Iz hobija volim da promenim telefone, isprobam nešto novo, iznosim neko vreme dok ne prođe "merak" pa uzmem drugi model. Tako da sam imao prilike da isprobam baš dosta telefona.
Koristio sam minimum po mesec dana ako se setim da nabrojim sve modele Sony Z1, Z5, HTC M9, Samsung S6, S6E, S6E+, S7, S7E, LG Flex2, LG G4, Nokia 735, BB Q20, Classic, PRIV, iPhone 4s, 5s, 6, 6+, 6s. Neke od tih modela u više navrata.
Jedini telefoni u zadnje 3 godine koje sam punio na 2 dana su SE i dva BlackBerry modela, Classic Q20 i Passport. Sve ostalo nema šanse da izdrži a da uveče ne ide na punjač.
SE sam prvi put uzeo prošle godine čim je izašao, nešto online preko VIP-a kao neki preorder ali sam ga prodao posle 20-tak dana posto sam dobio bas neku nenormalno dobru ponudu za njega posto je bila neka nestašica a ja imao u glanc nov taj SG još SIM-free. Tako da nisam imao prilike tada da ga mnogo testiram ali za tih 20-tak dana sam ukapirao da je u pitanju jako ozbiljna igračka i znao sam da ću ga uzeti ponovo. Evo koristim ga već 4 meseca i za sad nemam nikakvu želju da ga menjam. Obično izgustiram neki model posle mesec-dva. Pisao sam već u temi sve prednosti SE tako da se ne ponavljam.
Mogu da kažem da bi od Apple telefona sem njega nosio ako bi se kojim slučajem pojavio SE V2. Posle šestice ništa revolucionarno u dizajnu Apple nije promenio. A ni u softveru iskreno. Mada da nije BlackBerry otišao u kanal najbolji sistem za mene na smart fonovima je upravo BB10. Razmišljao da uzmem KeyOne bas zbog tog premocnog dizajna, ali ću sačekati da mu padne cena posto je trenutna bezobrazna do koske za hardver koji je u njemu, Da je BB10 ostao funkcionalan po meni bi KeyOne tj. Mercury bio najbolji telefon na svetu trenutno. Ovako za sada ne vidim ništa vredno davanja para sto je skuplje od SE.
Sent from my iPad using Tapatalk