Šta je novo?

iPhone SE

Nemojte o tome molim vas, 80% postova na ostalim temama Sot, sot....

Iz hobija volim da promenim telefone, isprobam nešto novo, iznosim neko vreme dok ne prođe "merak" pa uzmem drugi model. Tako da sam imao prilike da isprobam baš dosta telefona.

Koristio sam minimum po mesec dana ako se setim da nabrojim sve modele Sony Z1, Z5, HTC M9, Samsung S6, S6E, S6E+, S7, S7E, LG Flex2, LG G4, Nokia 735, BB Q20, Classic, PRIV, iPhone 4s, 5s, 6, 6+, 6s. Neke od tih modela u više navrata.

Jedini telefoni u zadnje 3 godine koje sam punio na 2 dana su SE i dva BlackBerry modela, Classic Q20 i Passport. Sve ostalo nema šanse da izdrži a da uveče ne ide na punjač.

SE sam prvi put uzeo prošle godine čim je izašao, nešto online preko VIP-a kao neki preorder ali sam ga prodao posle 20-tak dana posto sam dobio bas neku nenormalno dobru ponudu za njega posto je bila neka nestašica a ja imao u glanc nov taj SG još SIM-free. Tako da nisam imao prilike tada da ga mnogo testiram ali za tih 20-tak dana sam ukapirao da je u pitanju jako ozbiljna igračka i znao sam da ću ga uzeti ponovo. Evo koristim ga već 4 meseca i za sad nemam nikakvu želju da ga menjam. Obično izgustiram neki model posle mesec-dva. Pisao sam već u temi sve prednosti SE tako da se ne ponavljam.

Mogu da kažem da bi od Apple telefona sem njega nosio ako bi se kojim slučajem pojavio SE V2. Posle šestice ništa revolucionarno u dizajnu Apple nije promenio. A ni u softveru iskreno. Mada da nije BlackBerry otišao u kanal najbolji sistem za mene na smart fonovima je upravo BB10. Razmišljao da uzmem KeyOne bas zbog tog premocnog dizajna, ali ću sačekati da mu padne cena posto je trenutna bezobrazna do koske za hardver koji je u njemu, Da je BB10 ostao funkcionalan po meni bi KeyOne tj. Mercury bio najbolji telefon na svetu trenutno. Ovako za sada ne vidim ništa vredno davanja para sto je skuplje od SE.

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Leleeeeee.... Bas izd*kano izgleda, pravi muski telefon, metal body, crn ... Oled display, brutal camera. Sta vise trazitu u malom pakovanju ? Ako izadje moram da ga uzmem, da furam paralelno sa SE :)

video sam taj dizajn pre nekoliko dana i zacudilo me je da je konacno izasao neki koncept koji je zapravo izvodljiv, a ne neka dizajnerska mastarija

steta sto ovo nikad nece biti realizovano :/

+1
Ko god da je radio RAZVALIO je dizajn! ali sto ces ..

Klasican "Shut up and take my money" dizajn. Jos kad bi neko u Apple-u imao sluha...

Izvinite, ali ako bi ovo izaslo, sta mislite koliko ljudi bi kupovalo osmicu i koliko bi bili besni oni koji su je kupili jer u sustini dobili bi veci ili istu velicinu ekrana od osmice u jos manjem i lepsem pakovanju.
Nije to sluh - to je biznis. Da su imali dovoljno jak proizvodni kapacitet trebali su izaci sa iPhone X modelima - mini X i X ili mini X, X i X plus gde bi mini X bio dimenzija SE i totalno bataliti osmicu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nadam se da će se to desiti u jednom momentu. Mada i X je okej sasvim, što se veličine tiče (bar na papiru)

Koliko sam skapirao, dizajn 7 i 8 je veoma sličan a ni kod performansi se ne razlikuju preterano ( ispravite me ako grešim). Ako je 4o tačno, Nike mi jasno jeli osmica namenjena ljudima koji nemaju - neće da daju pare za X? Niđe veze...

Tesko - osmica je namenjena onima koji zele najnoviji iPhone a nemaju strpljenja da cekaju X koji ce dolaziti u naletima zbog ogranicene proizvodnje. Mislim da je smesno pricati o razlici u ceni - 899 vs 999 ili 799 vs 999 bese (gledamo osam plus zbog 2 kamere i velicine ekrana)? To je i meni skoro nikakva razlika za nesto sto cu vrv koristiti 2 godine, a o zapadu da ne pricamo :)

Au bre koliko brutalno ovo izgleda... Kad ce se znati konacno hoce piski nece piski sto se tice novog SE?

Do sad su te specijalne modele objavljivali na dve godine, tako da možemo očekivati negde u martu najavu, ako je uopšte u planu.

Sent from my iPad using Tapatalk

Nemaju oni trenutno kapacitete za proizvodnju ni X modela, a kamoli da urade ovakav SE u martu. Do marta meseca nece uspeti ni sa X -om da zadovolje potrebe i porudzbine!

Hvala @igor88 , @NovemberWhisky.

Interesuje me jos samo sta biste mi preporucili od dodatne opreme, kako bi što duže bio u besprekornom stanju? :)

Hvala.

Ja ne koristim nista. Nekako gubim lepotu samog telefona kad stavim bilo koju masku ili neke folije na njega. Ovako kad se koristi fabricki je najbolji osecaj.

Interesuje me jos samo sta biste mi preporucili od dodatne opreme, kako bi što duže bio u besprekornom stanju? :)

Nillkin H+ staklo i Nature silikonska. Ako nećeš silikonsku nego hard case, preporuka za Case Mate Barely There. Malo je skuplja ali je kul. Ove futrole ne nude maksimalnu zaštitu, ali najmanje utiču na ergonomiju i izgled samog telefona.

Ja sam uzeo G.D.SMITH (pakovanje i dodatci su me oduševili, kao i samo staklo), čak sam tada platio i dostavu oko 2,5 $ (sada je free):

https://www.aliexpress.com/item/G-D...32590329264.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.JNjcl4

Silikon: Nillkin Transparent (bilo je jeftinije nego sada)
https://www.aliexpress.com/item/Nil...00001761605.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.JNjcl4

Za Nillkin treba proveriti da li se radi o zvaničnom zastupniku (ima mnogo kopija). Ovo je link ka NILLKIN official store.

Evo i cena od pre 6-7 meseci, da se uporedi:

Pogledajte prilog 237429

Poslednja izmena:
Potvrdjujem za GD Smith, vrhunsko staklo. Jedno vreme nije bio free shipping za Srbiju, drago mi je da opet šalju ovde.

A da preporucite neki drzac za kola... dal ići na fazon da se umetne ili na neku masku sa magnetom pa samo da se onda nakači?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Sutra na otvaranju iStyle-a na terazijama, SE na akciji 35k

• Like
Reagovanja: M J
Bice guzva sigurno, cena je odlicna

Sent from my E6653 using Tapatalk

Jeftinije nego u usa i na oglasima leb te... [emoji3]

Sent from my G8141 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno