Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ kriket:

Pojma nisam imao o ovome, pa sam brze-bolje pozurio da vidim jel moji punjac ima tu zelenu tackicu na sbi ili ne...laknulo mi je kada sam video da ima. :)

Poslednja izmena:
Sad sam nazvao applecentar.rs baš da vidim da li bi mi izašli u susret i zamenili taj punjač, iako nemaju obavezu. Ali kako je zamena free of charge, mogli bi da ispadnu džentlmeni :)

Javi cim budes stigao sta su ti odgovorili, i jesu li se raspitivali o legalnosti telefona! ;)

Kako misliš legalnosti? Pa nisam ga krivotvorio niti ukrao :) Telefon je regularno kupljen i plaćen, a kako sam ja do njega došao i kako ga koristim je moja stvar. Njih bi trebalo samo da interesuje to da li će da mi izađu u susret kao predstavnici Apple-a u Srbiji i da mi izvrše zamenu po uputstvu centrale firme.

ljudi najlaksa metoda je da skinete MAC OS X za PC i lepo skinete PwnageTool, napravite svoj custom FW, pa posle u win lepo odradite shift + restore sa tim custom FW i lepo imate odmah jailbreakovan telefon koji radi bez ikakvih problema, samo skinete posle sa Cydie ultrasn0w da bi ga otkljucali i to mu je to...

a sto se tice onog formata, na Cydia ima da se skine Caller ID & Format Fix i za 2.2 (2.2.1 takodje) i za 3.0 FW...

Uspesno zavrseno sa Caller ID & Format Fix

Jos jedno pitanjce, kako doci do free aplikacija tipa yelp, rolando etc etc .... tj kako registrovati itunes account ? Mozda je bilo reci i ranije o tome, ali ja ne mogu da nadjem.

Poslednja izmena:
Otvoriš iTunes na kompu, pokušaš da "kupiš" neku free aplikaciju on će ti ponuditi da kreiraš nalog, uzmeš payment method none, upišeš sve tačne podatke osim adrese koja mora biti i usa i koju nađeš negde na netu i to je to.
Savet kad upisuješ adresu nešto izmeni ili slovo u imenu ulice ili nepostojeći broj samo da je tačan zip code i ime grada/države da baš ne upišeš adresu nekog jadnika jer ako nekad nešto budeš kupovao za dolar preko cc on će dobiti izveštaj i strefiće ga srčka:)

Edit:
Sve je reseno... I evo druzim se danas sa iPhoneom, verovatno cu sutra... Pod rizikom da napravim flejm... ovo je razocaranje od telefona :( .

Poslednja izmena od urednika:
Kako mislis razocaranje? Da nema mozda neki bolji ? :laugh:

Narode imam problem sa iphonom 2g 8gb ne mogu da prebacom kontakte sa sim katice na telefon! Pomagajte...

Otvoriš iTunes na kompu, pokušaš da "kupiš" neku free aplikaciju on će ti ponuditi da kreiraš nalog, uzmeš payment method none, upišeš sve tačne podatke osim adrese koja mora biti i usa i koju nađeš negde na netu i to je to.
Savet kad upisuješ adresu nešto izmeni ili slovo u imenu ulice ili nepostojeći broj samo da je tačan zip code i ime grada/države da baš ne upišeš adresu nekog jadnika jer ako nekad nešto budeš kupovao za dolar preko cc on će dobiti izveštaj i strefiće ga srčka:)

Ili jos lakse izaberes Hrvatsku kao drzavu i mozes da kupis sta hoces... kao sto ja to radim.

Da li ti to proglasi iPhone za najbolji telefon... Ja zaista cenim fantastican touchscreen i odlican odziv na bilo kakvu naredbu i super korisnicki interfejs (iako nije po mom ukusu, ali je objektivno dobar) ali to ne cini telefon. Spolja gladac unutra jadac.

