Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apple to Replace Google Maps on the iPhone?
Apple reportedly purchased the Placebase mapping service in July to possibly end its dependence on Google Maps, according to ComputerWorld.
Izgleda da ćemo opet da ga duvamo za mape na iPhone-u (ako izuzmemo 3rd party apps poput iGO).

Ako je Google Maps tek ucrtao beogradske ulice, ovaj servis verovatno nije još stigao ni do državne granice :)

Pored iGO, google maps je nula, bar za moje potrebe.

Pa da, josh kad bi IGO radio kako treba van "livade" :)

A kako bi trebalo da se koristi fon ? :)

Vidi, jeste LiIon baterija izdržljiva i sve to, ali ako se malo razumeš u to kako rade, znaćeš da nije dobro da baš godinama svaki je.beni dan uključuješ i isključuješ telefon sa punjača jedno 200x. Uostalom, kako to da je moj prethodni telefon, star kao i njegov, uvek držao preko 2.5 dana, a njegov je još pre par meseci pao na prosek od jednog dana? a nije do lošeg jailbreaka i unlocka, provereno... Dakle, baterija može da se sj.ebe...

Poslednja izmena:
Ja tako punim vec godinama moje telefone i nisam imao problema, stalno ga prikljucim na usb da prebacim nesto a on se tako i puni.
Procitao sam da LiIon baterijama vise steti ako se prazne do kraja ili ako se ukljuce na punjac kada su skoro pune, optimalni trenutak za punjenje je kada su pune izmedju 20%-80%

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vidi, jeste LiIon baterija izdržljiva i sve to, ali ako se malo razumeš u to kako rade, znaćeš da nije dobro da baš godinama svaki je.beni dan uključuješ i isključuješ telefon sa punjača jedno 200x. Uostalom, kako to da je moj prethodni telefon, star kao i njegov, uvek držao preko 2.5 dana, a njegov je još pre par meseci pao na prosek od jednog dana? a nije do lošeg jailbreaka i unlocka, provereno... Dakle, baterija može da se sj.ebe...

iPhone ti drzao 2.5 dana ? :) Pa to samo ako ga nisi ni koristio :d

lol! :D

btw "iz ruke" radi bolje nego sa onim drzacem! ili je juce bio los dana ili.. :?

Pa to zavisi gde si. Na NBGDu radi super jer je livada, a u centru grada zgrade ometaju signal i laguje ko nenormalan, daleko je to upotrebljivo od pravog GPSa koji je danas dzabe u odnosu na cenu iPhonea...

Pa to zavisi gde si. Na NBGDu radi super jer je livada, a u centru grada zgrade ometaju signal i laguje ko nenormalan, daleko je to upotrebljivo od pravog GPSa koji je danas dzabe u odnosu na cenu iPhonea...

ja bih pre rekao da aplikacija za Srbiju ne radi bas najbolje posto moj iGo radi odlicno ovde u Montrealu,Toronto,Quebec i tako dalje cak i blizu zgrada. A kako stvarno radi videcemo seledece godine kad budemo zapalili ja i zena za Evropu.:D
Sto se tice baterije slazem se sa Driverom 2,5 dana ti je trajala ali samo ako nisi koristio nimalo znaci stand by samo tako ili je taj bio izuzetak!

iPhone ti drzao 2.5 dana ? :) Pa to samo ako ga nisi ni koristio :d

Pazi, tokom dana imam posla, tako da ne mogu da drljam iPhone non stop. Ali drži 2 dana sigurno, bar 2x dnevno se igraju igre kad nešto čekam, često proveravam mail na Wifi-ju, a sada uploadujem i par videa dnevno koje snimim telefonom, direktno na youtube... Drži sigurno 2 dana, i to recimo, 50-ak sati standby i 4-5 sati usage... A jednom sam ga na moru koristio, bio je stalno isključen za mrežu, nego sam koristio kao plejer u kolima i bio je sve vreme na airplane modu. Izdržao je 8 dana i 22 sata usage-a, taj screenshot sam pre godinu i po dana stavio na iSrbija...

Poslednja izmena:

Ti se bre mnogo tripujes, evo sad kad bih izasao ispred zgrade uhvatio bi GPS signal u roku od 5 sekundi.

Ma ko pricha o izlazenju ispred zgrade :) Provozaj se centrom grada, svuda gde su zgrade blizu kolovoza, GPS jedva radi ili ne radi uopshte. Ne gubi on signal non stop tako shto ce da ti govori da je izgubio signal, vec ga verovatno gubi svake druge sekunde tako da je mnogo neprecizan jer refresh pozicije nije vishe puta u sekundi nego mozda jednom u dve ili tri sekunde, pa ako se desi da dash gas ili naglo ukochish, videcesh da on nece reagovati u trenutku. Udjesh u neku malu ulichicu sa zgradama od po 5 spratova, tu i po 5 sekundi necesh imati pravu poziciju, kursor ce ili stati, ili usporiti pa skochiti 10 metara i tako, to veze nema sa pravim GPSom koji u svakom trenutku pokazuje pravu poziciju.

Pa nisam nenormalan, i ja sam se tako odushevio prvih par puta, sluchajno sam ishao na NBGD i u Zemun i savrsheno je pokazivao poziciju, ishao sam autoputem, i mozda si primetio, stavio sam moj GPS u oglas. A onda sam kroz grad ishao 2x, i sve vreme je brljao, a i svaki sledeci put kad sam probao u gradu, pa sam lako odustao od prodaje :)

Kritična ulica u Beogradu je npr Džordža Vašingtona :)

Ajde neka neko bude iskren i neka meni kaze da li ima valjanog razloga raditi update na 3.1? Ne, necu skenjati svoj fon, znam kako moze da se uradti update bez problema.

meni gps nije hteo da radi na 3.0 i proradio na 3.1. e sad, posto sam posle toga vracao 3.0 jer sam nesto bio zeznuo, opet mi nije radio gps. pa sam na kraju ponovo stavio 3.1 i sad radi sve kako treba.

Ma ko pricha o izlazenju ispred zgrade :) Provozaj se centrom grada, svuda gde su zgrade blizu kolovoza, GPS jedva radi ili ne radi uopshte. Ne gubi on signal non stop tako shto ce da ti govori da je izgubio signal, vec ga verovatno gubi svake druge sekunde tako da je mnogo neprecizan jer refresh pozicije nije vishe puta u sekundi nego mozda jednom u dve ili tri sekunde, pa ako se desi da dash gas ili naglo ukochish, videcesh da on nece reagovati u trenutku. Udjesh u neku malu ulichicu sa zgradama od po 5 spratova, tu i po 5 sekundi necesh imati pravu poziciju, kursor ce ili stati, ili usporiti pa skochiti 10 metara i tako, to veze nema sa pravim GPSom koji u svakom trenutku pokazuje pravu poziciju.

Pa nisam nenormalan, i ja sam se tako odushevio prvih par puta, sluchajno sam ishao na NBGD i u Zemun i savrsheno je pokazivao poziciju, ishao sam autoputem, i mozda si primetio, stavio sam moj GPS u oglas. A onda sam kroz grad ishao 2x, i sve vreme je brljao, a i svaki sledeci put kad sam probao u gradu, pa sam lako odustao od prodaje :)

Imam ideju, ajde da okačimo jedan do drugog, 3GS i tvoj 3G i da snimamo tvojom kamerom kako radi u problematičnim ulicama. Meni nijednom nigde nije preskočio niti pravio probleme koje pominješ. Sad mi Mio stoji u kolima bezveze... doduše, ne bih ga prodao, jer kada idem na dužu rutu, hoću da mi telefon bude slobodan za razgovor...

Ajde moze, a i da ne bude da moj telefon ne valja poshto je polovan i verovatno mu se GPS izlizao, mogao bi i kutija da svrati pa da stavimo sva tri da vidimo kako to njegov radi savrsheno :)

Imam i clamp za kameru pa mozemo da je fiksiramo bilo gde u autu :)

Kakve veze ima što je polovan, kad je star manje od godinu dana? Kako može GPS da se izliže? Može jedino da bude ili faulty hardware u startu ili loša softverska instalacija - nema trećeg.

Šta će nam kutija? Ko će da sedi napred a ko nazad, on ne može nazad jer je dugačak, a ja ne mogu jer sam deb'o...

Ma zato shto smara i njemu sve super radi kao da ima neki peti telefon :)

I ne razumem kako ne mozete nazad, jel ti prichash o tvojoj Alfi ? :) Kakav ti je to auto gde malo veci chovek ne moz sedne nazad :d

Ma zato shto smara i njemu sve super radi kao da ima neki peti telefon :)

I ne razumem kako ne mozete nazad, jel ti prichash o tvojoj Alfi ? :) Kakav ti je to auto gde malo veci chovek ne moz sedne nazad :d

Pričao sam o tvojoj Hondi, naravno. :)

Onda povedite i komshinice :d

Poslednja izmena:
^ evo ja ću da snimama :)

Ja ću onda da se brinem o komšinicama, jer ćete vi imati pune ruke posla oko snimanja i drndanja GPS-a na iPhone-tovima... :d:d:d

Imam ideju, ajde da okačimo jedan do drugog, 3GS i tvoj 3G i da snimamo tvojom kamerom kako radi u problematičnim ulicama. Meni nijednom nigde nije preskočio niti pravio probleme koje pominješ. Sad mi Mio stoji u kolima bezveze... doduše, ne bih ga prodao, jer kada idem na dužu rutu, hoću da mi telefon bude slobodan za razgovor...

Moze, ponecu 2 iPhone-a ako treba, moj i od moje lepse polovine da mu pokazemo da to RADI :)

Sinoć sam bio sa Mazijem u njegovom Polu koji je imao ultra isprljanu šoferku. Uhvatio je signal i pre nego što se pojavio ekran, a vozili smo se gore od FON-a do auto komande, sve krošnje drveta iznad, mrak i oblačno i nije preskočio nijednom. I sam sam se baš iznenadio, očekivao sam da zeza...!

Pa kad taj Polo ne zna gde je šupalj :D Jesi video kad sedneš u dobro sklopljen auto kako ne dopire signal :D Kakav faradejev kavez :D.

Zaključak, iphone navigacija ne radi u Hondama (moja, driverova) :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno