Šta je novo?

iPhone X

Neka proslede kome hoce, moz misliti...

Pride podaci su lokalni na telefonu samo

Ne znam meni je to dizanje telefona i blejanje u ekran pod određenim uglom da bi ga otključao totalno neprirodno. Evo imam na S8 ovaj iris koji radi na sličnom principu i mada otključava odlično nisam ga dva puta koristio jer moram podizati telefon.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ispada svi koristite telefone kao pisaće mašine...Al smo se ulenjili, ***. Teško podići telefon sa stola, stvarno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja dok lezim otkljucavam svoj IPX pomocu ogledala. U ruci drzim ogledalo pod takvim uglom da moje lice moze da se skenira pomocu iPX i fercera samo tako. Ja lezim a i on lezi na stolu. :)

Selfie ogledalo? :D

Dal' sam dobro skont'o, iPX dozvoljava samo jedno lice da bude ključ? Ne možemo da ubacimo dva. Npr, moje i nekog ukućana?

Ako je tako, bzvz... :(

Otisak prsta često zeza na svim telefonima, ako su ruke malo vlažnije. To mu je za sada jedina mana.
Takođe, o čitaču otiska prsta na ekranu, da pročita otisak tokom swypa, priča se već dugo. Ali koliko znam, još ga niko nije komercijalno implementirao. Očigledno ima nekih problema, i može se desiti da to nikada i ne proradi onako kako bi želeli. :(

Trebalo bi da ima i jedno i drugo, pa neka korisnik bira šta mu je činiti.

Apple je kupio firme koje su razvijale ovu tehnologiju (prime sense i face shift) tako da be verujem da će da neki drugi proizvođač napraviti istu stvar. Obzirom da su rogovi extra ružni ne verujem ni da će da seku ekran da bi smestili sve to. Logičnije bi bilo da naprave okvir telefona koji je u stvari FP senzor, pa da se telefon otključa kako god ga uzmeš u ruke.
Algoritmi za prepoznavanje i identifikaciju lica već postoje, kod ipX su prošireni i sa depth podacima što bi trebalo da poveća pouzdanost. Verovatno ćemo u narednom periodu videti dorađena rešenja za identifikaciju lica koja bi eliminisala postojeće manjkavosti. Npr, sa dve prednje kamere koje se nalaze u različitim ćoškovima telefona moguće je dobiti 3d informacije o slici ili pak raditi identifikaciju sa obe kamere istovremeno i kad se dobije dupla potvrda onda da se telefon otključa.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ti rogovi..to je statusna traka u suštini jel ? Nešto poput one trake/pomoćnog ekrana na LG V20 ili aplikacije koriste te rogove za još neke informacije ?

Meni su rogovi skroz ok, navikao sam se posle 2h korišćenja. Sad su mi i simpatični u neku ruku, izgleda da je to novi “potpis” eplovih telefona, kao što je do bio simetrija gornjeg i donjeg dela ekrana

Meni su rogovi skroz ok, navikao sam se posle 2h korišćenja. Sad su mi i simpatični u neku ruku, izgleda da je to novi “potpis” eplovih telefona, kao što je do bio simetrija gornjeg i donjeg dela ekrana

Grade novi brend od tih rogova. Na prošlim generacijama je home button bio detalj kojim se iP razlikovao od ostalih uređaja, a sada će to biti ovaj "notch".

Ne grade nov brend vec nisu znali gde da gurnu te senzore a da telefon bude bezeless,ukratko. I to sad hoce da prodaju kao svoj zaštitni znak a izgleda skroz nesimetricno i retardirano. I uspevaju,cak vidim postoje i aplikacije da stavis sam taj notch na "ne X"telefone,toliko o jačini brenda i ljudskoj gluposti.

Trebali su uraditi kao na Note 8, tako bi telefon bio mnogo lepsi. Moje misljenje. Sto se tice rogova samo developeri imaju probleme prilagoditi aplikacije.

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Nema tu problema za dev. Bez brige ;-) sve je to stvar azurnosti i nocega vise... Samo relax pvo je najlepsi telefon po mom misljenju (u poredjenju sa ostalima iz
Ponude incl ip8...)

Ispadne da ima manji ekran od IP8+, jedino je veci kad se rasiri ali tada odsece deo videa.

I iphone x jeftiniji s lcd ekranom

Ne grade nov brend vec nisu znali gde da gurnu te senzore a da telefon bude bezeless,ukratko. I to sad hoce da prodaju kao svoj zaštitni znak a izgleda skroz nesimetricno i retardirano. I uspevaju,cak vidim postoje i aplikacije da stavis sam taj notch na "ne X"telefone,toliko o jačini brenda i ljudskoj gluposti.

Što onda nisu ukinuli bezele sa strana i dolje. Tamo nema senzora. Iritantniji je ovaj bezel od 5mm oko cijelog telefona od notch-a.

Poslednja izmena:

Nisam mislio da su ciljano stavili notch da bi gradili brend od toga, ali su iskoristili to što su morali da ga stave pa ga sad forsiraju.

Što onda nisu ukinuli bezele sa strana i dolje. Tamo nema senzora. Iritantniji je ovaj bezel od 5mm oko cijelog telefona od notch-a.

On postoji da bi sprecio nezeljene dodire po ekranu od strane šake konkretno dlanova, prilikom držanja tleefona. Ako si koristio S8 duže od 1 dana, znaš o čemu pričam.

Ispadne da ima manji ekran od IP8+, jedino je veci kad se rasiri ali tada odsece deo videa.

Jasta je nego manji u realnoj upotrebi.

Tim pre sto dodatna duzina jako malo sta donosi. Svi mi kada citamo, uvek citamo oko sredine ekrana, skrolujemo tako da fokus nase paznje bude oko sredine. Bez obzira koliko je ekran dugacak i sta sve staje van fokusa, korisnik skroluje da ono sto je bitno dovede na sredinu.

Sa druge strane, smanjena sirina znaci manje reci po redu, sto znaci vise scrollovanja jer text zauzima vise redova. Takodje, tastatura je uvek uza i manja sto otezava kucanje. Video i slike nemaju bas nikakakve koristi od produzenog ekrana, osim debljih crnih neiskoriscenih delova okolo.

Poslednja izmena:

Kako kome. A i asimetrija je zadnjih godina “in”. Pogledaj, recimo, dizajn BMW motocikala.

Ljudi odlepili baš na tu asimetriju, a meni odvratna

Svi “brendovi” ce uskoro preci na face id,mozda ga zbog patenta samo drugacije nazovu

Ali realno su isti i keva i sin :D Šalu na stranu, ne znam da li taj ip ima mogućnost skeniranja više lica (kao više otisaka što je moglo da se stavi)?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nema mogućnost više lica, ali kaže Apple moguće je da je zbog toga što deca ispod 13 godina nemaju definisane crte lica i tome slično.
"It is possible that the son’s age played a role as Apple has said that the “undeveloped facial features” in those under the age of 13 could cause issues with Face ID."

Ali svakako je sve više klipova na ovu foru, što znači da nije toliko siguran koliko oni tvrde da jeste.. Ipak je touch id sasvim super.

Koju glupost su odvalili sa " nerazvijenim crtama lica".. majko moja.. "solid crap" što bi rekli u USA.. Mogli su da smisle nesto pametnije..

Sent from SM-T825 Tab S3

Poslednja izmena:
Vrh Dno