Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ispravka, da svako moze da nabavi za te pare 90% foruma bi setalo 2 iphone-a :d

Izasao 3.1, iTunes 9. Ne radite update, telefon ce se zakljucati jer nema unlocka.

Increase the speed of Boot (timing of ignition decreased)
Have made several changes all’AudioToolBox the OpenGL | ES, the Quartz Core, the IO Kit (editor of images and video.) Soon we will see how they affect applications.
Added the new option “Save and Copy” while editing the video. In Firmware 3.0 when a video is cut completely lost the original file and saved only one remained unchanged. Now it is possible to maintain both, so we can send short video via MMS without deleting the whole.
If you hold down the Springboard icon, not just start swinging the iPhone will emit a small vibration
Solved the problem of multiple SMS: In Firmware 3.0 when multiple recipients, the message is automatically transformed into MMS. Now it is possible to send sms to multiple people without recourse to the small tricks that you proposed.
Better reception of network
Improved WiFi Reception
The Voice Control also works with Bluetooth
The modem version is updated to 5.08.01 (which probably will not work ultresn0w more)
All’SDK added new API that allow developers to access and edit the video, which will arrive soon in AppStore applications to edit video, add effects, frames and more.

Poslednja izmena:
Na koju foru da provalim sta mi jede gprs nenormalno? Imam samo par default aplikacija instaliranih (igo, facebook, skype i par igrica) i gmail mi je podesen na fetch manualy, znaci nista auto i nista update s vremena na vreme. Kad odem na usage -> cellular network, vidim da mi skace po megabajt dnevno skoro ***. Znaci konstantno sam pod nekim wirelessom, mejl sam mozda dvaput proverio onako u kolima usput, surf i ostalo nikad.
Nije mi resenje brisanje APN-a i njegovo ubacivanje kad hocu da cekiram mejl, mukotrpan poso :)

SBSettings :)

^ Mislis SBSettings da bih video procese? Pa tu mi stoji samo Phone.

Kul :) Bio mi je skriven prekidac za EDGE, nisam ni znao da mogu i njega da togglujem :)

Tenks!

Ja sam za svaki slučaj obrisao APN da mi ne jede nepotrebno megabajte. Nije potrebno pobrisati sve podatke, već je dovoljno samo ime AP (recimo internet u slučaju Telenora ili gprsinternet u slučaju MTS-a), po potrebi ga samo upišem. Zaista nije teško, a isplati se jer stvarno jede megabajte i to najčešće u trenutku kada ga unlockujem, pokrenem recimo Safari a on još nije uhvatio Wi-Fi signal. Takve gluposti su me do sada mesečno koštale po 300-400 din, pa sam morao da im stanem na put.

Inače igrajući se sa tim, primetio sam da APN intenet, telenor radi i bez passworda. Znači kada sam pokušao da obrišem samo password ne bih li ga tako onemogućio, on je i dalje radio.

Inače, ja nemam EDGE toggle u SBSettings. Znam da verovatno može da se kreira ručno ali ga ovako nema.

img0039w.png

P.S. Aha, sad videh da može da se uključi u More/Set Toggles

Poslednja izmena:
Mada kada uradim tako, isključim iz SBSettings i 3G i EDGE, onda mi stoji E pored carrier logo-a. A kad onemogućim APN tako što mu izbrišem ime iz settings, stoji mi 3G.

Ne znam kakve su posledice, ali ja bih ipak želeo da mi pozivi idu preko 3G mreže, jer je bolji zvuk i mreža je rasterećenija/manje korisnika. Mislim da ću ipak ostati pri svom dosadašnjem načinu.

P.S. Negde sam pročitao da Telenor ima i APN net. I da je kao preko njega brži protok. Nisam isprobavao, jel zna neko nešto o tome?

Poslednja izmena:
Meni ovaj EDGE toggle zavrsava posao bez brisanja APN-a. Probao sam nakon dizejblovanja da cekiram mejl i dobio poruku da nemere, tako da to je to :) Videcemo jos kakva ce biti potrosnja na kraju nedelje.

Ja nishta od toga ne gasim, ne kapiram zashto bi bilo koji program vukao net ako ti to necesh.

iphone uvek nesto drnda u pozadini, i stalno trazi za svaku glupost da ide na net, veruj mi, postoje programi koje kad pokrenes automatski cekirajud a li postoji nova verzija na netu pa ti hteo ne hteo oni ima da idu na net, appstore uvek sam od sebe recimo proverava da li postoje updates, kad god ima neta...

Ja imam 350MB neta mesechno u paketu koji koristim i josh mi se nije desilo da to probije iako sam nemilosrdan na netu, tako da me bash briga :d Ko ozblijno koristi net na fonu sigurno nece placati onih milion dolara po megabajtu shto svi traze kada dokupljujesh :)

U standardnim postpaid paketima nema uračunatog data protoka, jedino može kao tarifni dodatak što se posebno plaća a ja nešto nemam potrebu za tim jer gde god dođem imam wireless, a ako mi baš na ulici nešto zatreba to je toliko malo da nema potrebe da dodatno plaćam tarifni dodatak.
Ipak iPhone se kači sam na net, kao što rekoh najčešće kada pokrenem neku aplikaciju a nisam sačekao da uhvati WiFi signal, što nekad uradi odmah a nekad potraje i po 20ak sekundi. Za to vreme srče net preko 3G i mesečno mi nakupi taman da sam mogao da uplatim tarifni dodatak koji mi ne treba.

@podvarak, znam da ti toggle završava posao ali imaj na umu da onda nisi na 3G mreži i da nemaš 3G kvalitet zvuka i da ćeš u slučaju zagušenja mreže biti zajedno sa običnim "GSM" smrtnicima umesto da imaš slobodnu UMTS mrežu. Meni je bolje da sam stalno na 3G-UMTS mreži a da po potrebi samo upišem "internet" u APN nego da budem na GSM mreži jer mi je "lakše" da tapnem toggle.

Daje vip 350 mega za 1000 din postpaid paket, a wifi baš a ima na svakom ćošku, teško.

Poslednja izmena:
@podvarak, znam da ti toggle završava posao ali imaj na umu da onda nisi na 3G mreži i da nemaš 3G kvalitet zvuka i da ćeš u slučaju zagušenja mreže biti zajedno sa običnim "GSM" smrtnicima umesto da imaš slobodnu UMTS mrežu. Meni je bolje da sam stalno na 3G-UMTS mreži a da po potrebi samo upišem "internet" u APN nego da budem na GSM mreži jer mi je "lakše" da tapnem toggle.

Ne znam o kom kvalitetu zvuka i kom zagusenju pricas? 3G dizejblujem zato sto je slabija pokrivenost kako u gradu tako i u zemlji, a priroda posla mi je takva da redovno zujim tamo-vamo. Nikakve kontra efekte nisam doziveo, ni zagusenja ni los kvalitet zvuka.

Poslednja izmena:
3G se koristi za razgovore i transfer podataka... Ako iskljucite 3G onda je "losiji" zvuk kada razgovarate sa nekim. Ja sam uradio sledecu stvar.. 3G mi je stalno ukljucen (i edge) ali sam u podesavanjima APN-a (za Telenor) umesto internet napisao internetxxx i telefon nije u stanju da se poveze na APN i nema interneta.
Ako mi ikada bude trebao 3g net, lako cu ono xxx da sklonim.
Inace po gradovima ima dosta wifi AP-ova tako da ako mi bas nesto treba, pokrenem wifitrak, skeniram mrezu i u velikom broju slucajeva postoji neki otvoreni AP preko koga se zakacim i na obavim to sto mi treba (obicno mail ili neki web site).

Ja se josh nisam nashao u situaciji da koristim Wifi tako shto ce mi naci ap tu gde sam i ja da se nakachim (ukljuchen mi je i wifi non stop). Uvek je bio neki problem, ili je wifi zakljuchan ili nije dovoljno dobar domet da bi radio. Kada mi je bash trebao wifi morao sam da odem tamo gde znam da ga ima, a to nema veze sa "ima wifija na svakom coshku". Po kaficima ne idem, tako da 3G koristim vecinu vremena i ima ga skoro svuda.

Pozdrav, Imam problem sa iPhone 3G 16GB. Dobio sam telefon pre nekoliko dana. Radio je lepo par sati i "zabo", (baterija je bila pri kraju). Nakon toga sam ga napunio i bio je ugasen tokom noci.

Sutra dan kad sam ga upalio kad je usledio prvi poziv nisam cuo nista na zvucniku telefona, niti je mene mogao ko da cuje, a kad sam prikljucio slusalice sve je radilo ok. Ne znam gde se nalazi opcija i da li postoji da iskljucim handsfree? (da na pomenem da se ovo nije desavalo pre "zaboda")

:wall::wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Pozdrav, Imam problem sa iPhone 3G 16GB. Dobio sam telefon pre nekoliko dana. Radio je lepo par sati i "zabo", (baterija je bila pri kraju). Nakon toga sam ga napunio i bio je ugasen tokom noci.

Sutra dan kad sam ga upalio kad je usledio prvi poziv nisam cuo nista na zvucniku telefona, niti je mene mogao ko da cuje, a kad sam prikljucio slusalice sve je radilo ok. Ne znam gde se nalazi opcija i da li postoji da iskljucim handsfree? (da na pomenem da se ovo nije desavalo pre "zaboda")

:wall::wall::wall::wall:

Meni se to dešavalo stalno sa 2G na 1.1.4 firmwareu, posle update na 2.2 nisam imao tih problema... ne znam da li je konkretno firmware krivac ili neki hack, ali sam prilično siguran da je softverski.

Firmware je 3.01. Mozda neki reinstal resi problem? Ako se to preporucuje moze neki link sa uputstvom :(

U poslednjih par dana mi ekstremno srče bateriju, ne znam zbog čega. Nisam instalirao ništa što bi moglo tome da doprinese. Znači evo pre 2-3 sata sam ga napunio na full i on je već sad na 89%.

Par razgovora od sveukupno par minuta i 2 minuta igranja igrice. Ne znam šta da mu radim. Jel može restore OS 3.0.1 iz iTunes 9? Jer ako ne uđem u trag potrošaču baterije, moraću ponovo restore jer ovako ne ide.

Ugasis WiFi, setujes brightness na 50%, ubijes EDGE i 3G (pre ovoga svega resetujes ga). Ako i dalje pravi probleme, onda je ocito oslabio signal operatera pa zato i trosi vise. Ako ne pravi, onda lepo vratis WiFi i EDGE pa Jovo na novo :)

Slicna stvar i kod mene. Zadnje sto sam stavio je Kirakae (onaj dodatak za backgrounder) i par nekih updejtova sa cydije.

3G se koristi za razgovore i transfer podataka... Ako iskljucite 3G onda je "losiji" zvuk kada razgovarate sa nekim. Ja sam uradio sledecu stvar.. 3G mi je stalno ukljucen (i edge) ali sam u podesavanjima APN-a (za Telenor) umesto internet napisao internetxxx i telefon nije u stanju da se poveze na APN i nema interneta.
Ako mi ikada bude trebao 3g net, lako cu ono xxx da sklonim.
Inace po gradovima ima dosta wifi AP-ova tako da ako mi bas nesto treba, pokrenem wifitrak, skeniram mrezu i u velikom broju slucajeva postoji neki otvoreni AP preko koga se zakacim i na obavim to sto mi treba (obicno mail ili neki web site).

Ne znam kako je u Srbiji ali 3G nema veze sa kvalitetom razgovora i naravno samo se korisit za transfer podataka ovde u Kanadi.

Naravno da nema veze, ne znam samo ko je izvalio tako nešto.

Ugasis WiFi, setujes brightness na 50%, ubijes EDGE i 3G (pre ovoga svega resetujes ga). Ako i dalje pravi probleme, onda je ocito oslabio signal operatera pa zato i trosi vise. Ako ne pravi, onda lepo vratis WiFi i EDGE pa Jovo na novo :)
Probao i ništa, evo opet nakon sat-dva 15% baterije otišlo, a nisam ga ni koristio, par sms poruka i jedan kratak razgovor. Ne znam šta ću keve mi, tako me mrzi da radim restore, a izgleda da ću morati. Najgore mi je što posle opet ne znam šta ne smem da instaliram. Jer ništa značajno nisam ni instalirao u poslednjih par dana, osim što neko reče updates za backgrounder i sl. Probaću da deinstaliram backgrounder pa da vidim da li ima promena. Zatim jedno po jedno. Inače jačina signala nema veze kod mene. Ja sam u centru grada i uvek imam pune 3G crte.

Naravno da nema veze, ne znam samo ko je izvalio tako nešto.
Naravno da ima, zašto bi inače deklarisani 3G talk-time bio kraći od GSM talk-time-a?

Inače UMTS je potpuno zasebna mreža, i u periodima ekstremne preopterećenosti mreže (tipa nova godina i sl.) korisnici UMTS (3G) mreže mogu normalno da pozivaju i da primaju pozive. Ovo naravno ne važi ako zoveš nekog ko je na GSM mreži, samo za pozive UMTS-UMTS.

Poslednja izmena:
Svaka čast ako ti primetiš razliku dok pričaš sa i bez 3G-a-

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno