Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Ne znam sta imaju od modela u indjiji nazovi...sestra mi danas rekla, kad je isla da mi prebaci broj sa post na pre paid, da joj lik pokazao 8 komada...ali ne znam kakvih itd. Nazovi i proveri najbolje

@Vojkan

Upravo sam podneo zahtev. Nisam hteo ranije jer sam mislio da će doći regularno, ali nisam ubeđen ni da će mi webshop nešto pomoći da ga nađem brže.

@adamadam

Hvala, raspitaću se.

Koliko se sećam priče od ranije webshop ima prioritet u odnosu na poslovnice, tako da em treba da ima veći lager, em ako ga nemaju a ima ga u nekoj poslovnici povlače ga odatle. Javi šta si uradio.

Koliko se sećam priče od ranije webshop ima prioritet u odnosu na poslovnice, tako da em treba da ima veći lager, em ako ga nemaju a ima ga u nekoj poslovnici povlače ga odatle. Javi šta si uradio.

Ovo je možda bilo tačno ili tačno za neki drugi telefon. Provereno je da ljudi koji su preorderovali ili kasnije naručili preko neta da ili nisu dobili uop
šte ili su puno čekali.

Pitajte mene da li bi ikad više uzeo iPhone preko operatera, kao što je MTS :D
Uz svu opravdanost tvojih zalbi, mislim da ce na kraju sve biti u redu. Jednostavno je lose organizovan pocetak prodaje. Nisu uhodani, nestasica telefona svuda... Apple je ocigledno ubrzao izlazak na trziste. Sta god ko mislio njima ne cvetaju ruze i nije im lako da se izbore sa konkurencijom. Izbacili su nezavrsen proizvod, kontrola kvaliteta je ocigledno jako losa...

U zivotu nisam pozeleo da kupim Iphone, bar ne od trenutka kada se android malo omasovio. Posle citanja tvoje teme pratim i ostale teme o iphone-u. Da nema xiaomi i slicnih telefona najverovatnije bih u buducnosti kupio Iphone kod MTSa zbog uslova prodaje, konkurentne cene. Ako MTS ne obezbedi dobro postovanje uslova garancije veruj mi da nece niko drugi u Srbiji to uskoro uraditi. Davati tolike pare za telefon kupljen na crno je po meni ludost.
Bice sve to u redu kod tebe sigurno. Just take it easy i ne gubi zivce za sitnice.

Sve ovo gore je izreceno jer je mts ponuda iphone-a konkurentna crnom trzistu. Svi mi trazimo "bang for buck" kupovinu, i uvek treba skinuti kapu kada operater napravi takvu ponudu.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo ali decka tretiraju kao neku ovcicu. Zavlace ga 100 godina za telefon koji je posteno platio plus je produzio ugovor. Umesto da ga ljube u guzicu oni se bahanalisu.

Ne radi to samo mts. Ja iskljucivo kupujem nove stvari i ostvarivanje garancije je sizifov posao u svakoj grani.

mt:s na stranu, Apple-u je ovo najprodavaniji telefon ikada... Problema sa izradom tj. kvalitetom ima manje nego sa mnogim drugim njihovim telefonima na početku prodaje (antennagate, yellow tint i drugi). Ovo su činjenice. Naravno uvek i svuda ima nesavršenih primeraka, jedino je ostvarivanje garancije u ovom trenutku problem. Doduše vidim da je par ljudi uspešno zamenilo telefone što u mt:s-u a što u Telenoru. Spaceu je očigledno zapao nezgodan slučaj. Ne bi me čudilo da je nekog na*izdeo pa da ga sad malo...

Svratio sam do MTS-a u Požeškoj, raspitao se o dostupnosti iPhone 6 Plus 128GB u poslovnicama u Beogradu, a rekli mi da nemaju pristup takvim informacijama, baš neorganizovano i glupo. Rekli mi da zovem 064/790, a oni takođe nemaju uvid u poslovnice. Šta očekuju, da ljudi bauljaju po gradu i traže gde ima telefon? To sve pod uslovom da ga uopšte ima bilo gde... Nego, nezvanična informacija malopre kad sam bio je da su tek juče poručili nove količine, i da će stići naredne nedelje, to sam isto čuo i kad sam bio pre nedelju dana... Koja boranija, niko ništa ne zna, nagađa se stalno. Da zovem poslovnice van Beograda izgleda i nema smisla, zvao sam malopre na Terazijama i u Delti, niko se ni ne trudi da podigne slušalicu, katastrofa...

Ovo je samo jos jedan dokaz zasto ranije nije doslo do prodaje iPhona u Srbiji.