Da objasnim to ovako. Moj "stalni" telefon je Nokia 5220XM. I kada sam se tako neko vreme mandao sa burazerovim E71, sve mi je bilo wow, kul, voleo bih ovo. Pre toga ista stvar sa HTC TyTNom (i tada bih radio zamenio moj tadasnji telefon za njega)... I HTC Touchem u odredjenoj meri, ono voleo bih da ih imam, super sam se navikao na njih, ukratko svidjaju mi se. Da ne navodim dalje. Kod iPhona je bilo wooo... cekaj bre, sta je ovo... I evo vec danima samom sebi dajem odgovor... ovo je "samo" Jabuka :).

Poslednja izmena:
Jel imao neko iskustva sa Navigon software-om ?

Tek sam ga skinuo nisam probao ali dosta njih ima pozitivna iskustva. Sa druge strane dosta ljudi misli da je cheap odradjeno bez nekih vecih detalja. Ja se drzim Sygic Mobile maps za Kanadu radi extra.
Javicu za Navigon iskustvo.

Ne znam sta si to imao sa tim telefonima sto nemas sa iphon-om?
Ali znam da iPhone sigurno nije spolja gladac a unutra jadac. Probao sam te obe Nokie kao i HTC touch pro nijedan jednostavno ne moze da se poredi sa lakocom,brzinom i funkcionalnoscu Iphona.
100 miliona aplikacija za dz,igrice kakav nijedan fon nema, grafika,brzina,lepota uredjaja,tezina,upotrebljivost,accessories itd itd itd...

Sve dok neko ne napravi telefon sa touch ekranom (kapacitativnim) da radi kako treba, nema govora da promenim moj iPhone. Kad cujem price Nokia ovo ono Xperia i slicne gluposti, samo se nasmejem jer sam IMAO te telefone i znam kakva je muka raditi sa njihovim touch ekranima. Uzas, skoro nista bez olovke ne moze da se uradi (to znaci obe ruke zauzete) i kraj. Probao sam sa 5800 da otkucam poruku jednom rukom, trajalo je citavu vecnost, a o e-mail mogu samo da sanjam. Ne mora iPhone da ima NISTA drugo meni je ekran dovoljan. Mogu normalno da otkucam poruku, mail, zakacim se VPN, imam konzolu i za dalje me ne interesuje. To je ono sto meni treba. Sa Nokiama (E61i, 5800, E51 koji imam kao drugi telefon) SE Xperia sam samo imao problema. Jednostavno mlatim po ekranu ko cekicem po 10 puta da bi telefon odreagovao. Negde je ekran i dobar (Xperia) ali su toliko preterali sa rezolucijom da je opet - neupotrebljiv. Ljudi ne shvataju poentu iPhona i nikada nece, to sto neke stvari nema ili ima ali ti da instaliras je sasvim nebitna. Ako ti pomaze da brze obavljas posao i da zavrsis sve brze, on sluzi tebi a ne ti njemu, onda je iPhone pravi pogodak. Ima toliko "glupih" sitnica na prvi pogled, ali te sitnice cine da je taj telefon radi brzo i efikasno. To je najbitnije a ne koliko mpixela ima kamerica, da li ima ovliko ili onoliko memorije, koji proc i sve ostalo.
Telefon se kupuje prema potrebama. Ako neko hoce tehnolosku demonstraciju i da se hvali kako ima ovo ili ono a da pri tome ne koristi NISTA od toga vec je bitno samo da ima na papiru OK kupite WM telefon (HTC) i nema problema. Imate najvrzi proc, dosta memorije, sve moguce konekcije, GPS kameru od 10 mpx, i ekran koji je solidan ali neprecizan. Ako hocete sve to za manje para, kupite Nokia telefon sa Symbian-om. Ubedjen sam da ti telefoni "imaju sve". To je bitno. Kako radi, nema veze bitno je da ima. Ali ako znate sta vam treba i kako ce da vam taj telefon pomogne da svoje obaveze uradite brze i bolje, kupite ili iPhone ili nesto sto radi jednako dobro (Blackberry) bez obzira sto NEMA neke stvari koje vam realno nikada nisu ni bile potrebne.

Da li ti to proglasi iPhone za najbolji telefon... Ja zaista cenim fantastican touchscreen i odlican odziv na bilo kakvu naredbu i super korisnicki interfejs (iako nije po mom ukusu, ali je objektivno dobar) ali to ne cini telefon. Spolja gladac unutra jadac.

Da objasnim to ovako. Moj "stalni" telefon je Nokia 5220XM. I kada sam se tako neko vreme mandao sa burazerovim E71, sve mi je bilo wow, kul, voleo bih ovo. Pre toga ista stvar sa HTC TyTNom (i tada bih radio zamenio moj tadasnji telefon za njega)... I HTC Touchem u odredjenoj meri, ono voleo bih da ih imam, super sam se navikao na njih, ukratko svidjaju mi se. Da ne navodim dalje. Kod iPhona je bilo wooo... cekaj bre, sta je ovo... I evo vec danima samom sebi dajem odgovor... ovo je "samo" Jabuka :).

Mojne flejmujete ponovo...

Ako vec navodis da ti telefon ne odgovara bar konkretno navedi sta. Jer kad neko kaze da je neka stvar losa obicno mora da to argumentuje na odgovarajuci nacin a ti to ne radis.

Da sam kriket, sad bih ti po babi i stricevima :) medjutim iPhone nije savrsen, ima svojih mana ali imai dosta prednosti i dobrih stvari.

Upravo tako... Apple ga je "zatvorio", ali ga "Cydia" otvara.

Realno da nije tog community-a koji je ucinio neverovatne stvari da od tako zatvorene platforme napravi super gedzet, taj iPhone ne bi ni blizu imao toliku popularnost.

ajde sad jedan konkretan odgovoar na konkretno pitanje:

imam iPhone 3G 16GB sa 2.0 (5A347) OS-om i Firmwareom 01.45.00

sta da koristim za otkljucavanje (poželjno na Mac-u)?

---

drugi telefon je:

iPhone 3G 8GB sa 3.0 (7A341) OS-om i Firmwareom 04.26.08

i isto pitanje: :) sta da koristim za otkljucavanje (poželjno na Mac-u)?

Evo par pitanja :)

- koji je najbolji gps software koji ima mape srbije?
- Sta treba da instaliram da iphone normalno prepoznaje telefonske brojeve kako god da su oni napisani u imeniku (tj prikaze ime iz imenika)?
- Sta da instaliram da ne prikazuje "call forward" sa 064 karticom?
- da li na ovaj iphone 3G mogu da se stave bilo koje slusalice? ili da li negde mogu da se kupe Apple in-ear slucalice za normalne pare (manje od 8990din??)
- gde moze da se kupi punjac za kola (za iphone)?

Poslednja izmena:
e da, da li postoji neki elegantniji nacin za trial verzije programa od appulo.us ?

Evo par pitanja :)

- koji je najbolji gps software koji ima mape srbije?
- Sta treba da instaliram da iphone normalno prepoznaje telefonske brojeve kako god da su oni napisani u imeniku (tj prikaze ime iz imenika)?
- Sta da instaliram da ne prikazuje "call forward" sa 064 karticom?
- da li na ovaj iphone 3G mogu da se stave bilo koje slusalice? ili da li negde mogu da se kupe Apple in-ear slucalice za normalne pare (manje od 8990din??)
- gde moze da se kupi punjac za kola (za iphone)?
1. za sada ni jedan jos uvek, imas par njih navigon, neki Sygia valjda tako nesto, i dMap valjda pa probaj EDIT: imas i MotionX GPS taj ima mapu BG-a
2. Caller ID and Format FIX imas u Cydia
3. Forward Fix imas u Cydia
4. naravno da moze, apples in-ear sluske sam skoro video negde za 5500 samo trenutno ne znam gde :) hehehe dobar mi je odgovor
5. www.iphone-srbija.com

a od appulo.us pa gde ces sladje resenje :)

pozzz

Poslednja izmena:
e da, da li postoji neki elegantniji nacin za trial verzije programa od appulo.us ?
Kud ćeš elegantniji? Pa Hackulo.us repositorjum ti daje Installous app koji funkcioniše kao App Store. Znači potpuno automatizovano, čak i iTunes sinhronizovano instaliranje aplikacija, i to ne trial verzija već full.

Kud ćeš elegantniji? Pa Hackulo.us repositorjum ti daje Installous app koji funkcioniše kao App Store. Znači potpuno automatizovano, čak i iTunes sinhronizovano instaliranje aplikacija, i to ne trial verzija već full.

:) sad nisam nista razumeo: gde treba prvo da idem i sta da uradim?
sta je Hackulo.us, a sta Installous app ??

jedino na sta ja nailazim su .IPA fajlovi koje ni ne znam kako da instaliram...

btw da li home screen (kad je telefon zakljucan pa se pritisne HOME button) moze da bude nesto drugo osim beskorisnog wallpapera?? (da li mogu da budu npr. prikazani Eventi iz kalendara...?)

Poslednja izmena:
vidi ga stari MAC-ovac se zbunio :) hehe salim se...
vidi ovako imas Cydia na telefonu, idi lepo na nnju, naravno pre toga ukljucen wifi :), idi na manage pa na Sources i dodaj onaj source hackulo.us nadji posle na search installous app i instaliraj. Izadji iz Cydia pokreni installuos i skidaj do mile volje, a te .IPA fajlove mozes da instaliras iz itunes-a na sledecei nacin:

ako imas OS 3.0 a verovatno da imas treba ti MI3 Patch ili sa www.xsellize.com source-a (registruj se prvo na sajt pa ce ti dati source koji da uneses u Cydia) skini program INSTALLD i moci ces da instaliras bilo koje .IPA fajlove iz iTunes-a, pretpostavljam da ti skidas direktno na www.appulo.us pa hoces da ubacis iz itunes-a... jedno je to resenje a drugo ono iz cydia-e, po meni bolje je da skines lepo sam sve sto ti treba i da ti ostanu IPA fajlovi za kasnije ako recimo reinstaliras OS ili tako nesto...

javi sta si uradio... pozz

e da imas fino odradjen sajt sa tutorijalima za iPhone pa ne bi bilo lose da bacis pogled i tamo
www.iclarified.com

Poslednja izmena:
da budem iskren u zivotu nikada manje vremena nisam imao - ne mogu da trazim po netu pa vas zato sve ovde molim za pomoc ! :)

btw prvi iPhone 2G, koji mi je blade_bre doneo iz 2007. Amerike sam posle par meseci dao devojci koja g ai danas koristi a ja sam do pre par dana (dok mi nisu ukrali) koristio Nokiju E61 i sad sam kupio iPhone 3G.

HVALA studiovpc na detaljnom uputstvu! ;) i jos samo jedna stvar - ja u Cydiji nemam "Forward Fix" (bar ga search unutar Cydije ne pronalazi!)

da budem iskren u zivotu nikada manje vremena nisam imao - ne mogu da trazim po netu pa vas zato sve ovde molim za pomoc ! :)

btw prvi iPhone 2G, koji mi je blade_bre doneo iz 2007. Amerike sam posle par meseci dao devojci koja g ai danas koristi a ja sam do pre par dana (dok mi nisu ukrali) koristio Nokiju E61 i sad sam kupio iPhone 3G.

HVALA studiovpc na detaljnom uputstvu! ;) i jos samo jedna stvar - ja u Cydiji nemam "Forward Fix" (bar ga search unutar Cydije ne pronalazi!)

nema na cemu tu smo da se pomazemo

evo ti ga ovde nisam znao da ima drugi source za njega

ForwardMsgFix za 3.0 - iPhone-notes.de repo http://apt.iphone-storage.de/

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno