Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ilija

o tome sam bas pisao u bench clubingu: "CES 2008 Bill Gates keynote" - http://www.youtube.com/watch?v=aGXJYGkQpSQ

"First" & "Second" Digital Decade ... toliko prazne price (da ne kazem gluposti) nisam davno cuo :/

ovo je kratak snimak pa moze da odgleda za cca. 2 minuta ali je dovoljan da se stekne slika na sta lici prica M$-a

s'obzirom na cenu kilobajta kod nasih domacih mobilnih provajdera ja ne bih imao previse koristi od 3G-a - 1MB je oko 30din u najboljem slucaju.

pored toga i ovo sto Telekom pusta kao 3G streaming (veliki brat, TV kanali...) izgleda kao da je neko pljunuo na ekran - kao stream od 32kbit/s - SRAMOTA - (mogali su komotno da ga puste i preko EDGE-a :d) - ****** :(

generalno iPhone nema nekog smisla bez unlimited internet paketa a to se kod nas nece desiti ni za 5 godina - jedini varijanta je WiFi internet koji ima i sadasnji mobilni.

ukratko - sa ovim cenama trne mi za 3G u Srbiji.

E na ovo sam mislio,ne znam ni sam sta da radim,da narucim sad ili da cekam kraj godine da kolega donese taj novi..:wall:

Pa ja sam negde procitao da i sadasnji model IPhona ima u sebi 3G chip ali ga ne koristi posto su imali problema sa trajanjem baterije kad je 3G ukljucen... navodno se nadaju da ce neke dorade na software odraditi posao tako da 3G nece popiti bateriju cas posla... i onda bi neki novi firmware lepo 'odkljucao' i 3G... e sad dal to ima smisla ili ne ja to ne znam!

Info sam dobio od nekoga koga smatram pouzdanim sto se tice ovakvih informacija... ali ipak ne smem da garantujem!

,)

s'obzirom na cenu kilobajta kod nasih domacih mobilnih provajdera ja ne bih imao previse koristi od 3G-a - 1MB je oko 30din u najboljem slucaju.

pored toga i ovo sto Telekom pusta kao 3G streaming (veliki brat, TV kanali...) izgleda kao da je neko pljunuo na ekran - kao stream od 32kbit/s - SRAMOTA - (mogali su komotno da ga puste i preko EDGE-a :d) - ****** :(

generalno iPhone nema nekog smisla bez unlimited internet paketa a to se kod nas nece desiti ni za 5 godina - jedini varijanta je WiFi internet koji ima i sadasnji mobilni.

ukratko - sa ovim cenama trne mi za 3G u Srbiji.

MTS je ponudio neki Blackberry model pa se ja nesto nadam da ce neki od ostalih operatera ponuduti iPhone i setiti se da smanje cenu KB-a.

Jedno pitanje za sve upucene. Razmisljam se da kupim iPhone, odnosno da ga dobijem iz SAD-a. Zanima me je koja je procedura tamo za tog lika koji mi uzima, da li mora odmah po kupovini da potpise ugovor sa AT&T-om ili kako, jer ne bih da obavezujem coveka na nesto sto verovatno nece ni hteti da koristi? I da, koliko kosta otkljucavanje iPhone? Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za sve upucene. Razmisljam se da kupim iPhone, odnosno da ga dobijem iz SAD-a. Zanima me je koja je procedura tamo za tog lika koji mi uzima, da li mora odmah po kupovini da potpise ugovor sa AT&T-om ili kako, jer ne bih da obavezujem coveka na nesto sto verovatno nece ni hteti da koristi? I da, koliko kosta otkljucavanje iPhone? Hvala unapred.

Otkljucavanje te koshta 15 min posla :), vishe ne mora da se vucara po servisima, no procitaj temu malo pa cesh naci odgovore...

A shto se tice AT&T, nemash veze sa njima, ode ti taj prijatelj il shta vec u Apple radnju i kaze davaj telefon i miran si... ;)

:wave:

MTS je ponudio neki Blackberry model pa se ja nesto nadam da ce neki od ostalih operatera ponuduti iPhone i setiti se da smanje cenu KB-a.

VIP vec par meseci ima u ponudi BlackBerry i to nekoliko par modela. i ja se nadam da ce spustiti cenu KB/MB... :trust:

Mozes da pitas toga koj ti ga donosi iz sad-a da ga kupi na e-bay vec deblokiran, za dosta dobru cenu...

Samo kratko...

kad spomenu cene kako se sad krecu cene u Srbiji za 8gigi otkljucan IPhone?? Ima odje neki popust u UK pa se samo razmisljam sta mi je jeftinija varijanta za prijatelja.

Ako ne sme odje cene onda samo salji na PM.

Fala! :smoke:

Oko 400€...

Mozda i manje u UK, zbog velikog pada u ceni, od 269 funti na 169 funti...

Poslednja izmena:
Da li neko zna kakav je to popust u UK, video sam da ga na carphonewarehouse-u prodaju za 169 funti pa me zanima da li je to krajnja cena ili je neophodna ugovorna obaveza? Da li je tako kupljen telefon moguce otkljucati?

Rasprodaja pred verziju 2 koja bi trebala da ima i 3G podršku...

Ja imam jedan mali problem, ne mogu da dodam custom ringtone.
Ptobao sam i iRingtoner i iPhoneRingToneMaker. Prebacim fajl uspesno ali njega nema u lisni u Preferences panelu. U cemu je kvaka?

iphonezc4.jpg

nice :)

to opada udeo iPhonea? :D

Imajuci u vidu kako ga prodaju (ugovor i to) dobro je da ima i tih 0.58%.

kako ste dosadni sa tim ugovorom... :/ ja bih bio preserecan da mi neko za 50e. mesecno da unlimited internet preko GPRSa !!! a ne da placam 1MB 30 din (ili koliko me vec deru ovi iz 064...)

Kad Telekom ne bude jedini dobavljac linka u Srbiji cene ce biti nize :) Dotle cuti i trpi.

znam sve to kutija - zato *****m po telekomu duplo vise nego po Micro$oftu!!.... :mad:

Pa ako je tako, zar ne bih trebao da onaj decko sto urinira na tvom avataru, to radi po Telekomu :D:D

mozda da napravim neki morfing da se Microsoft pretvara u Telekom posto su ionako isti... :d

(decko = Calvin)

Nego imam ja jedno pametno pitanje: da li postoji neka aplikacija za iPhone koja je pravi terminal. Znaci da mogu da cukam sve linux komande u njoj?

Drugo pitanje je da li je moguce zakaciti se remotely na iPhone premo WinSCP ili ssh ili ga browsovati iz Findera/Explorera i naravno kako? Imam OpenSSH instaliran i BSD Subsystem ali telefon odbija konekciju na portu 22?

I za kraj, sta da radim sa aplikacijama koje puknu usled instaliranja i ne mogu da se pokrenu a ne mogu da ih obrisem jer ih nema u Uninstall listi?

Poslednja izmena:
imas AFP protokol za iPhone (pronadji ga u installeru, mislim da se zove "AFP server" ili tako nekako...).

za terminal - isto ima aplikacija ali ne znam napamet kako se zove, pronadji je u instaleru.

koji pass koristis za SSH?

za aplikacije koje puknu - negde na forumu sam ostavio link sa opisom organizacije iPhone fajlova (imas ga negde na www.roughlydrafted.com) tako da mozes rucno obrisati ono sto je puklo.

Sredio sam SSH, samo jos da nadjem nacin da izgenerisem novi pass...al to nije problem.
Ove aplikacije moram nekako da sredim :) a i moram da vidim da stavim sifru na FTP server.

Sto se terminala tice, nasao sam jednu ali je installer pukao i nece da je isntalira, zato pitam koja je provereno dobra.
I postoji li neki NORMALAN e-mail klijent za ovaj telefon? Ovo je katastrofa koje je djubre.

Rasprodaja pred verziju 2 koja bi trebala da ima i 3G podršku...

Zbog toga padaju cene, novi generacija stize, bice crn glossy back sa istim ekranom + 3G, engadget ima slike ako trazite...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno