Šta je novo?

iPhone X

Ovi sto imaju telefon, kako vam baterija drzi?

U11 via TT

Jeste, pogotovu posle prelaza sa SE-a. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

https://www.whathifi.com/apple/iphone-x/review

Impressive audio
There’s still no official hi-res support within iTunes, even if Apple officially lists FLAC support on its website through the new My Files app. None of our CD-quality FLAC files would play.
Instead, we stick with WAV, and it’s here that performance stays as reassured as it has always been, thanks to superb timing and a fantastic balance of all the different elements that make up a track.

Bass is detailed, the midrange engaging and precise, and treble restrained, while maintaining expression and richness. The X copes brilliantly with texture and overlapping instruments, which aren’t always handled well by smartphones.
All combined, it’s a performance that really helps the iPhone X out-muscle its competition, with an experience that is only really topped by dedicated music players.

The on-board stereo speakers put in a good performance of their own, too. They are significantly louder than any iPhone to date, with a cleaner sound that commands more presence than before, so going headphone-free isn’t such a chore.

IMG_0017.JPG

Sta znam... na prvu loptu je vaaauu, medjutim kada se malo duze koristi zadovoljstvo opada rapidno. Jos ce mnogo vode proteci Savom i Dunavom dok ovo ne postane ono sto treba da bude. Mnoge aplikacije nisu optimizovane ( od 20-ak domacih koje koristim nije ni jedna) pa je velicina prikaza jako mala. U slucajevima kada su optimizovane aplikacije, sve to opet izgleda mnogo bolje na iphone 8 plus, jer je ekran siri kao i video reprodukcija koji je u prirodnom formatu na punoj velicini. Face id je smejurija naspram touch id-a, radi to ali mnogo sporije... o prakticnosti da ne pricam. Da je lep - jeste, mene nije uspeo da pridobije da bih ga ostavio, tako da sam ostao na 8 plus

Ali svakako je sve više klipova na ovu foru, što znači da nije toliko siguran koliko oni tvrde da jeste..
Fora je što polaze od 2 suprostavljene ideje - Face ID mora da bude siguran u dovoljnoj meri da zameni Touch ID, a istovremeno mora da bude dovoljno fleksibilan da omogući identifikaciju korisnika koji je možda podbuo posle dvodnevnog opijanja, ima bradu od 5 dana i masnicu ispod oka.
Zbog toga je Face ID podešen tako da ako registruje da je skenirano lice jako slično licu vlasnika (close match) uz neka mala odstupanja, to protumači kao promene u izgledu lica pravog vlasnika i ponovo "nauči" njegov izgled.
Ovo je način na koji jednojajčani blizanci npr mogu da prođu Face ID proveru...

There’s still no official hi-res support within iTunes, even if Apple officially lists FLAC support on its website through the new My Files app. None of our CD-quality FLAC files would play.
FLAC je podržan nativno iz Files aplikacije, čudi me da to nisu ustanovili...

Android Central review: https://www.androidcentral.com/iphone-x

Fora je što polaze od 2 suprostavljene ideje - Face ID mora da bude siguran u dovoljnoj meri da zameni Touch ID, a istovremeno mora da bude dovoljno fleksibilan da omogući identifikaciju korisnika koji je možda podbuo posle dvodnevnog opijanja, ima bradu od 5 dana i masnicu ispod oka.
Zbog toga je Face ID podešen tako da ako registruje da je skenirano lice jako slično licu vlasnika (close match) uz neka mala odstupanja, to protumači kao promene u izgledu lica pravog vlasnika i ponovo "nauči" njegov izgled.
Ovo je način na koji jednojajčani blizanci npr mogu da prođu Face ID proveru...

FLAC je podržan nativno iz Files aplikacije, čudi me da to nisu ustanovili...

Android Central review: https://www.androidcentral.com/iphone-x

Svakako dolazimo do toga da je nedovoljno siguran i sporiji...

Sta tu nije sigurno? Ko ce moj telefon koristiti osim mene, i jos da ima 80% crte mojeg lica pa da otkljuca umesto mene?

Za ogromnu većinu korisnika Face ID je i dovoljno pouzdan i dovoljno brz. Svi navedeni primeri su ekstremni (maske, blizanci itd)

Za ogromnu većinu korisnika Face ID je i dovoljno pouzdan i dovoljno brz. Svi navedeni primeri su ekstremni (maske, blizanci itd)

Realno gluposti koje samo sluze da se trenutno obrne lova od klikova, reklama na sajtu poseta itd. Poenta IP je uvek bila da radi za 99,5% korisnika onako kako je logicno i ocekivano bez cackanja, muljanja i upustanja u kojekakve teorije "e a sta ako"... Brate kupis telefon, prebacis karticu, koritis i aj zdravo

Poenta je da predstave nešto VAU i ljudi se nalože strašno samo zato što je to Apple, a ustvari je meh...
Sasvim dobro ide TID..

Pogledajte prilog 240617

Sta znam... na prvu loptu je vaaauu, medjutim kada se malo duze koristi zadovoljstvo opada rapidno. Jos ce mnogo vode proteci Savom i Dunavom dok ovo ne postane ono sto treba da bude. Mnoge aplikacije nisu optimizovane ( od 20-ak domacih koje koristim nije ni jedna) pa je velicina prikaza jako mala. U slucajevima kada su optimizovane aplikacije, sve to opet izgleda mnogo bolje na iphone 8 plus, jer je ekran siri kao i video reprodukcija koji je u prirodnom formatu na punoj velicini. Face id je smejurija naspram touch id-a, radi to ali mnogo sporije... o prakticnosti da ne pricam. Da je lep - jeste, mene nije uspeo da pridobije da bih ga ostavio, tako da sam ostao na 8 plus

@bubac Slazem se u potpunosti, prvi put kad sam ga video odusevio sam se. Ali kao sto kazes posle 1h vremena odusevljenje je nestalo. Po meni njegova vrednost je ispod IP8+.

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Poenta je da predstave nešto VAU i ljudi se nalože strašno samo zato što je to Apple, a ustvari je meh...
Sasvim dobro ide TID..

Slažem se, ali publika iz nekog razloga traži bezelless telefone, a tehnologija trenutno ne dozvoljava TID u takvoj konstalaciji. (TID pozadi realno nije dobro rešenje)

... i staklene telefone ... ko bi normalan to zamislio.

Šta mislite koja će cena biti kod naših operatera?

Može da se spakuje sa strane u Power dugme...

Ja tipujem na 180k+, a za 256 varijantu 200k+

Oko 150000 64gb. Ne verujem da će biti više.

Šta sad, tema se pretvara u želje, čestitke i pozdrave?!...biće koliko bude, a zna se da neće biti povoljan niti jeftiniji od predhodnih.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Neće biti povoljan, al će zato biti najskuplji do sad [emoji3]

Ja sam pitao u iStyle, rece covek 1300 i 1500e ako se dobro secam.

Veoma mi je zanimljivo to sto najvise kukaju oni ljudi koji FaceID nisu ni probali, a mozda cak ni videli iPhone X. Naprotiv tome, ljudi koji su uzeli X kazu da FaceID super radi ne zale se, makar ovde na forumu.

Za par godina cete svi vi koji kukate koristiti isti taj FaceID, bilo na iPhone bilo na androidu jer ce vam kompanije to nametnuti.

mts pobedio, svaka cast :d
mjFIOn2.png

Vrh Dno