Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

iPhone 7

Meni je dobro da kad odem negde gde ima unifi da se nakacim, mrzi me svuda da tražim pass, a i što da ne, bolje radi od svega kad se nakaci gomila ljudi.

Kod mene ima konekciju, radi, ali naravno sporije od mog neta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cao svima,
uzeo sam Iphone 7 preko Telenora i mogu da konstatujem da telefon ima mnogo tamniji ekran od 6, umesto da bude suprotno, 6 sam uzeo iz EU, takodje je zvuk isti umesto da bude duplo jaci, definitivno ne treba uzimati telefone kod nas, ocigledno je kvalitet mnogo losiji mozda to i nema veze sa nasim trzistem video sam da se dosta ljudi zale na taj problem, izgleda da je od Epla ostalo samo ime, poceli su preterano da lazu za specifikacije svojih telefona ili su to uvek radili samo nismo primecivali.

Pozdrav

Možda ti ovo pomogne:

Displej je na iPhone 7, po default podesavanjima, malo zuckast.
Ko zeli, lako to moze da dotera

http://osxdaily.com/2016/09/16/yellow-screen-iphone-7-fix/

Ja sam prometio samo zuci ekran koji sam sredio filterina ali brightness je isti

Iskusio sam ono sto djilkosh prica za notifikacije za viber, medjutim cini mi se da nije najbolje objasnio. Ne dobijes push notifikaciju da ti je neko poslao poruku, a kad udjes u app onda dobijes tu notifikaciju, ali to je in-app notifikacija a ne push notifikacija. Dakle push notification nikad ni ne stigne. Moja pretpostavka je da viber server ne posalje push notification uopste, a zasto, to vec opet mogu samo da nagadjam da viber app pogresno detektuje da nije u background usao i pokusava da posalje in-app notifikaciju umesto push notifikacije. Gotovo sam siguran da moze da se reprodukuje ako se stisne home sekundu pre nego sto ti neko posalje poruku ili onog trenutka kada ti neko posalje poruku (viber ce misliti da nije u background state i nece server poslati push notifikaciju vec appu da prikaze in-app a ovaj ce to uraditi tek kada se ponovo pojavi na ekranu).

Instalirao sam Viber pre par dana,jer sam išao van zemlje i ono o čemu vi pričate se i meni dešava,al meni to nije problem,jer čim se vrnem,brišem ta soc. sr. :)

Mozda... ALI... Ja tek kad udjem vidim poruku, dobijem signal poruke. Znaci bio sam na wifi, posle pola sata sam usao u viber i stigla je poruka. Uostalom da je in app notifikacija, bio bi badge na ikonici, zar ne?

Do aplikacije je. Meni notifikacije isto ne dolaze kad ga pocistim iz MT-a. Kad je u MT-u sve je normalno, ni na 3g ni na wifi ne kasne.

Da ponovim mozda jos koji put. Ja ne cistim aplikacije iz recent-a. Nikad to nisam radio na androidu (gde ljudi to masovno rade), a ni ovde ne radim.

Mozda... ALI... Ja tek kad udjem vidim poruku, dobijem signal poruke. Znaci bio sam na wifi, posle pola sata sam usao u viber i stigla je poruka. Uostalom da je in app notifikacija, bio bi badge na ikonici, zar ne?

Ajde da otklonimo sve dileme - da li ti iskoci ista notifikacija kao za mail i ostale (pogledaj u recent kada povuces notifiaction bar) ili ti iskoci viber notifikacija unutar app-a(isto na vrhu ekrana koja je malo vise u material fazonu)?

e3be8898213b100b1932ee677a33ff04.png

Jet Black 128 mi ima skor 168k
Gold 32 ovaj.
Ne nadjoh temu za antutu rezultate pa ga roknuh odje

Ajde da otklonimo sve dileme - da li ti iskoci ista notifikacija kao za mail i ostale (pogledaj u recent kada povuces notifiaction bar) ili ti iskoci viber notifikacija unutar app-a(isto na vrhu ekrana koja je malo vise u material fazonu)?

Definitivno je problem ono sto sam opisao - reprodukovao sam ga u 100% slucajeva. Prijavio sam bug Viberu, nadam se samo da ce da procitaju bug report posto sam im detaljno opisao u cemu je 99% problem (background state i alternativa za detektovanje da li da se salje in-app ili push notification). Dakle, nije iOS bug, vec app bug...

Nije mi se desilo opet to,ali kad se desi obraticu pažnju.
Definitivno je problem ono sto sam opisao - reprodukovao sam ga u 100% slucajeva. Prijavio sam bug Viberu, nadam se samo da ce da procitaju bug report posto sam im detaljno opisao u cemu je 99% problem (background state i alternativa za detektovanje da li da se salje in-app ili push notification). Dakle, nije iOS bug, vec app bug...

Ja sam odmah rekao da je do aplikacije [emoji4]

Jesi li siguran da u recent ne gasiš viber? :d:d

Nadam se da je sarkazam... :d

Drugari,

šta može biti kad se iPhone non stop diskonektuje sa WIFI-ja? Da objasnim situaciju, čim ode u sleep, on uradi disconect? U pitanju su različiti ruteri, od MikroTik-a, običnog TP-Link-a pa do ovog što daje SBB. Gde to može da se podesi da ostane konektovan na wifi?

ps. Sad sam podesio signal strength range od -08..80 pa ćemo da vidimo

Poslednja izmena:
Je l ti upaljen low power mode?

Nije, mislim da je problem do MikroTika (konkretno ovde u kancelariji).

Povećaj lease time za DHCP, isti problem sam i ja imao na Mikrotiku dok sam koristio iPhone. :) Default je 10 minuta, stavi 24h.

Drugari,

šta može biti kad se iPhone non stop diskonektuje sa WIFI-ja? Da objasnim situaciju, čim ode u sleep, on uradi disconect? U pitanju su različiti ruteri, od MikroTik-a, običnog TP-Link-a pa do ovog što daje SBB. Gde to može da se podesi da ostane konektovan na wifi?

ps. Sad sam podesio signal strength range od -08..80 pa ćemo da vidimo

Izmedju ostalog proveri da li ti je wifi assist mozda ukljucen - ako jeste izgasi ga. Nalazi se u dnu cellular u settings.
6bfcd2f4317718795a9e8213bc1ee54a.png

Malo wifi, malo LTE... Nije nešto...
0b03fe60a15eb19bfc717c2b1016b8f4.jpg

RANT!!

Jel sluša neko muziku? Verujem da sluša. Jel se neko dopisuje preko Vibera kad sluša muziku? Verujem da radi to. E pa za iOS je vnogo neopevano!

Slušam muziku udjem u Viber, secne muzika, stisnem home da izadjem secne.

A da se ti vratis na android,a???? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Nije za tebe jabuka... [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

iPhone 7

Nisam ni očekivao ništa bolji odgovor od klasičnog Apple korisnika.

Edit: Obrisao, pa instalirao viber ponovo. Rešilo problem. Videćemo dokle. Nadam se da svakih 3 dana ne moram da brišem i reinstaliram aplikaciju. Treba Apple da ih natera da je srede.

Edit2: Ovo je već smešno [emoji23] Kad slušam stranu ne secka. Kad slušam neke naše secne, ustvari nije baš na sve naše... Na neke...

Poslednja izmena:
Ma zezam se,no hard feelings... [emoji16]

Nemoj brate na ivici sam [emoji36] Izgleda da sam ja puno očekivao bar od aplikacija na iOS-u. Znači ovde nije problem iOS, nije problem HW, već vnogo od aplikacije. Npr WhatsApp normalno radi. Bio danas update za Viber ko zna šta je pokvario [emoji848]

Viber na iOS-u je uvek bio krš. Moraćeš ili da se pomiriš sa činjenicom da nije ispeglan kao na Androidu ili da ga batališ i vratiš se na Android.
Ozbiljan sam, i mene je dovodio do ludila. Pa do skoro nisi mogao zvuk odlazih poruka da isključiš. Sa druge strane, korisnici se žale, ali developere zaboleše mošnice za komentare i sugestije.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da ga ne koristi brdo ljudi ne bih ga ni ja koristio. Još me devojka zeza i kaže bolje da si uzeo 7 edge [emoji37]

Meni nije jasno. Aplikacije prolaze kroz Apple sistem i regulativu, a tako nešto se dešava. Kako nisam slušao muziku pre update-a, pa da znam da ne update-ujem [emoji19]

Povećaj lease time za DHCP, isti problem sam i ja imao na Mikrotiku dok sam koristio iPhone. :) Default je 10 minuta, stavi 24h.

Stavio sam danas na 2h ali nije pomoglo.

Izmedju ostalog proveri da li ti je wifi assist mozda ukljucen - ako jeste izgasi ga. Nalazi se u dnu cellular u settings.

Sam sam to isključio, videću sutra kako se ponaša, mada mi je nelogično, ipak se u mojoj kancelariji nalazi MikroTik.

Vrh Dno