Šta je novo?

iPhone SE

Kod mene je Samsungov A9 na 6s,gledao sam bas poredjenje,skoro da nema nikakve razlike u performansama i trajanju baterije. Bas su ih momacki izbalansirali.
Nisam ni sumnjao da ces biti odusevljen,njega i osmicu samo jos nisam probao,mada,nikad se ne zna. :D

Meni je samo osmica ostala, ali to otom potom ne zelim je trenutno niti me privlaci :-D trenutno sam zaludjen malisom posto ce mi biti primarni telefon za leto kako dolazi vreme malih dzepova sporta itd :) ne mogu da verujem kako brzo obavlja funkcije ovaj malisa koliko lepo nosi animacije na 11.2.6 sto npr nije slucaj sa 6s koji je fluidne animacije dobio sa 11.3 ... Izgleda da visak piksela pravi neki problem na 6S o plus modelu da ne pricam koji stuca kao da je unutra A7 a ne A9 .... :-D inace uzeo sam 64GB model fotke su odlicne (dnevne) pucam u RAW-u uglavnom zbog toga uzeh i veci kapacitet... :) bice ovo odlicna kupovina vidim ja :-D

Ma da, SE je prava mala zver.
Jedino sto bih mu zamerio pored prednje kamere (koja mi uopste nije bitna) je prva generacija Touch ID-a, ali sta je tu je...

• Like
Reagovanja: M J
Razlika u touchid je toliko mala da je razlika 1s drzanja prsta duze i ne smeta mi ... prednju kameru slabo kpristim ali bi bilo lepo da je ova sa ip7 jer ona zadaje domaci i 6s:-D

E jedino sto mi fali jeste 3D touch :) to mi je mnogo dobra stvar zbog precica :) i appswitchera :-D kada se setim dobro bi mi dosao JB sada :p

Poslednja izmena:
Koristim SE 4 meseca mašinica kida :) Brz je kao munja.

Nisam ocekivao ovo... zeleo sam letnji tel koji ce da mi pregura sesonu kako ga ne bih morao nositi po torbicama... odusevljen sam kakvu kupovinu sam napravio vredi svaku paru i baterija je bolja nego na (da se ogradim mom god ipo starom) ip7:)... najveci nedostatak mi je 3D touch zbog swipe na tastaturi i precica... bas steta sto ga nema :)

• Like
Reagovanja: M J
Neka neka kao ljubitelj trebao bi uzeti sa ios 9”3”5 ali neka treba mi na ios 11 :)

A sto se tice baterije to je zaista fantasticno a ostatak procenata?

Narode, od proslog utorka sam vlasnik ovog strava telefona. :Klanjanje Prvi put koristim IOS, kupio sam ga sa verzijom 11.2.5. sistemom. Baterija mi izgrmi dan i po. Ali ga jos uvek cackam, istrazujem aplikacije.. Ja sam telefonom odusevljen.

I sad mi je stigao update, tj. mogu da instaliram 11.3. Da li to uraditi ili ne? Pitam samo zbog baterije.

Hvala. :)

Poslednja izmena:
Baterija se stabilizovala malo ali i dalje nije kao na 11.2.6

Stavio sam da se apdejtuje, pa kud puklo da puklo.. I onako ga dopunjavam svako vece, jer ga jos nisam posteno "iscackao". A to je ono standardno, kad kupis nov fon, da ne silazis s njega, narednih nekoliko dana... :)

Je l postoji neki uobičajen problem da touch sensor ne radi kako treba?
Nisam baš u Apple sistem iako koristim iPad pro sa i iPad Air2 bez touch identifikacije ali ovaj jedan SE neće da prihvati otisak od početka...

moze li se ocekivati SE2 27 marta ?
ima li kakvih vesti po tom pitanju ?

Permutovah :) Mislio sam na ovaj mesec..
Ali vidim sad da nema nikakav event.. Zbunio me video koji gledah...
A prizeljkivao sam taj SE 2 model.. Ne mogu vise da nosim ovoliko glomazne telefone..

Odlican je i se 1 neces pogresiti ja sam sa ip7 presao na se :) fali mi samo 3d touch ostalo je ok cak i baterija se popravila na 11.3

SE je slab za zvukom jedino, slabiji izlaz na slušalicama i to dosta u odnosu na ostale iP, slabije se i čuje u toku razgovora u odnosu na 7, razlika primetna. Na SE mi se često dešava da ne čujem ako je bučna sredina. Probao još 2 SE na koja sam naleteo, za koje se vlasnici kunu "odličlno se čuje" i ista priča. Od 7 se dosta bolje čuje zvuk u toku razgovora. To je po meni mana ovom fonu, kome odgovara veličina.

IpSE ima identican kvalitet i jacinu kao 6s dok ip7 ima najjaci Zvuk na ear peace-u nikad tako dobar zvuk nisam cuo kao na ip7...sto se sluski tice isti je kao na ip6s nema razlike...

6s ima duplo jači izlaz na slušlicama od SE, ako je tebi isti, onda su krš slušalice i ne vidiš se razliku. 6s je tu i tamo kada su u pitanju kvalitet i jačina zvuka u toku poziva sa SE. 7 je bolji u toku poziva i to dosta od oba, na slušalicama identičan kao 6s. SE je najslabiji iPhone po pitanju zvuka, kao da nije iPhone, nema taj utisak dok se sluša muzika, baš razočarenje. Matori 5s takođe duplo jači izlaz na slušalicama od SE.

kod mene je identican zvuk sa originalnim sluskama imam sve telefone kraj sebe i mogu reci sa 100% tacnosti bar sa mojin primercima... ipad ih sije sve po pitanju zvuka ;-)

I nikada krs slusalice ne bih koristio :)

Evo sta kaze gamarena o zvuku na sluskama i DAC-u unitra

Poslednja izmena:
Imaš na whathifi review pa vidi šta ljubitelji zvuka kažu.
Nije isti kao na drugim uređajima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma sve zavisi od modela i trzista kojem je namenjen... dac je isti

Imam dva ista telefona jedan za UAE trziste bez FT-a i EU... razlika u jacini zvuka nebo i zemlja...
NARAVNO u korist za UAE telefon daleeeeko glasniji Zvuk ali distorizja se pojavljuje dok kod eu toga nema... sta to treba da znaci?

Poslednja izmena:
Kad vec pricate o zvuku jel neko uporedjivao 7 i 8.Ja sam poredio 6s i 8, ogromna je razlika ali sa 7 nisam.

I ip7 je drasticno bolji od 6s ali drasticno zato svuda i hvalim ip7 najbolje me je sluzio:)

Ma sve zavisi od modela i trzista kojem je namenjen... dac je isti

Imam dva ista telefona jedan za UAE trziste bez FT-a i EU... razlika u jacini zvuka nebo i zemlja...
NARAVNO u korist za UAE telefon daleeeeko glasniji Zvuk ali distorizja se pojavljuje dok kod eu toga nema... sta to treba da znaci?

SE ima najslabiji zvuk na izlazu na slušalice od kako pamtim iPhone, ni blizu taj kvalitet ni jačina. Muči se da gura sluške sa 4 drajvera, iste te na 6s gruvaju ko filharmonija, baš su ga osakatili za jačinu izlaza i jačinu zvuka u toku razgovora. Preko BT sluški ista priča, kao da je telefon od 30e. Lumia 735 ima bar duplo bolji zvuk na izlazu ili BT. Ako ti imaš neki vanserijski skraćeni 6s, drži i čuvaj ga ko dete, takav SE kako ti opisuješ, to ne postoji. Proverio sam na više modela SE.

Čudi me da niko to nije spominjao u temi, uglavno hvalospeve o SE, a zakinut za zvuk samo tako. Sve ostalo je dobro, radi odlično na 10, više sam zadovoljan sa njim što se tiče rada na 10, nego sa 7 na 11.

Kad vec pricate o zvuku jel neko uporedjivao 7 i 8.Ja sam poredio 6s i 8, ogromna je razlika ali sa 7 nisam.

7 i 8 nisam, jesam 7 i 7 Plus, odličan je zvuk na oba, na 7 Plus zvuk u toku razgovora čak malo jači od 7. Meni je 7 prvi iPhone posle par godina modela iPhone, pa tačo od 4s, poslednji sa kojim sam bio zadovoljan zvukom u toku poziva je 4s, sa kojim su se vratili na neki stari nivo kvaliteta koji su imali, da i na ovom polju mogu da pariraju konkurenciji, inače Samsung i HTC su ih drali na ovom polju, od 7 ponovo odličan zvuk u toku poziva.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno