv hakovanje je nebitno.

Sent from SM-T825 Tab S3

Pa naravno da je lakse napraviti kopiju otiska prsta ali cak i to je sasvim dovoljna zastita za 99.9 % ljudi :)

Naravno. Bitno je da FaceId nije losiji od TouchId-a. A normalno je i da nijedan sistem nije 100% siguran.

Po svim klipovima koje sam gledao deluje bas neprakticno, al kao da je sve i dalje sramota da priznaju..
Ako upalis onaj awereness onda ne radi sa naocarima za sunce, ako ugasis onda moras bas konkretno da pogledaš u telefon, što je jedno 14 puta neprakticnije od otiska.
Ne mogu da poverujem da je ovo buducnost a ne fingerprint ugradjen u ekran, recimo samo donji deo ekrana..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Nesto si ti pobrkao. Kad ugasis awareness onda sve radi.

Znam da je tesko poverovati bez licne probe, ali ovo je bolje od Touch ID-a.

Nego povodom onog snimka. Iako iP ne moze da upamti dva lica, prilikom skeniranja on trazi da dva puta skenirate lice. E sad, ako jednom skenirate lice a drugi put masku pravljenu na osnovu tog lica, ne bi me iznenadilo da to jako pomaze da omoguci ono sto su radili na snimku.

Ja se samo nadam da veliki igrači neće krenuti istim putem kao apple.. ovo apple rešenje mi se uopšte ne sviđa.
videćemo da li će Samsung uspeti da ugradi čitač u sam displej na note9

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Krenuce, cim nauce da prave ovakav Face ID sistem.
Znaci za ~2 godine.

Poslednja izmena:
Možeš li otključati telefon dok lezi na stolu?

Mogu ako se nagnem blizu njega.

Mozes li otkljucati S8 dok lezi na stolu?

Može sa patternom :)

To je komplikovanije :d

Mogu ako se nagnem blizu njega.

Mozes li otkljucati S8 dok lezi na stolu?
Koliko je samo fingerprint na mom iP6S onda u prednosti. Radi uvijek savršeno. Samo klik i unutra si. A ovako uzmi nagni slajdaj tuc muc. A telefon većinu vremena koristim dok lezi na stolu.

Sutra malo, cim ti prst malo navlazi srecno s otkljucavanjem. Nije ni Touch ID bezgresan.

Jedina prava mana je sto nema kao Android, podese se lokacije gde se tel uopste ne zakljucava (kuca, poso).

Ja se samo nadam da veliki igrači neće krenuti istim putem kao apple.. ovo apple rešenje mi se uopšte ne sviđa.
videćemo da li će Samsung uspeti da ugradi čitač u sam displej na note9

Naravno da hoce, prikupili su otiske prstiju, sada ce lepo svi da se 3d skeniraju. Baza popunjena zabadava

Face ID, pa dva prazna mesta pa sve ostalo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Obrišem ga od guzicu i opet klik. :)

FP je neuporedivo brži od toga FaceID-a kako god okreneš.

Bole ih bas i za vase otiske i lica...

Ha, ako tako mislis onda zivis u lala lendu, mozda apple nije briga, ali one kojima oni to proslede svakako jeste briga

Mislim ja nisam privacy freak jer znam da privatnosti danas nema

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno