Šta je novo?

iPhone SE (2020)

MTS za mene nije merodavan jer oni rade dumping cena već duži niz godina, skupljaju klijente i računaju da će na taj način moći da se prodaju za veću cenu. Generišu gubitke koje onda pokriva država, tj. svi mi na kraju. Zato uvek gledam Telenor i VIP.

Svuda u svetu telefoni budu jeftiniji ako uzimas u sklopu paketa. Ovde ti prodaju telefon po ceni koja je u radnji [emoji2357]

Mi nismo svet. To je valjda svima jasno odavno. Skupi smo za poslovanje i to je to.

MTS za mene nije merodavan jer oni rade dumping cena već duži niz godina, skupljaju klijente i računaju da će na taj način moći da se prodaju za veću cenu. Generišu gubitke koje onda pokriva država, tj. svi mi na kraju. Zato uvek gledam Telenor i VIP.
Ne bih baš rekao, imaju i oni način zarade i to dobar, nisu sigurno u minusu.
Takođe zašto bih plaćao sulude cene kad mogu kod njih za korektnu..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Dublja je to priča. Ti plaćaš korektnu cenu, a mi svi subvencionišemo. Ali ne bih da idem opet u offtopic, već sam jednom skrenuo sa tim u vezi zakona.

Biće za ovaj telefon ozbiljna prodaja i u pravo vreme ga je Apple izbacio s obzirom na krizu. Svi već najavljuju novi talas virusa u oktobru što znači da će SE biti best buy za 2020.

Uporedio sam cene kod Magenta Telekoma (T-Mobile Austria) i našeg Telenora za iPhone SE 64GB na paketu od oko 20€.

Magenta Telekom prodaje telefon uz paket Mobile S za 312€ što je oko 35% niža cena od cene na sajtu apple.at, koja iznosi 479€.

Telenor prodaje telefon uz paket Total 4 za 63840RSD što je jedva 3% niža cena od cene na sajtu istyle.rs, koja iznosi 65500RSD.

Smatram da Magenta posluje po tržišnim uslovima, tj. da ne rade dumping cena.

Pojavio se prvi iglas na KP i cena je 500e

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Ovaj telefon ce biti dobra kupovina tek krajem godine kad padne cena.

To je samo onaj prvi talas oglasa. Vec za par dana ce biti oko 450e.

Ti sa oglasa imaju bese madjarsku garanciju tipa godinu dana

Svi imaju Apple garanciju od godinu dana koja je ostvariva i kod nas. E sad da li neko daje i dodatnu garancju iz madjarskih radnji, kao sto daju za televizore, ne znam.

Ovaj telefon ce biti dobra kupovina tek krajem godine kad padne cena.

Izgleda ce biti tako.

Kod operateta su ip 7 i 8 oko 3000 din mesecno sa pretplatom, sto znaci da ovaj nema sanse da bude oko 3500.
Ali cekamo MTS i VIP

Sent from my iPhone using Tapatalk

Slow mo baca papuce [emoji23]
Mnogo je jak kontrast, klipuju senke i hajlajti bas primetno. Ne radi taj smart hdr bas kao na skupljim modelima.

Proverio sam onaj oglas za SE, tek za 2 nedelje ce ga biti. Tako da ta cena ne mora nista da znaci kako mi se cini.

Ja u cenu telefona kod operatera računam popust koji gubiš ako uzmeš fon i doplatu za fon..
Što znači da uz o1 kod mts umesto 1200 plaćaš 2000 plus npr 1500 što dođe ukupno mesečno 3500 a na kraju to ispadne 55200(800 što gubiš popust na tarifu plus 1500 za fon x24).. E to bi bila normalna cena, što ja verujem i da će biti..

Bravo, to je jedini ispravan nacin racunanja. Izracunas koliko gubis na tarifu ako uzmes telefon i to saberes sa cenom telefona za taj paket. To jw realna cena telefona koju ti placas.

Bravo, to je jedini ispravan nacin racunanja. Izracunas koliko gubis na tarifu ako uzmes telefon i to saberes sa cenom telefona za taj paket. To jw realna cena telefona koju ti placas.
Pa logično.. Mnogi se hvataju za neke nerealne računice pa to izgleda bajno.. Prvo računaš popust koji gubiš uzimanjem telefona, pa tek onda sve ostalo..

Cena na 12 ili 24 rata 63840 za 64gb i 70920 za 128gb. Jeftinije nego u prodavnici.
4600 mesecno go data plus se 128gb, 4300 64bg.

Da li si video sta pise na njihovom sajtu u napomeni, koja je maloprodajna cena telefona bez ugovorne obaveze? 100.990 din. (sa PDV-om) za 64GB model. :sceptic:

Možda in nisu javili da ovo nije iPhone 12 pro

Koji su direktni konkurent ovom telefonu iz android sveta?

Pa ta Pixel serija 3a/4a.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa onda izbegavati izgleda provajdere...nego samo preko oglasa( samo sa da nebude fejkova)

Fejk prepoznas samo ti otvori kutiju i aktiviraj pres njim .... covek je porucio preko kp dobio je “vakum” plastelin....

Fejk prepoznas samo ti otvori kutiju i aktiviraj pres njim .... covek je porucio preko kp dobio je “vakum” plastelin....
Ma to da...ali i kad otvoris kinezi uradili skoro identicne utedjaje pocev od 6-ce pa nadalje

Ma kopije se prepoznaju na 1 mene brine pakovana 8 mica ili starije... to mogu da podvale. Ljudima su u kuciste SE stavljali 5s i tako prodavali...

Vrh Dno