Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno pitanje za korisnike dotičnog telefona, a koje koliko vidim do sada niko nije spomenuo. Ima li telefon mogućnost kreiranja grupa kontakata i dodjeljivanja melodija tim grupama? LM, imam jedno 6 ili 7 grupa korisnika i svaka grupa ima svoju melodiju zvona, tako da mi je to bitno...

Ne i ne. Imam 1.1.3 software.

Na samom telefonu nema opcije za kreiranje grupa. Grupe koje postoje na Mac OS X Address Booku se prenose na telefon. Ne znam kakva je situacija na Windowsu. Za sada je jedina opcija da ih kreiraš na računaru i sync-uješ na iPhone.

Nema mogućnosti da se grupi dodeli ringtone, može samo pojedinačnim korisnicima.

nego, jel ima neko crackovan Search za kontakte na iPhoneu ili neku free aplikaciju koja pretrazuje imenik dok kucam slovo po slovo osobe koju trazim?

Misliš na Search u Installeru, što traži donaciju kada se startuje? Sada sam instalirao, čisto da probam - zar je muka kliknuti na Later? :)

Imam 300+ kontakata i nisam primetio da je problem da pronađem ime koje mi treba. iPhoneov pregled po kontaktima je jako dobar i vrlo precizno radi. Ne znam kako bi izgledalo sa 2000 imena. :)

@aleck: jeste :) muka je kliknuti na "Later" pogotovo ako ne mora :)

u sustini nije muka naci, veci je problem sto mi nisu sva imena pravilno napisna pa ne znam da li treba da trazim coveka po imenu ili prezimenu - imam preko 500 imena a vuce ih jos sa Alcatela... :O jednostavno nisam uvek pisao imena u pravilna polja (ime vs prezime) jer Search na nokiji odradi posao bez obzira ne to :)
svejedno moracu sad da sredim svoj imenik ... :)

Interesuje me par stvari vezano za iPhone. Prvo da li može da se podesi da se SMS ne prikazuje automatski na ekranu kada stigne, a drugo da li može mp3 ili bilo šta sem ugrađenih melodija da se stavi kao ringtone. Verzija softwera je 1.1.2

Interesuje me par stvari vezano za iPhone. Prvo da li može da se podesi da se SMS ne prikazuje automatski na ekranu kada stigne, a drugo da li može mp3 ili bilo šta sem ugrađenih melodija da se stavi kao ringtone. Verzija softwera je 1.1.2

Za sms sam gotovo siguran da ne moze, a shto se tice postavljanja neke melodije za ringtone imash nekoliko nacina, ako niko ne napishe, kad se vrnem iz teretane napisacu ti uputstvo ;)

... da li može mp3 ili bilo šta sem ugrađenih melodija da se stavi kao ringtone. Verzija softwera je 1.1.2

Ubaci zeljeni mp3 fajl u itunes u music library. Desni klik na njega pa "Convert selection to AAC". Posle ga nadji u my docs/my music/itunes/..../fajl.m4a i renamuj ga u m4r pa ga prebaci u /Library/Ringtones folder u fonu (preko winscp recimo).
:wave:

Hvala za info sa zakašnjenjem, a ako nekom zatreba SMS preview se može isključiti ako se uključi Passlock.

Odgledao sam ovaj novi keynote vezan za SDK i jos jednom sam iznenadjen koliko potencijala ima ovaj telefon. Potpuno sam zadovoljan onim sto sam video, i mislim da ce iPhone definitivno zauvek promeniti trziste mobilnih telefona i Apple ima potencijala da to uradi.

Nadam se samo da cemo i mi ovde u Srbiji moci da downloadujemo aplikacije sa App Store-a, jer ce sigurno biti dosta besplatnih programa i igara.

http://www.apple.com/iphone/enterprise/

"iPhone 2.0 software" (kazu u Junu...)

New features include:

- Push email
- Push contacts
- Push calendar
- Global Address List
- Certificates and Identities
- WPA2/802.1x
- Enforced security policies
- More VPN protocols
- Device configuration
- Remote wipe

btw je M$ implemntirao "Remote wipe" u svoj WM ili je to Balmer samo najavljivao da ce implentirati u sledecu verziju WM-a?

jeste ****** ali u buducnosti ga niko nece koristiti za razmenu fajlova vec za to sluzi internet/email/webservis, AFP, SMB... preko Wi-Fi-ja...

apple je prvi izbacio flopy iz masine, prvi uveo USB... i sad izbacio BT sa transfer podataka :/

samo hocu da kazem da ako do sada nisu uveli BT file transfer sigurno ni nece... kao ni MMS...

Ma ajd sto nema file transfer, slabo sam ga koristio i na telefonima pre iphone-a, nego sto ne radi sa dosta handsfree i car handsfree uredjaja...

Ala ste se uhvatili za BT. Igrao sam se sa njim na sadasnjem telefonu prvih 2 meseca (negde 2004-e) i siguran sam da je WiFi daleko bolje resenje od njega. Meni je BT u odnosu na WiFi isto kao i MMS u odnosu na Html e-mejl. U oba slucajeva biram ovo drugo.

E daj bre... Šta je s BT handsfree uređajima, sluškama ? Na kraju će ispasti da je dovoljno da ima samo telefoniranje i to je to...

Zašto bi neko morao da bude ograničen koji će BT HF da koristi ? U tome je stvar.

Ti si sve ostalo zanemario i samo gledas tu generalno gledano sitnicu.

Zavisi, kako kome. Vecina ljudi ce proci preko toga jer resenje ipak postoji u kupovini odredjenog handsfree-a.

Ostalim telefonima na trzistu mozes naci mnogo vise mana. Sve je lepo na papiru kod raznih SE i Nokia, ali kada dodje do stvarne upotrebljivosti tu je vec klizavo.

xexexe... malo cudno: kolega je kupio Bang&Olufsen BT od 300 evra...

problem je sto svako, manje vise, moze da kupi iPhone - ali slusku ne :D
salu na stranu; cudno sto nije pozicioniran striktno ni kao multimedijalna igracka, ni kao poslovni telefon, ni kao xxxxxxxxx (upisi)... mnogo je univerzalan pa mu je i ciljna grupa nekako rastrkana - ne mozes da ga kupis pa da kazes "ja sam baja" jer ga svi imaju; moze i klinac da ga kupi i koristi kao iPod (jeste "malo" skuplji ali ako njegovi "imaju" setace ga i sin za muziku i cale za "posao") ...

a to sto ne moze svaka sluska je krsh; mogli bi da postujete ovde one koje provereno RADE i one koje provereno NE RADE sa iPhoneom.

evo sad gledam izlaganje Steve J. povodom SDK:

poenta svega - 71% browsovanja internetom mobilnim uredjajima je sa iPhone-a.

iPhone je uspeo tamo gde drugi nisi - da donese internet u dzep. (s'obzirom na ravoj servisa - najbitnija stavka od svih!)

koliko mi sad smesno izgledaju sve one price: nema MMS, nema bla, bla, bla.
i koliko mi tuzno izgleda da nemam flatrate internet za 50 evra (koliko inace placam racun MTS-u) ! ! ! ;(

Najvise me interesuje da li ce 2.0 update biti besplatan?! (znam da ce za nas ovde biti ali me interesuje da li ce ga dati besplatno)

evo sad gledam izlaganje Steve J. povodom SDK:

poenta svega - 71% browsovanja internetom mobilnim uredjajima je sa iPhone-a.

iPhone je uspeo tamo gde drugi nisi - da donese internet u dzep. (s'obzirom na ravoj servisa - najbitnija stavka od svih!)

koliko mi sad smesno izgledaju sve one price: nema MMS, nema bla, bla, bla.
i koliko mi tuzno izgleda da nemam flatrate internet za 50 evra (koliko inace placam racun MTS-u) ! ! ! ;(

Najvise me interesuje da li ce 2.0 update biti besplatan?! (znam da ce za nas ovde biti ali me interesuje da li ce ga dati besplatno)

Rece da ce biti besplatan. Samo ce vlasnici iPod toucha da plate za legalan upgrade (sto i nije toliko gadno).

Definitivno je doneo internet u dzep. Koliko god Opera poboljsavala svoju mini verziju browsera ipak to nije to. Telefon jeste univerzalan i Apple pokusava da napravi nesto kao Windows ali na telefonu. Mislim da je i red bio da se to desi jer ova ostala resenja poput WinMobile i Symbian su mi ipak za 20-ti vek.

Za godinu dve ce vecina nas ovde imati iPhone :) Jednostavno, to ce biti mobilni komp.

drugari, kakva je trenutno situacija sa iPhone-om tj. otkljuchavanjem istog? Imam drugara koji dolazi iz US of A u aprilu pa se razmishljam da naruchim da mi donese...

Jel trenutno moguce otkljuchavati u domacoj radinosti (preko kompa) ili i dalje trebaju programatori i ostale *******cije? (koja je uopshte poslednja verzij fw-a?)

tnx na informacijama!

iPhone Dev Team jailbreaks firmware 2.0... before it's out

This is just getting silly, don't you think? The iPhone Dev Team has once again proven their totally gnarly talents by freeing up the latest firmware before it's even the latest firmware. Apple, here's our suggestion -- just let people do what they want with your devices, since they're clearly going to do it anyway. That way, instead of making enemies, you're making lifelong buddies. Reasonable, right? Steve, give us a call, we're more than happy to riff on some ideas for playing nice with the end-user.

http://www.modmyifone.com/forums/showthread.php?t=62591

do kraja ce ih zaposliti ... :D :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno