NjegovaWisost
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.06.2008
- Poena
- 395
Čestitam i da ga nosiš zdravo =)Stigao mi iPhone 6+ 128gb Space Gray.
Iako sam koristio vecinu danasnjih telefona (Z1, Z2, Z3, G2, G3, G2 Pro, HTC One M8, HTC One Max, S4, S5, Note 2, Note 3, Note 4 i sve iPhone), moram priznati da mi telefon deluje strasno gabaritno. Da li je to zbog povecih bezela ili jednostavno sto nisam navikao na Apple u ulozi Phableta - ne znam. Kvalitet strahovito dobar iako sam na slikama mislio da je 5s ipak neprevazinjen zbog ostrih ivica, pogresio sam. Jednostavno prelepo lezi u ruci, ima taj osecaj i punocu kvaliteta. Ne znam o kakvoj klizoci pricate posto meni deluje sigurno u ruci, doduse ne kao prosli modeli ali nije ni klizav kako se prica.
Ispupcena kamera mi ni najmanje ne smeta, primeti se pod prstom ali ovako iz profila tesko. Ono sto me na prvi pogled uzasava jesu otisci prstiju na ekranu i nazad na hromiranoj jabuci. Dobro su napravili to sto su nazad jabuku uvukli par ~0,1mm pa na njoj nece biti grebanja kao sto se na proslim modelima to primecivalo. A i dobar deo gornje povrsine je zasticen jer je kamera izdignuta. Posto sam ret@rdirano pedantan, svakih 2 minuta sam brisao ekran i jabuku, i iskreno ne znam kako cu to resiti.
Folije nikada nisam stavljao niti cu ih stavljati, uvek sam svaki telefon nosio kod curcije pa mi on izradi futrolu po meri od najfinije koze i specijalno za taj model. Najverovatnije ce biti i sa ovim (ako ga ne zamenim za 6 128gb), s' tim sto cu mu reci da unutrasnji deo oblozi sa necim sto ce pomoci pri brisanju ekrana. Ili cu odseci parce mikrofiber krpe i staviti ga u novcanik pa svaki put brisati.
Ekran je fantastican. Upalio ga, malo koristio i nisam nesto preterano bio odusevljen. Stavio ga pored G3 i S5, uporedio iste slike i tek onda uocio razliku. Eh sta ce biti kad apple predje na OLED ekrane, mogu misliti na cega ce slika liciti. :O
Ono za savijanje telefona je takva ******stina da ja nemam reci. Uzeo ga i reko ajde da ga probam saviti, pa ako se pocne kriviti da popustim i ne napravim stetu. Ali brate ja ne znam kakva je sila potrebna da bi se isti iskrivio, bas sam ga bio momacki stisnuo sa oba palca i nema sanse da makne. Bice da su ovi otvarali telefone, rasklimavali ga ili vadili ojacanja cim onako savijanje deluje lagano. Klasicna ******stina i pokusaj konkurencije da naprave propagandu.
Nema potrebe da ulazim u sitnije detalje, sve je TOP odradjeno i nikakvih zamerki za sada nemam (sem muljanja ekrana, jel), iOS leti, kamera bruka, stabilizacija no comment. Skacem kao ****** po stanu a na videu se gotovo ni ne oseti.
Kome sta treba neka slobodno pita, neki test, benchmark, sta god.
Ne vjerujem da si pokušavao da ga saviješ