Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Pa kazem da samo na zmaju ne daje dodatni internet, na postpaid tarifama daje.

U mts-u sa zmaj tarifom telefon od 64gb izadje 315€. To je top ponuda

Zapravo izadje oko 470 evra (na tri godine) :d
Na dve je ova cifra koju Joca kaze.

Poslednja izmena:
Gledam cenu kupi u celosti kada se selektuje na 3 godine.
7d4fb622443bbef7c5ac04239dbe1be3.jpg

Ni meni nije jasan tvoj post, da mislis da su svi (tacnije 99%) “ludi” kako ti kazes, ako bi nesto kupili. Imas gore dobar video na tu temu, ako vam se nesto ne svidja, zaobidjete bez glupih komentara i ne osudjujete nikoga, telefon je bas takav kakav jeste i naci ce svoju publiku, to ce i prodaja pokazati na kraju krajeva.
Svi bi nesto dodali ili oduzeli, pretvorila se tema u zelje, cestitke i pozdrave.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ni meni nije jasan tvoj odgovor. Nisam napisao da su 99% kupaca SE2 ludi. Dobro ako neko prelazi sa Androida na iPhone, ali neko ko je vec na 6s, 7 ili 8, apsolutno nema smisla da prelazi na telefon koji ima potpuno isti dizajn. Dizajn je ljudima izuzetno bitan i zasto bi neko kupio telefon i gledao u iste bezele, dugme i sve ostalo sto je potpuno isto kao na ta 3 modela?

Poslednja izmena:
Ako se uzima na rate izadje 500 din mesecno jeftiniji od telenora.

Ali valjda u toj računici treba da računaš i razliku u paketu bez popusta. Kad i to sračunaš nije tako lepo.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Paket od 1500 bih svakako placao. Gde god da odem ja bih toliko placao. Trenutni paket bez telefona toliko placam.
Uz taj paket gledam koliko me kosta u kesu.

Taj paket košta bez telefona 999 dinara. Možeš ti da posmatraš kako god tebi to odgovara ali na kraju je računica ovo što pokušavamo da ti objasnimo. Razlika između paketa sa telefonom i bez je 500 dinara. To je sva matematika. To je isto kao da kažeš telefon me košta 1 dinara npr, a pretplatu plaćaš 7k, ovako bez telefona bi je plaćao 3.5k. O tome se radi.
Izvinjavam se za off. Ne bih više o tome.

Poslednja izmena:
Ni meni nije jasan tvoj odgovor. Nisam napisao da su 99% kupaca SE2 ludi. Dobro ako neko prelazi sa Androida na iPhone, ali neko ko je vec na 6s, 7 ili 8, apsolutno nema smisla da prelazi na telefon koji ima potpuno isti dizajn. Dizajn je ljudima izuzetno bitan i zasto bi neko kupio telefon i gledao u iste bezele, dugme i sve ostalo sto je potpuno isto kao na ta 3 modela?
Можда неком одговара такав дизајн, само жели бољу камеру ,батерију и перформансе. Мени нпр дизајн старог SE савршено одговарао не бих никад мењао тај изглед

Bitnija im je cena, velicina i sistem na koji su navikli, kakav crni dizajn.
Prosecan Amer menja telefon na svake 3 godine, nisu svi entuzijasti kao mi, osvestite se malo ljudi i sagledajte siru sliku, van foruma.
Ja sam hteo mojoj kevi da prosledim iP X kada sam presao na Xs, gledala me je u cudu kada sam joj spomenuo face id, gestures navigaciju i ostalo... Takve stvari jednostavno ne interesuju 50+ generaciju, mnogi od njih ne zele da menjaju navike, mnogo njih koristi iP 6s, 7, 8, a SE se nametnuo kao logican izbor u buducnosti, bilo da se razbije stari telefon ili da crkne nesto.
Druga grupa mogu biti klinci, dobice najnoviji iPhone po pristupacnoj ceni i to je jedino bitno.
Ovaj telefon ima jak brend iza sebe i dobru cenu, to je vecini prosecnih korisnika sigurno bitnije od dizajna.

Poslednja izmena:
Ne znam, bolje sačekati kraj leta. Pašće cena, a znaće se do tada kakav je telefon.

A i Apple će do tada da izbaci i neki update pa ćemo da imamo kompletnu "sliku". :D

@Alukard

Ok, placaj koliko god hoces, ali nemoj da govoris kako telefon kosta 37 200 dinara jer ne kosta toliko.
Ako bismo prihvatili da je to cena telefona dosli bismo do apsurdne situacije:

Ti koji si kupio telefon pod tim uslovima ces ukupno platiti MTS-u 91 000 RSD za te tri godine (telefon plus pretplata)
Ja koji imam isti paket kao ti kod MTS-a i kupio sam isti telefon od Pere po ceni od 470 evra cu ukupno platiti za tri godine takodje 91 000 RSD

I obojica imamo isti telefon, isti paket kod operatera, na isti vremenski period, isti nam je ukupan trosak...a eto ispade da je tebe telefon kostao 315 evra, a mene 470 evra.

Apsurdno je da svaki put, za bilo koji telefon uračaunate pretplatu u cenu telefona, kao da negde ima besplatno

Ne uracunava niko pretplatu u cenu telefona, nego razliku u pretplati kada se pretplata kupuje sa i bez telefona.

Razumem ja vas. Ali iz moje perspektive gde sada placam postojeci paket 1500, prelazak na paket iste vrednosti nije dodatni trosak. Gledam na te pare koje svakako dajem na paket da me tel kosta toliko.
Ja razumem vas,ali ja bih i bez telefona placao paket 1500 koji i sada placam, na zmaj prelazim zbog telefona.

To je sve ok, razumem i ja tebe, ali samo kazem da ne treba to nazivati cenom telefona. Neko ce da procita pa ce da se zezne i plati vise nego sto je morao.

p.s. ako smem da pitam, zasto placas paket 1500 rsd mesecno kada postoji paket koji ti odgovara po ceni od 1000 rsd?

Poslednja izmena:
Ovaj sam zaključio pre maltene dve godine,tada mi je bio ok i nije bilo ovih paketa od 990. A ta pretplata mi nije prevelika,svakako mi ne smeta da nastavim toliko da placam a da uzmem tel po razumnoj ceni.
Istice mi ugovor u junu, pa razmatram opcije.

Tako i ja razmisljam. Opcija mi je ili u vipu paket od 1300rsd bez telefona ili u mts paket od 1500rsd sa telefonom.
Iskreno, ko zna kad ce doci kod svercera, a sigurno nece kostati 440e verzija od 128gb kao sto bi me kostalo u mts sa tim paketom.
Verujem da nece biti ispod 550e verzija od 128gb u ovom trenutku, pa na kraju dodje na isto, uzeo tarifu za 1500rsd i telefon za 440e ili tarifu bez telefona za 1000rsd i telefon za 550e. A imacu jos godinu dana garancije za iste pare.

Poslednja izmena:
Imas u VIPu paket za 1000 rsd (intarifa) koji je identican ovom zmaju iz MTS.

Ali da, slazem se da do jeseni verovatno nece moci da se kupi SE povoljnije nego sto je ova MTS ponuda za Zmaj i Morava 2 pakete (dok god vam ti paketi rade posao).

Apsurdno je da svaki put, za bilo koji telefon uračaunate pretplatu u cenu telefona, kao da negde ima besplatno

Koristeći tvoju logiku, ispade da iphone se 2020 košta 1 dinar.
To što soko tarifa košta 6000 dinara 24 meseca, to se po tebi ne računa.
Sličan princip je i za ostale pakete, naravno da sve mora da se uzme u obzir.

Poslednja izmena:
Imas u VIPu paket za 1000 rsd (intarifa) koji je identican ovom zmaju iz MTS.

Ali da, slazem se da do jeseni verovatno nece moci da se kupi SE povoljnije nego sto je ova MTS ponuda za Zmaj i Morava 2 pakete (dok god vam ti paketi rade posao).

Nije, nema sms. Tako da bi me onda izasla jos malo skuplje kada bih dokupio sms-ove svaki mesec, a samim tim skuplje i u finalu. Kod vipa sam svakako raskinuo ugovor i slobodan sam za 9 dana. Osim ako ne budu imali bas dobru ponudu za se, eto mene u mts.

Sms je nesto smesno, tipa 40-50 dinara mesecno ako se dobro secam. Koristim tu tarifu i stavio sam da mi svaki mesec automatski aktivira sms, ali da me ubijes ne mogu se setim koliko tacno kosta. Znam samo da je manje od 100 rsd.

Koristeći tvoju logiku, ispade da iphone se 2020 košta 1 dinar.
To što soko tarifa košta 6000 dinara 24 meseca, to se po tebi ne računa.
Sličan princip je i za ostale pakete, naravno da sve mora da se uzme u obzir.
Ako nekome treba soko tarifa onda sto da ne?

Zato što ista ta tarifa nije 6000 ako ne uzimaš telefon.

*mjau**mjau**mjau* jel to toliko teška matematika

Nazad
Vrh Dno