Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Mislim da maximalno korisnicko iskustvo vise pruzaju "veci" telefoni, sto zbog samog kvaliteta prikaza, sto zbog swipe-a. Iako su svi kritikovali izbacivanje home dugmenceta, meni se licno daleko vise svidja kako sve to skupa radi na modelima koji nemaju home bt. Imao sam ih sve i daleko je prijatnije za oko na modelima od X pa na gore. Sve leprsa, sve lepo radi, i ono sto android nema je maksimalno pridodna kamera i prednja i zadnja u poredjenju sa andr nevezano koji je model u pitanju.

Meni je uvek fascinantnoj bilo to da su mnoge Googleove aplikacije bolje na iOSu.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Meni nije, jer se razvijaju App za mnogo manje modela nego za Android

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Ma kvalitet aplikacija je samo jedan deo slagalice, taj neki visok nivo sto se tice grafickog dela se provlaci kroz ceo sistem, od tips-a, do glupih stickera u imessage, animoji-a, memoji-a...
Posvecena je paznja svakom detalju i vidi se da o tome bas vode racuna, ako je picajzla kao ja, kao sto kaze, skontace to na prvu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ios je jedan fantastican os ali zameram im na degrqdaciji uredjaja i to bas ocigledno rade... mozda slucajno ali pre mislim da je namerno meni je health spao za 1 nedelju 5% zbog 13.4.1 bas se ocigledno da je do sistema jer od jednom sa komotnih 7h sot spadam na jedva 5 i telefon mi je vec skoro prazan oko 22-23h a dan ranije (pre update-a sam stavljao tel sa 30% na punjac i nekih 5 ipo sot

Poslednja izmena:
Nista novo kod tebe, sledecu betu ces vec da dizes u nebesa i pricas kako “leprsa” [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma meni jedino treba navika prelaska sa 6,1 na 4.7 inca...ali dolazi leto...ne mogu vise glomazne telefone

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
Bukvalno je i meni problem manja dijagonala. Ali isto me nerviraju ove cigle. Nosim tel koji ima 6.3 dijagonalu,nista gore nego kad cucnes a pantalone pucaju od telefona. Neudobno za nosenje, neprakticno. Po meni je 5.5 ili 5.8 prava mera.

Nije lose, nije lose [emoji1][emoji108]
Bice na kp ok cena [emoji38]

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

*maloprodajna cena uredjaja bez ugovorne obaveze iznosi 100.990 dinara sa PDV-om

Oduvek su se drogirali sa cenama telefona , zato sam i otisao od njih posle 20 god...

Telenor je u svom svetu sa cenama, bukvalno nisu normalni.

Da li ce 3gb ram da se oseti bas usporenim u smislu da na Se 2 prelazim sa Xs?

The results posted on benchmarking site Antutu reveal that the iPhone SE managed to achieve a  score of 492,166 on the benchmarking tests, which is the lowest of all the devices using the A13 Bionic chipset. 
Nagađaju da li je zbog manje ram-a ili da je underklokovan A13.

Zapravo SE bi trebao da ima i nešto bolji skor od 11-ice zbog manje rezolucije ekrana. Ne verujem da su underclock-ovali chipset, najverovatnije je razlika zbog manje RAM-a, pa je manji skor u mem testu i otud i ta razlika u krajnjem skoru. U svakom slučaju razlika je zanemarljiva i nema potrebe da iko sumnja u brzinu rada ovog telefona.

*maloprodajna cena uredjaja bez ugovorne obaveze iznosi 100.990 dinara sa PDV-om

Oduvek su se drogirali sa cenama telefona , zato sam i otisao od njih posle 20 god...
Telenor je u svom svetu sa cenama, bukvalno nisu normalni.
Brate nisu normalni def

Cena na 12 ili 24 rata 63840 za 64gb i 70920 za 128gb. Jeftinije nego u prodavnici.
4600 mesecno go data plus se 128gb, 4300 64bg.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Poslednja izmena:
I dalje smatram da nisu normalni. ;)

Takođe.. Jednostavno su ga previše odvalili sa cenom.. Po mom mišljenju gledajući cene drugih telefona fon ne sme biti skuplju sa sve osnovnim paketom (primer o1 kod mts) od oko 3500..

Cena na 12 ili 24 rata 63840 za 64gb i 70920 za 128gb. Jeftinije nego u prodavnici.
4600 mesecno go data plus se 128gb, 4300 64bg.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Ne razumem. Ako su ovi cene telefona na rate, kako je onda skupo kod Telenora kad je 65000k redovna cena za 64gb?

Pa to je cena uz tarifu...msm da neki tako gledaju.

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne razumem. Ako su ovi cene telefona na rate, kako je onda skupo kod Telenora kad je 65000k redovna cena za 64gb?

Pa kako nije. Kod vas je 65500, u telenoru 63840, al moras da imas paket od 2k mesecno. Obicno kad uzmes telefon uz paket, bute jeftiniji nego u slobodnoj prodaji. Ovde je samo 1700din jeftiniji.
Kada sam uzimao obican SE u vipu, uz paket od 1000rsd mesecno je kostao 380e, sto je bilo mnogo manje nego kod vas u radnji.

Trenutno se vise isplati uzeti novi SE u iStyle, nego kod Telenora. Cekamo druge operatere.

Ios je jedan fantastican os ali zameram im na degrqdaciji uredjaja i to bas ocigledno rade... mozda slucajno ali pre mislim da je namerno meni je health spao za 1 nedelju 5% zbog 13.4.1 bas se ocigledno da je do sistema jer od jednom sa komotnih 7h sot spadam na jedva 5 i telefon mi je vec skoro prazan oko 22-23h a dan ranije (pre update-a sam stavljao tel sa 30% na punjac i nekih 5 ipo sot

I iz mog iskustva je ovo tačno, već sam se opekao par puta a onda sam prestao da updejtujem.

Ali ti paket moraš da imaš zar ne. Dakle telefon po vašem mišljenju nije dovoljno jeftin ako se uzima uz paket ali je inače 2000 RSD jeftiniji nego u iStyle-u u kome ne dobijaš paket, samo telefon. Takođe, ne znam kakva su vam mišljenja o maržama, ali je 2000 RSD verovali ili ne ozbiljan popust na novi telefon.

Pa ne moram da imam paket od 2000 din, u tome je stvar. Mogu da imam onaj paket koji mi odgovara, a da telefon uzmem u iStyle i da me izadje jeftinije nego u Telenoru i jos imam paket koji mi treba.

Ozbiljan popust je bio kada sam ja uz najnizi paket u vipu tada(1000 kad se uzme uredjaj, inace je bio 600) dobio stari SE za 380e, napspram nekih 500-550e koliko je kostao u iStyle. Isto je bio novi telefon, cim je izasao.

Ovako Telenor ne daje nikakvu ponudu, nikakav razlog da kupis kod njih, a ne u iStyle. Osim ako ne koristis bas neku skupu tarifu.

Poslednja izmena:
Ja u cenu telefona kod operatera računam popust koji gubiš ako uzmeš fon i doplatu za fon..
Što znači da uz o1 kod mts umesto 1200 plaćaš 2000 plus npr 1500 što dođe ukupno mesečno 3500 a na kraju to ispadne 55200(800 što gubiš popust na tarifu plus 1500 za fon x24).. E to bi bila normalna cena, što ja verujem i da će biti..

Nazad
Vrh Dno