ja sam cuo da kada se napise No value items (bezvredno) da se onda ne carini
Samo standardna posta, a svi ti dodatci dolaze bez carine, osim kada je u smeni Radic Evica koja mije sve zivo carinila, a sve sto porucujem vredi par dolara... Znaci zena je legenda, upoznao sam je pre par dana kada sam isao da se zalim jer su mi za jedan kabl koji kosta 2,66$ naplatili carinu od 700 dinara...![]()
Misliš "Kalira", tipa kalo/rastur. Kad roba izgubi na težini pa se to pripiše posledicama transporta???Dobro je sve dok ne kolabira na carini :d
Jel zna ko dal se sve carini u BG-u pa salje dalje po gradovima ili se carini u gradu iz kojeg je narucilac (jer recimo u ZR-u ima carina)
Bilo je vec price o "prihvacenoj inicijativi Privredne komore Beograda" za podizanje granice do koje se roba izuzima od carinjenja sa 20e na 100e.
http://www.kombeg.org.yu/vesti/arhiva/2008/maj.htm
Od ovoga je proslo vec vise od godinu dana. Pokusao sam da nadjem bilo kakav propis na sajtu uprave carina u kom bi se pomenula ova izmjena ali bez uspjeha. Moze li neko da pojasni u cemu je ovde uopste stvar? Krajnje nelogicno mi djeluje da Privredna komora Beograda objavljuje ovako nesto ako to nema veze sa realnoscu ili je u pitanju nesto drugo?
Ministarstvo trgovine i usluga prihvatilo je inicijativu Privredne komore Beograda za donošenje mera za unapređenje razvoja e-trgovine u sadašnjim uslovima, do donošenja odgovarajućih zakona (dopis Ministarstva od 22.aprila 2008.god).
Izmene se odnose na:
* Izmenu visina vrednosti robe koja je oslobođena od plaćanja uvoznih dažbina , a koju domaći i strani državljani prime iz inostranstva u pošiljkama, po osnovu člana 192. tačka 4.Carinskog zakona , tako da se vrednost robe poveća sa sadašnjih 20 evra na 100 evra.
Clan 192.
Oslobodeni su od placanja uvoznih dažbina:
1) putnici koji dolaze iz inostranstva - na predmete koji služe njihovim licnim
potrebama za vreme putovanja (licni prtljag), nezavisno od toga da li ih nose sa
sobom ili su ih dali na prevoz vozaru;
2) domaci putnici, pored predmeta licnog prtljaga - na predmete koje unose iz
inostranstva, ako nisu namenjeni preprodaji;
3) strani državljani koji su dobili državljanstvo i strani državljani koji su dobili azil,
odnosno odobrenje za stalno nastanjenje u Srbiji - na predmete za svoje
domacinstvo, osim na putnicka motorna vozila;
3a) domaci državljani-clanovi posada domacih brodova i domaci državljani, koji su po
ma kom osnovu bili na radu u inostranstvu neprekidno najmanje dve godine - na
predmete domacinstva, osim na motorna vozila;
4) domaci i strani državljani - na predmete koje prime iz inostranstva u pošiljkama;
@djsasha
Kod nas je veoma teško dobiti dozvolu za oružje sa tetivom, pre će ti dati dozvolu za automatsko oružje. Mada je moguće proći carinu kada je sve rasklopljeno.
slicno pitanje
imam nekoga ko bi mogao da mi donese monitor iz amerike, pa da li postoji neki nacin da ga ne carine u srbiji?da ga on unese kao svoj za koriscenje za tokom boravka u srbiji ili tako neki nacin?
moze da ga unese za koriscenje, da ga prijavi, ali kad bude izlazio iz zemlje, trazice mu verovatno da prilozi na uvid.,)
Ne mora da znaci. Npr ja sam iz grcke donosi rodjaku kameru (oko 600€). Carenik je samo pogledao i nasmejao se i rekao roba koja je skuplja od 10k € se carini a ostalo ne.
Ne mora da znaci. Npr ja sam iz grcke donosi rodjaku kameru (oko 600€). Carenik je samo pogledao i nasmejao se i rekao roba koja je skuplja od 10k € se carini a ostalo ne.
Cekaj, da razjasnimo, ti zivis u Grckoj i odatle donosis svoju kameru u Srbiju za rodjaka, i tada ti carinik kaze to sto je vec rekao...?
Ne ja zivim u Srbiji. Imam brata tamo i otisao sam kod njega na par meseci. I kupio sam kameru rodjaku i kada sam dosao na carinu pitao me sta ima da se carini ja rekao samo kamera (naravno odpakovao sam je i nosio kao licni prtljag).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari