Šta je novo?

Iphone, E-bay, carina

Ne znam da li je progledao kroz prste ili sta god., ali kako ti kazes on je trebao da zapise tu kameru i kada budem opet ulazio u grcku da je vratim :p Ili?

ali kako ti kazes on je trebao da zapise tu kameru i kada budem opet ulazio u grcku da je vratim :p Ili?

Ovo je definitivno za potpis:d

NE, on je trebao tebi da naplati carinu,ali ti je progledao kroz prste, to sa pričom 10k€ je budalaština.
Robu zapisuju kada ideš u grčku na letovanje, pa je moraš pokazati kada se vraćaš, zašto bi ti zapisao nešto što donosiš iz Grčke, šta je njemu garant da ćeš se ti ikada više vratiti tamo:wave:

Na svako letovanje u Grčku nosim laptop, kameru i fotoaparat. Pitao jednom da li treba da prijavljujem, a carinik mi rekao da ne treba, verovatno im je smor papirologija. A moguće je da čovek vidi da idemo na letovanje, da su na prelazu gužve i da tehnika u Grčkoj nije jeftinija nego kod nas pa se baš nešto i ne isplati kupovati. U principu tehničku robu treba uvek prijaviti, tako glava ne može da vas zaboli.

Poslednja izmena:
Meni je isto receno za Grcku, a kada sam nedavno isao avionom u inostranstvo i pitao da li treba da prijavljujem laptop, pitali me carinici na aerodromu "Koliko je star". Kad sam rekao da je skoro nov, onda su rekli da mora da se prijavljuje, tako da i tu radi "odokativna metoda" - ako imas stari laptop niko te nece nista pitati, ako imas novi onda ce posumnjati da si ga kupio "preko" i mogu da ti prave probleme kada se vracas.

Ja stvarno ne znam gde i kako vi putujete kad vas pitaju za lap, kameru i sl. ??? Nikad nisam imao cimanja s carinom a uvek je neki komad tehnike kod mene, ili više njih.

Poslednja izmena:
Pa ti mora da si svetski putnik kad te niko nista ne pita, a mi jadni paprikari koji jednom u 20 godina sednemo u avion....

Ako bas hocemo da se "hvalimo" najvece cimanje sa tehnikom sam imao u Parizu, kada nas je glupi Arapin zaustavio kad smo isli na neko snimanje sa profi Nikonima od jedno sve zajedno 15-20k eur, pa nas je drndao pola sata gde su nam papiri i ona medjunarodna dozvola. Jedva ga ubedismo da oladi i to tek kad smo i mi poslali bezobrazni.

MegaSkot je upravu ;) Msm jedino ako je slucaj sto kaze pbogdanovic da nosi "buldozer" sa sobom pa da kazu nesto ;)

Na svako letovanje u Grčku nosim laptop, kameru i fotoaparat. Pitao jednom da li treba da prijavljujem, a carinik mi rekao da ne treba, verovatno im je smor papirologija. A moguće je da čovek vidi da idemo na letovanje, da su na prelazu gužve i da tehnika u Grčkoj nije jeftinija nego kod nas pa se baš nešto i ne isplati kupovati. U principu tehničku robu treba uvek prijaviti, tako glava ne može da vas zaboli.

Pa da ali valjda imas garanciju za taj fotoaparat i laptop :)
Tu ima i serijski broj pa cak i carinici mogu da shvate da je kupljen u srbiji.

Cemu sluze one sve fiskalne kase :)

A dalje i ne vidim zasto bi se carinile stvari koje sluze za licnu upotrebu kao npr fotoaparati laptopovi i slicno ...

Sta se desava ako kupis cetkicu za zube u grckoj ...

Ovo je definitivno za potpis:d

NE, on je trebao tebi da naplati carinu,ali ti je progledao kroz prste, to sa pričom 10k€ je budalaština.
Robu zapisuju kada ideš u grčku na letovanje, pa je moraš pokazati kada se vraćaš, zašto bi ti zapisao nešto što donosiš iz Grčke, šta je njemu garant da ćeš se ti ikada više vratiti tamo:wave:

Kada bi se to zapisivalo letovanja ne bi ni bilo.Aranzmani bi bilo 20 dana - a kampovi na granicama bi trajali 10-tak dana.Puno bubrega - znaci i siptari i carinici bi bili zadovoljni.2 mogucnosti 1)da ti uzme bubreg na spavanju 2)Da ti slomi prst - onda bi otisao kod nasih ortopeda(posle 3-4 meseca cekanja za pregled) i oni bi ti izvadili bubreg zbog tehnickih problema.

Poslednja izmena:
Kada bi se to zapisivalo letovanja ne bi ni bilo.Aranzmani bi bilo 20 dana - a kampovi na granicama bi trajali 10-tak dana.Puno bubrega - znaci i siptari i carinici bi bili zadovoljni.2 mogucnosti 1)da ti uzme bubreg na spavanju 2)Da ti slomi prst - onda bi otisao kod nasih ortopeda(posle 3-4 meseca cekanja za pregled) i oni bi ti izvadili bubreg zbog tehnickih problema.

uuuuuuuu, al' su tebi crne misli opsele glavu, jedva od silnih bubrega, ortopedije i ostalih povreda uspeh da shvatim sta je u tvojoj hlavi.:mad:

Drugari, imam jedan problem, posto hocu da kupim iPhone u Americi tj da mi kupi drug interesuje me da li ovo sto pise na apple-ovom sajtu cene bez ugovora na 2 godine ili koliko vec, i da li moze da se kupi tamo bez ugovora, gde, i koliko kosta :D, pa da mi drug posalje i preko cega je najbolje slati ?

Ne isplati se, poshtarina i carinske dazbine ima da te koshtaju 200e, a to shto ti gledash je cena sa ugovorom naravno, prava cena je vishestruko veca, skoro kao i kod nas, nisi valjda mislio da 3G dobijesh za 70 evra (znam da si mislio, ali treba da budesh mnogo naivan da bi i poverovao u to :d)

Poslednja izmena:
Pa sta znam bolje da pitam nego da nagadjam, moj drug je kupio externi HDD u USA za 50$ a kod nas je tad kostao 250$, nisu svi ko ti ***.

Drugari, imam jedan problem, posto hocu da kupim iPhone u Americi tj da mi kupi drug interesuje me da li ovo sto pise na apple-ovom sajtu cene bez ugovora na 2 godine ili koliko vec, i da li moze da se kupi tamo bez ugovora, gde, i koliko kosta :D, pa da mi drug posalje i preko cega je najbolje slati ?

I mene ovo interesuje... Dakle koliko bi kostao bez ugovora, i da li bi drug mogao da ga otpakuje i donese da izgleda kao da je njegov, kako bi to sve bilo...

Jel ima neko iskustva?

Pa sta znam bolje da pitam nego da nagadjam, moj drug je kupio externi HDD u USA za 50$ a kod nas je tad kostao 250$, nisu svi ko ti ***.

Izgleda da si ipak mnogo naivan :)

Nema shanse da neki HDD od 250$ koshta 50 u USA, osim ako nije kraden :)

Vrh Dno