Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo sad vec po treci put pokusavam da instaliram "Installous" nakon sto sam dodao "hackulo.us" source ali non stop dobijem poruku "HTTP/1.1 404 Not Found" prilikom instlacije "Installous"!

Da li postoji neka caka da se pesme prebacuju na iPhone 3G iz Windows Explorera ili iz plej liste Winampa? Znaci desni klik - send to ili tako nesto?

Ne postoji, samo preko iTunes.

Stize mi IPhone.. kako da prebacim kontakte sa Nokije E61 na IPhone? Ima li neko elegantno resenje?

PC or Mac ? :D

ako imas Mac jednostavno sinhronizuj E61 sa Address Bookom i kad prvi put ubodes iPhone u Mac pokupice sve kontakte iz Address Booka i to je to.

najverovatnije je ista stvar i sa Windowsom + ... kako se zove onaj rasadnik virusa na PCju... valjda isto Address Book (windowsov adresar)? ali ne bih znao kako sve to stvarno funkcionise...

btw i ja sam pre par dana presao sa E61 na iPhone ;)

Nemam outlook.. nemam M$ Office na masini. Ne koristim M$ programe za mail.
Mogu da izvadim sve kontakte kao *.vcf. Da li ih onda mogu prebaciti u IPhone?

Poslednja izmena:
Jel moze sa 1.1.4 odmah na 3.0, ili moram na 2.1? Iphone je 2G.

@Doktor
Možeš odmah na 3.0, bez problema.

@yooyo
iTunes nemože direktno da radi sa .vcf fajlovima, mora da se sinhronizuje sa nekom aplikacijom. A da probaš da sinhr. kontakte sa Gmail accountom?

@yooyo
iTunes nemože direktno da radi sa .vcf fajlovima, mora da se sinhronizuje sa nekom aplikacijom. A da probaš da sinhr. kontakte sa Gmail accountom?

to sam i ja uradio, i onda proveo naredna 4 dana u sređivanju imenika... :/
- na googlu sam imao manje vise sve iste ljude kao i u telefonu, jedino sto je google ima njihove email adrese, a telefon brojeve i kad sam to sinhronizovao zavrsio sam sa 1800 kontakta, od koji je 50% bilo duplikat ali morao sam rucno da ih spajam u jedan; sad je sve ok :) u stvari i više nego ok ;)!

@Doktor

jel stigao EFiX tvom prijatelju ? :)

koji program za AFP pristup iPhoneu ?

Stize mi IPhone.. kako da prebacim kontakte sa Nokije E61 na IPhone? Ima li neko elegantno resenje?

Koji crni outlook i ostale GLUPOSTI!

Postoji jedan tako lagan i lep nacin a zove se google.

http://m.google.com/sync

Synujes e61 sa guglom pa onda iphone sa guglom. Svaka promena na telefonu -> automatski sync na google.

Sta ces lepse od ovoga? :)

Mrzi Kutiju da čita... :d:d:d

Naravno, traži ključne reči i odma' flejm. Sreća njegova pa je imun na kartone kao moderator :d

hm... ajde jos jednom: kako da pristupim sadrzaju iPhonea (file systemu) sa Mac-a ?

secam se da je ranije bio AFP server ali sada ne mogu da ga nadjem u Cydiji... :(

hm... ajde jos jednom: kako da pristupim sadrzaju iPhonea (file systemu) sa Mac-a ?

secam se da je ranije bio AFP server ali sada ne mogu da ga nadjem u Cydiji... :(
skini iz Cydia-e program iFile, pa ako imas wifi a imas ga cim skidas sa Cydia-e :p, pokreni ga, i imas u njemu da pokrenes WiFi server, dace ti adresu koju ukucas u Safari na Mac-u i pristupis fajlovima

10x!

Za one koji ne čitaju iPhone Apps sekciju

Evo custom carrier bundla za Telenor, ovaj puta sa logoima (kao iz prošlog bundle-a) te uključenim svim neophodnim postavkama za 3G, MMS, Tethering. Znači nakon primene ovog bundle nisu potrebna nikakva dodatna podešavanja za Telenor Internet, GPRS/3G, MMS, Tethering.

Da bi se ovaj bundle učitao potrebno je prvo "otključati" iTunes. To se radi tako što se u command prompt pastuje sledeća linija:
"%ProgramFiles%\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1

(pod pretpostavkom da je iTunes instaliran u default putanji, u protivnom otići ručno u iTunes folder i opaliti: iTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1)

Nakon toga pokrenuti iTunes i klikom SHIFT+UPDATE učitati bundle iz zipa.

I to je to.

Prilozi

• Telenor_SRB_custom3.0.zip
    9.3 KB · Pregleda: 29
Hack can open up iPhone to push messaging exploit

"Dev team hackers trying to get jailbroken, alternatively activated phones to work with PNS allegedly made the mistake of adding an existing certificate to "fix" the problem. The hack simply identifies the new jailbroken phone to Apple as another phone that already exists, enabling messages to be sent to the wrong device.

Users who don't jailbreak their iPhone won't experience any problems with messages being broadcast to random other users. But those who tamper with the iPhone's security system will have to figure out how to generate SSL authentication keys appropriately to enable the phone to work with PNS messages correctly."

glupost... Jailbreak nije uzrok ovom problemu.. Unlock mozda jeste problem. Kod nas su svi IPhone telefoni jailbreak + unlock... Tamo negde su samo primenili Jailbreak jer ljudi nisu menjali provajdera.

Gmail vs. Outlook. Moje iskustvo sa Outlookom je bolje, prosto zato što se contacts folder može exportovati u, recimo, XLS format i onda lepo u Excelu središ brojeve (+381), lako ubiješ duplikate ili središ naša slova. Plus, opet je sve kontakte lako tako sačuvati negde na hardu. Gmail je možda bolji jer je sve jednostavnije - ne moraš da imaš ofis na računaru, ali zato imaš manju kontrolu nad sinhronizacijom...

Imas export na GMailu u Google i Outlook CSV ili vCard.

Imas export na GMailu u Google i Outlook CSV ili vCard.

Dobro, onda realno možeš i u CSV (comma separated values) formatu da ga exportuješ, pa uvezeš u Excel i edituješ. Eto, onda ni GMail nije loša opcija :)

Nemam outlook.. nemam M$ Office na masini. Ne koristim M$ programe za mail.
Mogu da izvadim sve kontakte kao *.vcf. Da li ih onda mogu prebaciti u IPhone?

evo, mozda se pojavi uskoro i neka 3th party aplikacija za sinhronizaciju ;)

Apple Withdraws Legal Threats Against iTunes Sync Wiki

"A win for people who hate the DMCA and censorship. As we reported on earlier this year, Apple pressured the public wiki site Bluwiki into removing several pages about how to sync iPods and other devices with the iTunes database without actually going through iTunes. Apple invoked the DMCA and sent several cease and desist letters, after which Bluwiki removed the pages in question. However, the Electronic Frontier Foundation got involved, and together with law firm Keker & Van Nest they sued Apple. It worked."

link

Jel poterao neko Windows Media fajlove/strimove na Ajfonu, pomoću WM plugina za Quicktime?

Aj sad kako najjednostavnije na OSXu prebaciti kontakte sa SE M600i na iPhone, iTunes ?

btw, jel neko video uzivo kinesku zadnju masku za 3G, na fotkama deluje isto, a koshta 2$, dok je originalna 50$ :d

Poslednja izmena:
Kineska maska nema one zabice da se montira, mora da se lepi. useless je...
Na mac-u kontakte syncujes direktno sistemski, OS ima podrsku za taj SE telefon, a naravno ima i za iPhone. nesto kao windows contacts, ali bolje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno