Šta je novo?

iPhone SE

Jel neko porucivao online, kakva je procedura preuzimanja u prodavnici. Da li samo da odem ili cekam da me pozovu?

Sent from my E6653 using Tapatalk

I mene to zanima, juče sam poručio i dobio mail da će me obavestiti o preuzimanju. Na telefon iz maila se niko ne javlja.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Sada cekamo da se jave :)

Na fb su mi dali broj radnje u delti kazu da njih zovem, ali sam na poslu pa ne mogu sada.
062 800 40 49

Ajde neko ko zna - koji je nacin da znam da li ce SE imati iOS 9 ili iOS 10?
Jel svi 16 GB modeli dolaze sa iOS 9, ili samo oni proizvedeni pre negde 15.-25. septembra ili kad je bese bio iOS update :) ?

Ја свој узех у Теленору пре недељу дана, 32гб верзија, iOS верзија 10.3.3 са могућношћу преласка на 11.0.3.

Узгред, нисам се јављао још од питања које сам поставио о узимању Ајфона пре месец дана, на крају сам изабрао SE 32GB пре 6s-а.

Што се тиче самог телефона и његовог коришћење, лако сам се навикнуо на промену, много стабилнији и бржи систем него Android, укратко прилично позитивна промена и новина. :)

Poslednja izmena:
ne prelazi na ios11, jos uvek je pun bagova

ja bih se najradije vratio na 9.1.5

• Like
Reagovanja: M J
Na SE slobodono mozes da predjes na ios 11 posto nema apsolutno nikakvih bagova. Baterija odlicno drzi. Ja sam sad na ovom 11.0.3, redovno radim update i nikakvih problema nema. Svakim updatom sve bolje radi. Izgleda da je problem sa ostalim iphone modelima, SE korisnici su svi zadovoljni koliko vidim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na SE sa 11.0.3 nemam nikakvih problema sto ljudi inace pominju, sem sto je baterija dosta losija u odnosu na 10.3.3. Razmisljam da instaliram 11.1 betu u nadi da ce se popraviti malo.

Sestri takodje uzeo juce u prvom talasu, sa sve kamerama nekoliko televizija (cu izadjem na televizor :d ).
Gold verzija, dosao sa 10.3.3 sw sto je full (nadam se brzom JB).
Ona presla sa Samsung Wave 1 modela (zamislite taj skok u performansama :) ), prezadovoljna.
Cena korektna, telefon mrak, jedino sto su se cigancili sa poklonima, mogli su bar za svaku kupovinu telefona bar neku maskicu da daju gratis ali dobro ...

Na SE sa 11.0.3 nemam nikakvih problema sto ljudi inace pominju, sem sto je baterija dosta losija u odnosu na 10.3.3. Razmisljam da instaliram 11.1 betu u nadi da ce se popraviti malo.

Ja to nisam primetio a koristim telefon vise od godinu dana. Isto mi se trosi baterija kao i na ios 10. Ovo kako kome zapadne izgleda.

ne kapiram bas odusevljenje cenom, pa toliko regularno kosta u svakoj radnji napolju u koju sam usao? a ovo je kao super cena s popustom...

Kakvi su se pokloni dobijali za kupovinu MacBook Air?

Ja hteo da ga uzmem po akcijskoj ceni ali kada sam video red...

ne kapiram bas odusevljenje cenom, pa toliko regularno kosta u svakoj radnji napolju u koju sam usao? a ovo je kao super cena s popustom...
U media marktu u nemackoj je 339€. Ovde je sa popustom bio 295.

U oglasima na kp ima iphone se 32gb za 280e, vakum pakovanje simfree.

pa zar ne vaze te internacionalne garancije? bas su nas izdresirali sa nenormalnim cenama pa se onda napravi kilometarski red kad nesto prodaju po normalnim evropskim cenama...

Važe, ali godinu dana. Za kupovinu u prodavnici kod nas dobijaju se 2 godine garancije.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako neko misli da dodatna godina garancije ne vredi 15eur, onda ne znam...

Узгред, нисам се јављао још од питања које сам поставио о узимању Ајфона пре месец дана, на крају сам изабрао SE 32GB пре 6s-а.

Ja se razmisljam da moj 6S menjam za SE. Jednostavno prakticnost kad je velicina u pitanju.

I ja sam razmišljao isto, ali bi mi nedostajao 3d touch, a i ekran je znatno bolji (na 5s i SE su vidno “ispranije” boje).

Pa o tome i pričamo. Kupi legalno u prodavnici i imaš dve godine.

Plus, kupi vakuum pakovanje kod preprodavca pa se posle češkaj po glavi od kada ti važi ta apple garancija. Dokaz o kupovini nemaš da bi to mogao da uskladiš, preko iStyle servisa recimo, i na kraju shvatiš da nemaš ni tih 12 meseci.

Mislim da ne treba da kačim onaj link kako Kinez pakuje vakuum pakovanje. ;)

Poslednja izmena:
Apple garancija vazi godinu dana od datuma kupovine, ili aktivacije uredjaja?

Od dana kupovine a on se, a sustinski i najcesce, vodi se od dana aktivacije. Ako se pojavi da vam je vazenje garancije krace od datuma kupovine, kao dokaz posaljete racun na kom se vidi kad je kupljen i onda se to racuna kao datum vazenja garancije.
Ovo nepoklapanje se cesce vidja kod racunara a za iPhone i druge prenosne uredjaje se poklapa sa datumom aktivacije uredjaja.

Poslednja izmena:
Pitam zbog ove gore price o kupovini od preprodavaca, ako u teoriji aparat neaktiviran stoji kod njega mesec-dva, pa se proda i aktivira ga kupac, sta se desava sa garancijom...?

Sent via Xperia Z5

Uglavnom se poklapa garancija sa datumom aktivacije telefona ali, teorijski, to niko ne moze da garantuje.

Nikad licno nisam imao razliku u trajanju garancije u odnosu na datum aktivacije ali su pisali ljudi da je moguca razlika i uvek se uvazava racun kao merodavan datum za garanciju.
Ponavljam da je to najcesce oko racunara.

To se meni desilo one godine kad je izašao 5s. Mislio sam da garancija počinje da teče od aktivacije, ali sam negde pročitao kako garancija važi od datuma kupovine. Kupio sam vakuum pakovanje, nov i neaktiviran, aktivirao ga i mesec dana kasnije (kad sam pročitao ovo na netu) proverim preko apple sajta i imam šta da vidim. Telefon je bio kupljen i negde stojao nepuna 3 meseca, tako da sam praktično imao 9 meseci garancije.
Naravoučenije, prvo proveri preko imei pa tek onda kupuj ili prosto kupi kod ovlašćenog prodavca sa sve fiskalnim i nema da te boli glava posle.

I ja sam razmišljao isto, ali bi mi nedostajao 3d touch, a i ekran je znatno bolji (na 5s i SE su vidno “ispranije” boje).

E vidis primetio sam sinoc u iStyle-u razliku na ekranu. Kad sam uporedjivao oba modela gde je na 50% bilo osvetljenje. Inace 3D touch skoro pa da i ne koristim.

Jel neko preuzeo poručeni (online) SE na ovoj akciji?

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Vrh Dno