Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Nema nikakvog razloga da iphone 6 kosta vise nego sto je kostao 5s ili bilo koji pre njega. Ako bude skuplji nego u Evropi za to samo moze da bude kriv mts, a s obzirom da kod nas ima vise iPhoneova koji su nelegalno kupljeni nego legalnih premium Samsunga, ne bi me cudilo da legalni iPhone bude skuplji od svega i da se vise isplati kupiti ga na bilo koji drugi nacin.

Ali to u principu nije bitno, nama ne treba iPhone kod provajdera, nama samo treba 100% podrska za nasu zemlju pa da napokon iMessage radi kako treba, TomTom mape da rade kako treba, Siri i slicno. Dodje mi da se preselim u USA koliko je fon upotrebljiv kad si tamo...

Poslednja izmena:
jos nisi u USA :)

@mann,

Ти си говорио за додатну опрему? Ја нисам стекао такав утисак из твоје оригиналне поруке... мислио сам да говориш баш за саме apple прозводе. За те остале производе заиста не знам, вероватно је да си у праву.

Не добијаш ти Apple Care јер нема опције да ти купиш додатну годину, већ искуљичиво додатне 2 године гаранције. Дакле, да би испоштовали наш закон, морали су да дају 2 године гаранције и тај додатни трошак је амортизован са 50% цене од потпуног apple care-a.

О твом искуству са другим продавцима не могу и не желим да дискутујем... ја имам само и искључиво позитивно искуство са домаћим Apple сервисима, тачније са оним од iStyle-a.

@lojola, може да се пореди у смислу шта пружа за тржиште где је издато а то је идентично што и apple care. Да, не важи нигде ван Србије...
За сада, колико је мени познато, на територији целе ЕУ, смао Италија има закон као ми, где је обавезно да се дају 2 године гаранције и тамо је урађено исто: http://store.apple.com/it/buy-mac/macbook-pro?product=ME864T/A&step=config па ако користите Chrome нека вам преведе... а ако вас мрзи, ево:

http://s11.postimg.org/ig1nyrucj/Screen_Shot_2014_06_18_at_15_32_31.png

Чисто информативно, Apple je био кажњен од стране италијанског суда да крши закон јер су радили исто што и код нас, где су наплаћивали производе више да би компензовали ту разлику гаранцији. Ово је, додуше, потпуно другачија тематика и проблем о коме не вреди расправљати у овој теми...
Znam za slucajeve u Nemackoj i Francuskoj (iPhone i MBP) gde su nakon malo ubedjivanja priznali garanciju u 2. godini iste. Tako da je izgleda za celu EU 2 godine, iako Apple (i dalje) daje 1 godinu (mada im to nista ne znaci, posto su zakoni jaci od njihovih pravila i uslova)

Nakon više od mesec dana koliko ingnorišu sva pitanja vezana za iPhone po socijalnim mrežama, danas su se ipak udostojili da kako tako odgovore:

JWe7SdK.png

Šta bi se moglo protumačiti iz ovoga?

Poslednja izmena:
Iz ovoga se može protumačiti da se još uvek nisu stekli svi uslovi da MTS počne da nudi iPhone - čitaj: kad Apple bude proširio App Store i na Srbiju tada će moći.

nama ne treba iPhone kod provajdera, nama samo treba 100% podrska za nasu zemlju

Ово!

Znam za slucajeve u Nemackoj i Francuskoj (iPhone i MBP) gde su nakon malo ubedjivanja priznali garanciju u 2. godini iste. Tako da je izgleda za celu EU 2 godine, iako Apple (i dalje) daje 1 godinu (mada im to nista ne znaci, posto su zakoni jaci od njihovih pravila i uslova)

Први пут то чујем за Немачку, знам да су у Италији то успешно радили и да су покушавали у Британији без успеха. Да ли то знаш лично људе који су то успели или си негде прочитао/чуо? Искрено ме занима.
Да се разумемо, не оправдавам ја наше малопродаје већ сам само констатовао како је дошло до тих цена. До ове године је то било подношљивије јер нам је ПДВ био 8%, па је онда разлика у цени била мања.

Iz ovoga se može protumačiti da se još uvek nisu stekli svi uslovi da MTS počne da nudi iPhone - čitaj: kad Apple bude proširio App Store i na Srbiju tada će moći.

AppStore и само AppStore.

Ako me secanje dobro sluzi, a do sada jeste :) cena uredjaja kod nasih resellera je bila znatno veca i pre nego sto je garantni rok produzen na dve godine, tj. dok je bio godinu dana. Tako da nesto ne verujem da je to razlog za te cene.

Nikada kod nas nije bilo resellera, samo švercera.

Први пут то чујем за Немачку, знам да су у Италији то успешно радили и да су покушавали у Британији без успеха. Да ли то знаш лично људе који су то успели или си негде прочитао/чуо? Искрено ме занима.
Да се разумемо, не оправдавам ја наше малопродаје већ сам само констатовао како је дошло до тих цена. До ове године је то било подношљивије јер нам је ПДВ био 8%, па је онда разлика у цени била мања.
Znam licno. Jedan nosio iPhone posle 14 meseci, drugi MBP posle nekih 18-19 meseci. Prvo ih zavlacili kao garancija je istekla, onda digli frku, trazili neke botove viseg ranga u Store-u, ovi dosli isto se pravili ludi kao garancija je godinu dana, a kad su ih podsetili da je po zakonu 2 onda cutke primili.

Odakle ti ovo? Onda znači da ni iP5 neće podržavati integraciju sa Josemiti što je nelogično da ostave samo jednu stariju generaciju sa novim opcijama, gde i iP5 i iP5c su dovoljno hardverski snažni da podrže te funkcije.

Jedino ogranicenje ce biti vezano za Mac-ove koji nemaju LE BT.. To je sve.. Sa iOS strane, mislim da bi cak i 4S trebalo da podrzava Continuity..

mislim da sam spomenuo da ce iP6 da udari po ceni, tako da ne brinem da li ce biti kupaca za 5s, jednostavno, mislim da ce biti preskup za neke nase pakete i da ce ga samo probrani kupci kupiti, ostali ce ici na slabije modele. samo da 5s ne povuku kao peticu... ne bi trebalo pu pu... XD

Iskreno, mislim da operateri kod nas, a i sam Apple uopste ne brinu sto se cena samih uredjaja tice. Mi smo veoma, ali veoma siromasno trziste u svakom smislu, a ljudi koji su potencijalni kupci iPhone-a i paketa koji imaju smisla sa takvom vrstom telefona, ne bi trebalo da imaju problem sa cenom. To vidimo i sa premium HTC modelima, Samsungom, itd.

Nadam se samo, da ce u ponudi biti i jeftinije verzije kao 5C, za koji ocekujem da ce mu znacajno pasti cena do kraja godine..

Nemoj te po deseti put oko iste teme razvijati raspravu

Има ли неко неку нову инфо?
Мени рече мој инсајдер да су нешто засрали и да за сад нема ништа од ајфона... Ако су лагали мене, и ја лажем вас.
Све што ми је до сада рекао је било тачно.

Мени рече мој инсајдер да су нешто засрали и да за сад нема ништа од ајфона... Ако су лагали мене, и ја лажем вас.

Zasto nisam iznenadjen...

Ni meni ovo nije čudno, s obzirom da znam gde živim...:S:

@ceftriaxone
Како сам прочитао ово што си написао, тако сам позвао мог ортака који ради у МТЅ-у и он каже да није чуо да постоји икакав нови проблем. Једино што ми није рекао који су то били ”стари” проблеми, пошто је више него очигледно да има проблема...

Да ли покретач теме Cutter има икакав нови инфо?

Не знам. До скоро је била прича поплаве, па су одложили, па онда нешто друго, и онда прекјуче ми рече да за сада ниште од Епла. Нисам био у прилици да питам ништа, ал кад добијем неки инфо, јавићу.

update:
Стопирана дистрибуција, iPhone je до даљњег на standby-u...наводно због приватизације.
Сад чекамо и гледамо.

Poslednja izmena:
Od starta je bilo da cekamo i gledamo odnosno blejimo obzirom da nas po vise osnova prave ovcama. :(:mad::(

update:
Стопирана дистрибуција, iPhone je до даљњег на standby-u...наводно због приватизације.
Сад чекамо и гледамо.

Koliko vidim sve se više pominje akvizicija MTS-a od strane Deutche Telekom-a, tako da se izgleda sprema prodaja na jesen Nemcima.

Да, Телеком ће се продати Немачкој, али то би логично требало да убрза ствар јер ће тиме имати више корисника и самим тим више вредети..

Pa znaš kako, državna firma, niko neće da "talasa" sad pred prodaju.
A i zašto bi nešto radili, sada menadžment gleda da zauzme najbolje startne pozicije za eventualni opstanak kod novog poslodavca, zabole ih za iPhone.

Па зар довођење ајфона није добар корак и показивање способности?

Vidi... Ti očigledno nisi/ne radiš u državnoj firmi, jer da radiš rezonovao bi na "ispravan" način.
Inicijativa??? Ti govoriš o inicijativi i preduzimačkom poslovnom modelu u srpskoj državnoj kvazimonoplističkoj firmi???

Види се ко овде не ради у Телекому..

Naravno da se vidi... Tvoj rezon bi bio ispravan svuda u svetu, ali kod nas u državnim firmama i nije dobrodošao.
I da me ne shvatiš možda pogrešno, naravno da si u pravu i da se slažem sa tobom.

Nazad
Vrh Dno