^ Slicna prica i sa telenorom. Isto sam postupio kao i ti na pocetku. Skoro dve nedelje niko nista nije znao. Call centar pojma nema kada ce biti nove kolicine, webshop nisam mogao da iskoristim jer imam mesec dana do kraja ugovora, a u prodavnicama su stalno govorili kako ce biti ovih dana. I eto, prodje skoro dve nedelje a niko se nije javio. Tek kada sam nakon dve nedelje natezanja spomenuo prelazak kod drugog operatera, prodaja se javila i trazila da potvrdim porudzbinu. E sada, kada ce to biti, stvarno ne znam.

Joj ludnice, moras ganjati nekoga da mu das pare, ovo nidje nema. Umjesto da se lome oko tebe, a ne obratno. :D

Zna Apple posao :D Ja moj nikad neću dočekat' kako stvari stoje, mora da je još u Kini na fabričkoj traci xD

Zna Apple posao :D Ja moj nikad neću dočekat' kako stvari stoje, mora da je još u Kini na fabričkoj traci xD

Ovo me podseca na pricu kad sam sa caletom bio u restoranu i narucio kao uostalom sva deca cevape medjutim kako sam bio gladan stalno sam ponavljao pitanje kad ce cevapi a cale bi mi rekao polako sad tek sure svinju, pa dok je oderu ,pa dok izmelju meso. :d E tako je sad i sa iPhone-om kad je kupovina preko operatera u Srbiji.

Izvinjavam se na malom off-u.:)

Ovo me podseca na pricu kad sam sa caletom bio u restoranu i narucio kao uostalom sva deca cevape medjutim kako sam bio gladan stalno sam ponavljao pitanje kad ce cevapi a cale bi mi rekao polako sad tek sure svinju, pa dok je oderu ,pa dok izmelju meso. :d E tako je sad i sa iPhone-om kad je kupovina preko operatera u Srbiji.

Izvinjavam se na malom off-u.:)
Svugdje je tako, osim kod preprodavaca koji su napravili zalihu, pa deru prepapreno... Ja moj čekam iz Hungarije, neće nikad doći... I nisam jedini.

Poslednja izmena:
Ja se cak razmisljam ako bih se i resio da kupim iPhone, lepo odem do Segedina. Koliko sam racunao 6+ od 64 GB kad se vrati AFA ispadne oko 750Evra.

Ja se cak razmisljam ako bih se i resio da kupim iPhone, lepo odem do Segedina. Koliko sam racunao 6+ od 64 GB kad se vrati AFA ispadne oko 750Evra.

I tako ces lepo da vidis Segedin, pojedes riblju corbu i da se vratis kuci, posto telefona nema ni za one koji su narucili.

I tako ces lepo da vidis Segedin, pojedes riblju corbu i da se vratis kuci, posto telefona nema ni za one koji su narucili.

Pa prvo bih proverio sa radnjom. Vidis nije ti losa ta ideja sa ribljom corbom mada bi bolje bilo da pojedem paprikas ili neki gulas.:d Neverovatno kao da je od zlata bar pojedini modeli.

Poslednja izmena:
Meni stoji narudzbina od 06.11. I ne stizu modeli. Jedino sto imaju svugde na stanju je gold ip6+ 16gigs.

Ma jok. U prodavnici. Model koji meni treba je space gray 6 64gigs. Ni na vidiku.

Poslednja izmena:
Ja sam uhvatio zadnju isporuku u Svajcarskoj od 64gb...evo dva meseca od tad jos nisu dobili.Ne znam gde je zapelo,ali mislim da su se grdno ze..li sa 16gb i precenili popularnost 16gb pa sad moraju da ga uvaljuju na ustrb vecih memorija.

Nisu se oni *****ali nego su odradili potencijalne kupce. Ponudis satro 64gb a naravno proizvedes mizarne kolicine i onda kupac kome nije dovoljno 16gb mora da doplati kes i ide na 128. Sve je to proracunato

Ala ti smaras sa tim tvojim 'ja sve znam i uvek sam u pravu' stavom... Ja bas tvoje stavove i postove nalazim za 'pretpostavke i rekla-kazala'. Kao ono za garanciju kako unistava/usporava razvoj (a sami proizvodjaci prvi uveli garanciju da se distanciraju od boranije), npr. Ili ono da ljudi kupuju ajfone jer im treba za posao, a ne iz ceifa. Pa ono da ljudi namerno kvare telefone 22.-og meseca garancije. Svi dokazi kod tebe su u NDA i 'verujte mi, ja to radim godinama' i slicno.
Mislim, pisi sta hoces, ali da znas da dok ne podneses dokaz i tvoji stavovi i postovi su u istoj ravni sa ostalim. Neko stvara licne preferencije koga uzima kao upucenog autora i to je OK, ali ti svaki svoj post pocinjes kako imaju dva misljenja: moje i pogresno. I to smara.
Mešaš babe i žabe (nije problem u dužini garancije već u menjanju u prvih 6 meseci). Ja ne iznosim pretpostavke već činjenice iz posla i realnog života a nije moj problem što drugi ne veruju (recimo ti) kako sve to funkcioniše. Voleo bih da ovde postoji još osoba koje imaju veze sa materijom i koji su "u poslu", koji rade nešto u životu vezano za trgovinu, servis, vlasnici firmi i biznisa a manje prestpostavki. Možda mogu i neke dokaze da iznesem ali čemu to onda? Da se otvara pandorina kutija? I da li će i tada svi da poveruju ili će ponovo biti onih koji neće verovati i sumnjati? I da li će se onda verovati svakoj sledećoj tvrdnji ili će opet biti "daj dokaze". Nema svrhe, pa kao što lepo kažeš svako neka veruje u šta hoće. Pa i u zablude i bajke. Ja neću više ni da iznosim istinite činjenice a vi verujte u tržište od 10.000 komada :)

Pazi, uzimam te kao relevatntan izvor informacija. Istovremeno, svestan sam da ti imaš interes i da kažeš kako nije i da prećutiš ako ti to pomaže. Opet, možeš i kao čovek da pogrešiš zbog pogrešnog početnog podatka, metode, okolnosti, izmenjenih zakona ili što ne znaš ili imaš ličnu preferenciju. Nekad nisi spreman da pružiš dokaz. Nekad dokaza ni nema. I ti znaš glasno da razmišljaš.
Ukratko, držiš neku stranu, ali si i običan forumaš ako korakneš van svoje profesije ili izostaviš podatke. Kao takav, ne možeš tražiti da se tvoje viđenje uzima kao aksiom.

Jedan deo ljudi kad pročita tvoj stav, koriguje delimično svoj ili potpuno prihvati tvoje viđenje, ali se nekada/kod nekog broja ljudi to neće desiti. Tada je važno ostati u granicama i ne nazivati neistomišljenike/nevernike neznalicama, infatilnim, tinejdžerima i ostalo. Bezveze se opterećuje tema ličnim kvalifikacijama.

Pazi, uzimam te kao relevatntan izvor informacija. Istovremeno, svestan sam da ti imaš interes i da kažeš kako nije i da prećutiš ako ti to pomaže. Opet, možeš i kao čovek da pogrešiš zbog pogrešnog početnog podatka, metode, okolnosti, izmenjenih zakona ili što ne znaš ili imaš ličnu preferenciju. Nekad nisi spreman da pružiš dokaz. Nekad dokaza ni nema. I ti znaš glasno da razmišljaš.
Ukratko, držiš neku stranu, ali si i običan forumaš ako korakneš van svoje profesije ili izostaviš podatke. Kao takav, ne možeš tražiti da se tvoje viđenje uzima kao aksiom.

Jedan deo ljudi kad pročita tvoj stav, koriguje delimično svoj ili potpuno prihvati tvoje viđenje, ali se nekada/kod nekog broja ljudi to neće desiti. Tada je važno ostati u granicama i ne nazivati neistomišljenike/nevernike neznalicama, infatilnim, tinejdžerima i ostalo. Bezveze se opterećuje tema ličnim kvalifikacijama.
Uglavnom si u pravu. Tamo gde ne mogu da znam i ja kažem "mislim..." samo pitanje je kako ko protumači "činjenicu", "tvrdnju" ili "stav". Ljudi ne čitaju pažljivo! Ako nekome baš treba dokaz može i da pita "kako znaš... da li si siguran..." a ne da udara kontra-tvdnju da "nije tačno". I ne nazivam i kvalifikujem istomišljenike već njihove stavove što je potpuno drugačije (osim ako nisu vulgarni i nepristojni). Možeš da imaš više stavova i da su neki tačni a neki potpuno neodgovarajući. U celoj toj priči "najneverovatnije tvrdnje i scenariji" počinju da se usvajaju brzinom svetlosti kao "najtačniji" (recimo, da se u Srbiji isporučuje roba 3. klase). To je jednostavno zabluda i ne mogu da verujem da onda drugi forumaši to čitaju a ubrzo i oni nekim pitanjima i stavovima iskazuju istu zabrinutost. Izvini, ali to su stvarno stvari koje jednostavno moraju da se pobiju. Da li ovo forum ili pričaonica? Ako je pričaonica onda je ok, nemam zamerki više.

Molim vas za informaciju posto sam cuo nesto u sta mi je tesko da poverujem: da li je istina da u MTS poslovnicama primaju samo kes, tj. da ne mogu da platim VISA karticom kao covek?

Vrh Dno