Nasao sam negde na internetu gde pise da ukoliko Find My Phone nije aktiviran nalog moze da se skine bez potrebe sa sifrom. Kupio sam na KP dosta dobro ocuvan zakljucani SE za 20e, prepakovao sam Touch ID i plocu u to kuciste i sve radi ekstra. Na telefonu su ostali nalozi od instagrama, fejsa, snepceta itd., u pitanju je neka svedjanka
Bio je njen iCloud nalog na telefonu, ali Find My Phone nije bio aktiviran, tako da sam samo usao u opcije i izlogovao se bez potrebe za sifrom. Vratio sam telefon na fabricka podesavanja, uradio update na 13.7 i sve radi ekstra.
Sto se tice samog iOS-a, ovo je prvi put da ga ja koristim bas detaljno (mama ima isto SE, ali se nisam mnogo sa njim zabavljao) i vec vidim da cu se tesko na njemu zadrzati. Najbanalnije stvari poput prebacivanja slika i muzike su prekomplikovane. Uspeo sam da mauntujem i procitam telefon na Linuxu, ali je prebacivanje fajlova izuzetno sporo (oko 2MB/s), a kada prebacim muziku ili slike u nekim radnom folder iTunes i Photos ih ne vide. I ajde razumem da to na Linuxu ne radi kako treba, ali prebacivanje istih tih stvari na macOS-u nije nista bolje, plus je format u kom iTunes cuva muzika sacuvaj me boze. On je napravio na telefonu nekih milion podfoldera, pa u svakom tom podfolderu par pesama. Nije uopste ko na Androidu jednostavno. Kad smo vec kod toga da li za iOS postoji neka solidna alternativa za PlayerPro posto je ovaj iTunes sto se mene tice katastrofa. Imam jednu listu od 5000 pesama, a pretrage po folderima nije moguca. I na samom kraju Jailbreak, koji ni izbliza nije mocna stvar kao Root na Androidu. Dve stvari koje mi jako nedostaju jesu AdAway i YouTube Vanced. Sto se tice prvog programa postoji hrpa nekih slicnih (iSupervisor, Letmeblock, AdBlock Plus itd.) ali nista od toga ne radi kako treba. Sto se tice YT, probao sam YouTube Tools koji ne radi, a YT++ i Cercube 5 rade, ali zato uklone reklame od YT-a ali ubace svoje i jos traze da im se plati. How yes no. Pokusacu da se naviknem, ali vec vidim da od toga nema nista, poklonicu ga sestri, devojke se i ovako loze na jabuke.