Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

A bilo je najavljeno krajem marta appstore i odmah i iPhone

Где си то прочитао?
Све што је било од званичних информација је ово: http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/popularni-iphone-stize-u-mts.html

Све остало су биле незваничне информације које сам и сам добијао од познаника који раде у Телеком. Уосталом, тако је и тема започета, јер је покретач теме добио инфо пар дана пред званичну објаву од другара који ради у Телекому.

Pokretač radi u Telekomu. Zvanično saopštenje kaže proleće, što može da znači i sredina juna - što je i realan rok, jer koliko sam pročitao, treba obezbediti i mrežu.

У праву си, обојица раде у Телеком, с’тим што овај други ради у бизнис сектору...

Zivo me interesuje kakve ce biti cene. Ali ocekujem da nece biti jeftinij od 200eu uz najskuplji paket.

Eto :) Sve i da im najskuplji paket bude 20k dinara, telefon bi trebalo ici za dinar uz njega. Oni ce najskuplji paket uvek da nasteluju tako da odgovara tom novom telefonu koji stigne.

To bi znacilo da iPhone kosta 72000 kod MTSa a to je maltene kao u Americi kad se uracuna PDV. To nije realno.

To bi znacilo da iPhone kosta 72000 kod MTSa a to je maltene kao u Americi kad se uracuna PDV. To nije realno.

Mislili su na vezivanje ugovora na 24 meseca (minimum) kao i sa 6000 din minimum mesecnom pretplatom. U tom slucaju 144K.

iPhone u Srbiji konacno

A onda opet ne mozes ni tako da racunas, jer npr i kod samog mts ako potpises ugovor bez telefona, pretplata ti se umanjuje za 50%, tako da za neke telefone koje imaju u ponudi vise se isplati uzeti telefon, da kazem na crno, i tako potpisati ugovor bez telefona.

Da, otkako je MTS uveo 50 % , ljudi ne kapiraju da nije više samo "već plaćam pretplatu, pa ko ga ebe ...." ... već se na tu cenu telefona dodaje i pola pretplate koju bi štedeo da nisi uzeo fon ....

Ili ako ti je paket 2000, a sa popustom 1000 znaci napravi se razlike 24000 za dve godine. E, ko nema kesa za telefon a uzme neki za 1din na ovaj paket, prakticno ga je otplatio na 24 rate bez kamate. Sto i nije lose. Samo sto su postali bezobrazni, pa daju krs telefone.

Što volim vas sa ludim paketima i telefonima za 1 rsd.
Jedva čekam taj iPhone za 1 rsd...

Па добро,ако овде има озбиљних пословних људи којима пакет од 6000 дин потпуно одговара месечној потрошњи,не видим што је лоше ако узму јабуку за 1 дин ?

Niko o njima ne govori, već o ovima što gledaju telefon i pretplatu kao na ratu za kredit.

Neće nikada shvatiti ... vidi se i u temi o VIP za raskidanje ugovora.....

Vi ocigledno znate nesto sto mi ne znamo, ili se pravite pametni. Ko je rekao da uzmes paket koji ti je prevelik pa to uracunas kao ratu za telefon? Znam koji mi paket odgovara, pa u tom paketu i gledam.
Ako je vrednost telefona koij uzmem za dinar veca od pola pretplate x 24 meseca - normalno da cu uzeti telefon. Ako se vise isplati onda popust na pretplatu. Ne znam sta tu ima da se mistifikuje?
Cena za Iphone ce naravno biti astronomska, pa ljudi sa manjim paketima nece ni pomisljati da ga uzmu (bar oni zdravog razuma).

Neće nikada shvatiti ... vidi se i u temi o VIP za raskidanje ugovora.....

А зато мене гледају као да сам пао са Марса када нећу да се обавежем никаквим уговором за било ког оператера за било какву услугу...

У вези самог ајфона, вероватно бих га(када изађе 6) узео уз уговор на пакет који ми одговора... и искористио могућност да исплатим телефон у 12 рата, што вам Телеком нуди. ;)

Najjače kad napišu "uzeo sam telefon za dinar, imam još XY rate" .. :) :)

@danijell, pravimo se pametni .... ;) ;)

Vidim ja :)
Racunica je prosta, opet izvrcete nesto. Zna se koliko kosta paket bez telefona i sa. Kome sta vise odgovara to i uzme. Prosto i jednostavno. Ne vidim razlog fustracijama :)

Niko o njima ne govori, već o ovima što gledaju telefon i pretplatu kao na ratu za kredit.

Ja sam isto poslovan covek pa opet gledam tako, a i zasto ne bi kada jeste tako. Dakle imas opciju:
a) 50% manja pretplata tipa 2000 din
b) 4000 din pretplata i telefon za dinar - znaci telefon sam platio 48000
Znaci pricamo o istom paketu...

Onda vidis da taj isti na drugom mestu mozes da uzmes bez ugovora za 25-30000 u kesu/na rate. Normalno da ces ici na resenje pod a) i kupiti telefon odvojeno.
Evo ti meni kao poslovnom coveku objasni sta je lose u mom razmisljanju. Ako ti imas neku firmu i kazes da je ovo glupost mogu da zamislim kako ti firma posluje onda... :d

Ja sam isto poslovan covek pa opet gledam tako, a i zasto ne bi kada jeste tako. Dakle imas opciju:
a) 50% manja pretplata tipa 2000 din
b) 4000 din pretplata i telefon za dinar - znaci telefon sam platio 48000
Znaci pricamo o istom paketu...

Onda vidis da taj isti na drugom mestu mozes da uzmes bez ugovora za 25-30000 u kesu/na rate. Normalno da ces ici na resenje pod a) i kupiti telefon odvojeno.
Evo ti meni kao poslovnom coveku objasni sta je lose u mom razmisljanju. Ako ti imas neku firmu i kazes da je ovo glupost mogu da zamislim kako ti firma posluje onda... :d

Trošiš paket od 4000? Upravo tvojim primerom su pokazao da se uzimanje telefona uz paket ne isplati.
Konkretno, uzimam uvek mali paket koji trošim, uz njega nemam telefon koji želim ili je preskup - uzimam 50% i telefon koji želim sa oglasa.

Firme ne dobijaju telefone po cijenama koje vidiš na sajtu, zato ih i imaš po tim cijenama u oglasima.

Tacno, sestrin prijatelj ima 20 + kartica u telenoru (neki biz paket) sa fiksnom pretplatom + sve se naplacuje van tima i on uvek dobije par najnovijih telefona skoro dzaba.

I ja sam poslovni čovek, zovem dosta dnevno, plaćam parking i račun uvek između 1600 (pretplata) i 2300 dinara, ne znam šta ima u tim paketima od 4000 :)

Trošiš paket od 4000? Upravo tvojim primerom su pokazao da se uzimanje telefona uz paket ne isplati.
Konkretno, uzimam uvek mali paket koji trošim, uz njega nemam telefon koji želim ili je preskup - uzimam 50% i telefon koji želim sa oglasa.

Ја не могу ни овај од 2000дин(Mix NET L у Телекому) да потрошим па тако имам барем по 300минута које ми се преносе у следећи месец и сав СМС... што није никако случај са интернетом, због којег и имам овај пакет.

Камо лепе среће да има неки пакет где ми дају 200 минута, 200 порука и 10гига протока...

Uf ja bez 500 minuta ne mogu da zamislim paket, to mi je neki prosek, bude nekad i 600... Poruke slabo, ali internet 1GB uvek ode.

Nazad
Vrh Dno