Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Imei na kutiji nista ne znaci ... telefon unutra je nesto trece... zato kazem aktiviras tel i cao

Poslednja izmena:
Nekako mi se cini da je S10e vise konkurent iphonu X ili Xs(ne gledam cenu) zato sto su skoro istog dizajna i dimenzija, nije mi jasno zasto su ga uvek stavljali sa Xr koji je mnogo veci i tezi.

Pa zato sto su poredili vise po ceni (oko 700$), kao “ulazni” modeli, ispod flagship-a.
SE je skroz neka druga prica, ali ljudi porede cene na oglasima, pa je S10e sada tu negde, kao proslogodisnji model.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa logično.. Mnogi se hvataju za neke nerealne računice pa to izgleda bajno.. Prvo računaš popust koji gubiš uzimanjem telefona, pa tek onda sve ostalo..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk
Imam par drugara koji uzimaju telefone svake druge godine. Ja nikada nisam uspeo da im objasnim da prvo biras ugovor koji ti je potreban, oni uvek uzimaju jace ugovore, koji im realno ne trebaju i objasnjavaju mi kako im je telefon jeftiniji hahhaa. Ne konta da je masa para ista, samo presipas iz supljeg u prazno sa tim povecanjem tarife. Vecina racuna samo cifru za telefon koja ide uz telefon, a ne racuna koliko izgube zato sto ne uskoriste popust na tarifu bez telefona.

Bas pre nekolika nedelja jedan od ove dvojice uzeo u telenoru neki iphon, mene je glava zabolela kada sam video koliko je platio, lik se dopisuje i slika za drustvene mreze, a uzima telefon skup kao djavo. Ajde da ima neka primanja, ne bi mi ni bilo. Mnogo su ljudi kod nas optereceni sa brendovima, razvuku na rate pa im se cini da to nije strasno.

Inace ovj SE je odlican potez Apple-a. Ja.licno nikada ne bihb kupio nesto sa ios, ne volim taj sistem, ali ce ovo unormaliti cene na midrange android trzistu. Em ocekujem slicne uredjaje od android proizvodjaca, em ocekujem korekcije cena jer ce ovo prodrmati sigurno trziste. Samo ja znam masu ljudu koji bi voleli pristupacan telefon ispod 5", u pokretu su i ne mogu jednom rukom da koriste telefon, vozaci pogotovo. Odlican potez, ja nisam fan Apple-a, ali sto se tice njuha sta trziste zeli, nema im ravna .

Da li si video sta pise na njihovom sajtu u napomeni, koja je maloprodajna cena telefona bez ugovorne obaveze? 100.990 din. (sa PDV-om) za 64GB model. :sceptic:
Video sam naravno, ali u praksi te nece toliko izaci vec 500-550e.
Imas kalkulator na sajtu, a po toj ceni od 110h ga niko nikada nece uzeti.

Ne razumem. Ako su ovi cene telefona na rate, kako je onda skupo kod Telenora kad je 65000k redovna cena za 64gb?

Pa kako nije. Kod vas je 65500, u telenoru 63840, al moras da imas paket od 2k mesecno. Obicno kad uzmes telefon uz paket, bute jeftiniji nego u slobodnoj prodaji. Ovde je samo 1700din jeftiniji.
Kada sam uzimao obican SE u vipu, uz paket od 1000rsd mesecno je kostao 380e, sto je bilo mnogo manje nego kod vas u radnji.

Trenutno se vise isplati uzeti novi SE u iStyle, nego kod Telenora. Cekamo druge operatere.

Dobije se popust na paket pa izadje 1550 valjda. Mislim da će u početku biti slično i kod drugih. Paket svakako placas plus moze na rate, bukvalno zavisi od čoveka do čoveka da li mu se isplati ili ne.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ajde jedno pitanje ako moze, smorio me iskreno android, probao bih ios. Poslednji out kad sam probao ios na 5 dana je bilo 2016 na iphone-u 6s.
Iskreno ne bih davao na ovaj se 450€ samo da bih video da li je ios za mene.
Posto cu menjati uredjaj krajem ove,eventualno pocetkom naredne godine,zanima me da li ima sta vredno uzeti od iphonea sada za recimo 200€? da isprobam par meseci da li mi odgovara,pa da budem na cisto sa tim kad budem menjao uredjaj.

Iphone 7 ti je i dalje odlican izbor za probati...

Ajde jedno pitanje ako moze, smorio me iskreno android, probao bih ios. Poslednji out kad sam probao ios na 5 dana je bilo 2016 na iphone-u 6s.
Posto cu menjati uredjaj krajem ove,eventualno pocetkom naredne godine,zanima me da li ima sta vredno uzeti od iphonea sada za recimo 200€? da isprobam par meseci da li mi odgovara,pa da budem na cisto sa tim kad budem menjao uredjaj.

Имаш SE прве генерације полован и за 100 евра , док је нов око 250 ја мислим

Ipak onda 7, to je najpribliznije ovom novom SE modelu iz ugla dijagonale i kucista. Mislim da je to jedini nacin da proverim da li mi odgovara takav prelaz.

Ali treba imati u vidu da je opet totalno drugacije iskustvo sa novijim modelima, face id, gestures, bolje kamere, displej, zvuk, baterija, itd... Ko sad prelazi na iP, mislim da ne bi trebao da gleda nista ispod Xr, Xs/Max.
Sve sto je staro 2-3 godine, ceka te odmah zamena baterije i drugi problemi, tako da nista ne bih uzimao od iP za te pare, samo ces se razocarati.

Ali treba imati u vidu da je opet totalno drugacije iskustvo sa novijim modelima, face id, gestures, bolje kamere, displej, zvuk, baterija, itd... Ko sad prelazi na iP, mislim da ne bi trebao da gleda nista ispod Xr, Xs/Max.
Sve sto je staro 2-3 godine, ceka te odmah zamena baterije i drugi problemi, tako da nista ne bih uzimao od iP za te pare, samo ces se razocarati.

Mislis ko sad prelazi na ios nista ispod iphone se 2020?

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Pa otprilike, kome bas treba kompakt uredjaj sa jakim hw i dobrom cenom. Obesmislio je kupovinu starijih uredjaja, pogotovo ovih leseva za 200€, dotrajala je baterija, mozda menjan displej, itd...

Pa otprilike, kome bas treba kompakt uredjaj sa jakim hw i dobrom cenom. Obesmislio je kupovinu starijih uredjaja, pogotovo ovih leseva za 200€, dotrajala je baterija, mozda menjan displej, itd...

A kolika je frka zamena baterije...jel to onda to...skoro "nov" telefon

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Pa pod uslovom da je sve ostalo ispravno, treba proveriti zvucnike, touch id i ostalo... Moze da posluzi kao eksperiment, da se stekne neki utisak o sistemu, ali ne treba imati neka prevelika ocekivanja, ipak je to uredjaj star skoro 4god, ako pricamo o sedmici.

U Austriji da se naruci u prodavnici iPhone Se 2 cena mu 480€. Kod nas ce na KP biti do 550€.

Pa pod uslovom da je sve ostalo ispravno, treba proveriti zvucnike, touch id i ostalo... Moze da posluzi kao eksperiment, da se stekne neki utisak o sistemu, ali ne treba imati neka prevelika ocekivanja, ipak je to uredjaj star skoro 4god, ako pricamo o sedmici.

Obicno se slazem sa tobom ali ovog puta gresis, sedmica je jos uvek itekako dobar tel, ja sam kupio odlican za 150€

Pa sve zavisi od kriterijuma, nisam ja rekao da je los, ali da ne treba ocekivati neko cudo.
Naidju ljudi na los primerak gde je otisla baterija ili stavljena kopija displeja i onda pljuju po telefonu, ne valja ovo, ne valja ono...
Za 150€ da sve bude tip top, moras da se razumes i da imas srece. [emoji4]

Poslednja izmena:
Ja sam prodao za 150 top sedmicu ali 83% batt prvi vlasnik moj otac

Se ima bas bas drasticno bolju batt od 8

Evo jos uporednih testova

Poslednja izmena:
Inace ovj SE je odlican potez Apple-a. Ja.licno nikada ne bihb kupio nesto sa ios, ne volim taj sistem, ali ce ovo unormaliti cene na midrange android trzistu. Em ocekujem slicne uredjaje od android proizvodjaca, em ocekujem korekcije cena jer ce ovo prodrmati sigurno trziste. Samo ja znam masu ljudu koji bi voleli pristupacan telefon ispod 5", u pokretu su i ne mogu jednom rukom da koriste telefon, vozaci pogotovo. Odlican potez, ja nisam fan Apple-a, ali sto se tice njuha sta trziste zeli, nema im ravna .

Apple sada ima i puno sreće. Iskreno, ne može se uzeti ovakav Android za ovakve novce, niti očekujem da će to moći. Jedino što mu fali je night mode i LED notifikacija, ovo bi bio kompletan uređaj. SoC, izrada, IP sertifikat, softverska podrška. Čim mi istekne ugovor kupujem.

Definitivno je downclockovan procesor.... cak sporiji od a12

Vrh Dno