Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Ovo za zamenu aparata sam znao cak i ja, kog nikad nista u vezi Apllea nije interesovalo ....

Mislim da je sasvim OK sto ce doci i legalno, i uopste ne vidim razlog ovolikom hejtu.

Pazi, super je što (konačno) stižu ali nemojte se zavaravati da gde cijena aparata biti niske, bilo preko mtsa bilo na oglasima. Neće to biti drastična razlika, znamo mi ovamo (CG) to dobro

Nema hejta, jedino ne volim ljude u mojoj okolini koji kazu da je iPhone ovo, iPhone ono, ne valja nista, Android je keva, ili ti nipodostavaju one koji ga imaju, kao I ja npr... Naravno kada nekome u Srbiji vide iPhone svi pomisle burzuj, fenser I sta ti ja znam, ali evo ja koristim sve njegove mogucnosti bez JB-a, od sinhronizacije sa iTunes-om, do AppStore-a, znaci kako je Apple zamislio koriscenje njihovog telefona. Naravno ima ljudi koji se stvarno k***e sto imaju iPhone I to je stvarno strasno, posebno moje vrsnjakinje po FB-u, mislim da osim kamere, FB-a I safari-a ne znaju nista drugo otvoriti, tako da ne stavljajte nas u isti kos (bar vi koji se razumete u tehnologiju)... Ne volim kada ljudi zele sebe da izbace u prvi plan jer imaju skup telefon, jer jednostavno ne zivimo u takvoj drzavi gde vecina moze sebi priustiti to zadovoljstvo I onda nije lepo isticati se puno (totalno razumem ako ti treba skup telefon zbog njegovih mogucnosti, performansi, igrica I sta ti ja znam, ali za pokazivanje da si ti neko I nesto jer imas fon od 500+eur, a da pritom ne znas pola stvari u njemu, to ne razumem). Ja sam moj priustio menjazom I to opet nisam uzeo top iPhone vec 4S, ali da kucnem u drvo radi ko bombona, I veoma sam zadovoljan telefonom I performansama. Mozda sam malo omasio samu temu, ali opet znate sta zelim reci :)

aha,znaci 1059 evra ce biti kod nas

postajete neozboljni sa tim cenama bice kao i svuda u svetu u klasi sa htc one,note3 ...

Super vest nema sta. Nadam se samo da ce ovo sa menjanjem telefona da funkcionise i kod nas, a ne da se neki begrami, bgeletroici zezaju za telefonom po 20 dana :smash:

Naravno ima ljudi koji se stvarno k***e sto imaju iPhone I to je stvarno strasno, posebno moje vrsnjakinje po FB-u, mislim da osim kamere, FB-a I safari-a ne znaju nista drugo otvoriti, tako da ne stavljajte nas u isti kos (bar vi koji se razumete u tehnologiju)

I u OGROMNOJ su većini, pa zato i takva mišljenja ... ebi ga, to ti je ....

Nek bude 1000€, pa da vidimo kako ce telekom da ispostuje kolicine na koje se obavezao, (koje god da su). Dok ga na crno ima za ~500€...

Koliko beše 150.000? Jel tako? Jel to ide 150.000 5s ili zajedno 5s i 5c?

evo djilke moze da potvrdi da sam uvek nosio top android aparate ali nikad nisam hejtovao toliko ovaj brend....neznam sto ljudi toliko hejtuju cena nema sanse da preko operatera bude veca nego trenutno one max ili note 3,presao sam na ios pre tri dana iz ciste dosade iako sam nosio top android aparat,kad ovo dosadi vraticu se ali da narod umeasto da mu je drago sto je bilo koja velika kompanija dosla da legalno trguje sad nevalja cena koja se cak i nagadja...nema gospodo apple kao ni ostali dobri telefoni Za dinar

Nema hejta, jedino ne volim ljude u mojoj okolini koji kazu da je iPhone ovo, iPhone ono, ne valja nista, Android je keva, ili ti nipodostavaju one koji ga imaju, kao I ja npr... Naravno kada nekome u Srbiji vide iPhone svi pomisle burzuj, fenser I sta ti ja znam, ali evo ja koristim sve njegove mogucnosti bez JB-a, od sinhronizacije sa iTunes-om, do AppStore-a, znaci kako je Apple zamislio koriscenje njihovog telefona. Naravno ima ljudi koji se stvarno k***e sto imaju iPhone I to je stvarno strasno, posebno moje vrsnjakinje po FB-u, mislim da osim kamere, FB-a I safari-a ne znaju nista drugo otvoriti, tako da ne stavljajte nas u isti kos (bar vi koji se razumete u tehnologiju)... Ne volim kada ljudi zele sebe da izbace u prvi plan jer imaju skup telefon, jer jednostavno ne zivimo u takvoj drzavi gde vecina moze sebi priustiti to zadovoljstvo I onda nije lepo isticati se puno (totalno razumem ako ti treba skup telefon zbog njegovih mogucnosti, performansi, igrica I sta ti ja znam, ali za pokazivanje da si ti neko I nesto jer imas fon od 500+eur, a da pritom ne znas pola stvari u njemu, to ne razumem). Ja sam moj priustio menjazom I to opet nisam uzeo top iPhone vec 4S, ali da kucnem u drvo radi ko bombona, I veoma sam zadovoljan telefonom I performansama. Mozda sam malo omasio samu temu, ali opet znate sta zelim reci :)

Bolje onda da kupis lancugu od 3kg od platine prosaranu rubinima i smaragdima...mislim da nema boljeg nacina da pokazes da imas pare

Platina je izasla iz mode, sada je ponovo zuto zlato u modi.

Nije ovo za nas, vratimo se mi nasim telefonima za siroke narodne mase, od marke pa na vise... :D

Bolje onda da kupis lancugu od 3kg od platine prosaranu rubinima i smaragdima...mislim da nema boljeg nacina da pokazes da imas pare

Iskren da budem, da imam toliko love, I da zelim da ljudima stavim do znanja da imam toliko love, pa sigurno ne bih krenuo od telefona, vec od odece, obuce, sata, I izlazaka na ekskluzivna mesta (ne nocni klubovi, nego poznati restorani po BG-u I tako ta mesta).. Ali izgleda da si lose protumacio moj post, prvenstveno je namenjen da bi se odvojili mi koji stvarno koristimo iPhone I njegove mogucnosti I prednosti od onih koji se ovde jelte uglavnom pljuju, tj fensera I ljudi koji uzimaju telefon da bi ga pokazali, jer eto to je iPhone. A, dolaskom na nase trziste iPhone ce postati normalna pojava kao npr S3, S4, One I drugi Android high end telefoni, sto je super, niko te vise nece gledati ko budalu ako imas iPhone. A sto se lancuge tice ne volim da nosim nakit, nisam ljubitelj toga ;)

evo djilke moze da potvrdi da sam uvek nosio top android aparate ali nikad nisam hejtovao toliko ovaj brend....neznam sto ljudi toliko hejtuju cena nema sanse da preko operatera bude veca nego trenutno one max ili note 3,presao sam na ios pre tri dana iz ciste dosade iako sam nosio top android aparat,kad ovo dosadi vraticu se ali da narod umeasto da mu je drago sto je bilo koja velika kompanija dosla da legalno trguje sad nevalja cena koja se cak i nagadja...nema gospodo apple kao ni ostali dobri telefoni Za dinar

A jel si nosio top android aparat?:d

Sve otislo u off... Jel zna neko insajderski da kaze datum objave cene i da li ce i Telenor da se oglasi?

Već imamo insajdera, ali će ga ovakva vrsta prepucavanja sigurno oterati.

Sve otislo u off... Jel zna neko insajderski da kaze datum objave cene i da li ce i Telenor da se oglasi?

iPhone uvek ide samo uz paket sa neograničenim internetom. Telenor je ukinuo neograničeni internet baš na dan kad su objavili da MTS dobija iPhone. Zaključak je jasan.

Ostale informacije sa drugog foruma od zaposlenog iz iStyle:

Evo malo i od mene:

1. Ko je sumnjao u kredibilitet vesti, potvrdjujem da je istina. Ko sumnja u moj kredibilitet, tu vec ne mogu da pomognem.
2. Datum prodaje nije utvrdjen ali recimo da se radi o nedeljama.
3. App Store - nemam nikakav info
4. iStyle Servis već ima sertifikovane momke za iPhone samo će nam biti omogućen pristup delu servisnih procedura i za iPhone i tu nam dajte malo vremena da ih pročitamo nakon čega ću Vas detaljnije obavestiti o pravilima reklamacije u i van garantnog roka.
5. Telekom prodaje na ugovor, autorizovani pridavci SimFree (neproveren info).
6. Cenu će odrediti Apple!

Poslednja izmena:
Ne verujem ja u te priče rekla-kazala... Još nisam video vest na Reuters-u, a i AAPL miruje :d

Cenu ce odrediti Apple????!??!?!?!??!

Tako tvrdi zaposleni u iStyle. Da li se to odnosi na prodsju kod njih ili uopste, videcemo.

Ma da,Apple ima bolesne uslove,tako da me ne cudi sto ce oni odredjivari cenu.

A ko odredjuje cenu za samsung, htc,...? Naravno da odredjuje proizvodjac

Mislim da je to pogrešno shvaćeno, "cena" bi trebalo da bude cena za "proizvođać - diler" a ne preporučena maloprodajna cena?
Sumnjam da bi neki diler prihvatio da mu proizvođač određuje maržu mada pošto je to tako tražena roba jer se radi o Apple "uređaju" + će biti "zvanično"... :) ko zna, možda bi neki diler i pristao jer računa na veliki obrt? :)

Veliki obrt sa cenom od 1000 €...u Srbiji, I don't think so..

Mi raspravljamo o ceni a Iphone jos nije stigao kod nas (a treba). :)

vala bas,ja bi vise voleo da neko ko je upucen u to napise sta ce nam doneti ta legalizacija...app store,navigaciju,mape????

Mislim da je to pogrešno shvaćeno, "cena" bi trebalo da bude cena za "proizvođać - diler" a ne preporučena maloprodajna cena?
Sumnjam da bi neki diler prihvatio da mu proizvođač određuje maržu mada pošto je to tako tražena roba jer se radi o Apple "uređaju" + će biti "zvanično"... :) ko zna, možda bi neki diler i pristao jer računa na veliki obrt? :)

Sve velike kompanije određuju maloprodajne cene svojih proizvoda pa samim tim i marže distributera. Na taj način drže kontrolu nad svojim proizvodima, nad politikom cena, suzbijaju nelojalnu konkurenciju koja bi možda pokušala damping cenama da ugrozi opstanak ostalih trgovaca u regionu (pa onda da pokušaju da diktiraju uslove, isl), itd. Pa valjda ti je jasno po cenama ostalih mac proizvoda koje su u svim radnjama u dinar iste. Ne sekiraj se za maržu distributera, ona je sigurno jako dobra.

Vrh Dno