Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Trebali su da kopiraju meizu što se tiče back dugmeta. Dodir (ne pritisak) home dugmeta kao back funkcija a pritisak = home. Najelegantnije rešenje za mob sa 1 dugmetom

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Aj ti lepo uzmi oba telefona probaj pa se javi.
Nema veze da li je levo desno ili gore dole vec da li je 10x brze ili sporije.

Znaci to sto iP nema back dugme nije problem Apple-a vec aplikacija, vrlo utesno za korinike. Taj swipe back je nepouzdan i tamo gde ga ima.

Aj ti lepo uzmi oba telefona probaj pa se javi.
Nema veze da li je levo desno ili gore dole vec da li je 10x brze ili sporije.

Znaci to sto iP nema back dugme nije problem Apple-a vec aplikacija, vrlo utesno za korinike. Taj swipe back je nepouzdan i tamo gde ga ima.

Na s7 edge je to mnogo brze, samo steta sto ne mozes pogoditi aplikaciju koju zelis.
Ali dobro, to je ekstra bas.

Samo sto ce taj super-brzi S7 Edge poslije izlaska S8 da postane super-bagoviti. Ka i vazda do sad. Svi testovi na netu lazu, samo je to kod tebe brzi S7. Moguce da ima i jaci MT ali eto mi to jos ne znamo... i to sto kao navodis za back da je lose kao da izmisljas toplu vodu, to je tako od postojanja iPhona i to se vrlo dobro zna vec godinama unazad, sto si telefon uzimao ako ti smeta nesto sto se dobro zna. Nekom je mana neko je navikao, ali opet ne razumijem uzimanje necega sto ti ne odgovara a pritom to uopste nije jeftino.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li mozemo sada da zavrsimo pricu oko scrollovanja kroz aplikacije? Da li postoji iko iole objektivan ko ce reci da ovo nije vidno losije na iP. Meni je licno mucno koliko sporo ide na iP, ako je nekome OK, nemam nista protiv, meni smeta. nemoguce ga je zarolati, kao i u vecini drugih aplikacija, scroll ne radi lepo i ne klizi.
Na Edge mozes brzo, sporo, po zelji, leti ne zapinje. Ja zapravo imam S6E+, evo vise od godinu dana je star i u inat haterima leti i dalje.

Poslednja izmena:
Lazo meni na 6s to radi bolje nego sto ovaj tvoj video prikazuje. Brže i fluidnije.

Lazo, to je zato sto si ukljucio Reduce Motion.
Probaj to iskljuciti, da imas animacije, pa se onda javi.

Ne kotnam nista, sad sam probao na zeninom iP i lepo radi.
Ili sa mojim nesto nije u redu ili na 7+ generalno nesto ne valja.

Nstipic
Tako je to, je, hvala. Ali nisam to dzabe iskljucivao, sad sam resio jedan problem a napravio drugi...
U ostalim aplikacijama je i dalje isto, sporo scrolluje.

Poslednja izmena:
Takvo skrolovanje ti je fora iOS-a, to ne mozes promeniti, kako god jako da skrolujes uvek ce isto ici. Tako je oduvek

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

ranije su postojale male ikonice na dnu pa je preko njih bilo brze skrolovanje ali su i to izbacili.
stvar navike ali jesu u globalu spore animacije na iOS-u.

Da li znate kako namestiti da se na tapatalku naslovi tema koje su procitane prikazuju zasivljeno/bledo kako bi se razlikovale procitane od neprocitanih?
"Grey out read discussions" bui trebala da je opcija.

Ja isto to trazim, ali je nema.

Inace vidim stutter pomalo, desi se. Dovoljno je par sati sa telefonom da se uoci.

Viber poruke kasne, tj dok nisam usao u viber kontam da je ne bih ni dobio.

Taptalk je jedno vreme bio bolji na iOS, a onda su ga pre godinu, godinu i po zas* zestoko. Meni i dalje nekad radi auto follow ljudi iako je iskljuceno. Prijavis bug, ali dzaba. Sto se tice vibera nikad nisam imao te probleme. U sustini poruke se salju kao push notifikacija, tako da bi obavestenje za poruku trebalo da dodje sa Apple servera - dakle realtime koliko i sve ostale notifikacije...

Ako sam dobro ispratio, opet se pojavio TapaTalk Pro. Možda sa njim da probate ako nije skup. Jedino mi nije jasno da li na Pro ima ili nema reklama, jer neki kažu da imaju a neki da ih nemaju...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne kotnam nista, sad sam probao na zeninom iP i lepo radi.
Ili sa mojim nesto nije u redu ili na 7+ generalno nesto ne valja.

Nstipic
Tako je to, je, hvala. Ali nisam to dzabe iskljucivao, sad sam resio jedan problem a napravio drugi...
U ostalim aplikacijama je i dalje isto, sporo scrolluje.

Ista je situacija i kod mene...
Nerviraju me animacije, ali bolje i to nego da mi tako sporo lista u app switcheru.

Totalno glupo.

Sto se tice vibera nikad nisam imao te probleme. U sustini poruke se salju kao push notifikacija, tako da bi obavestenje za poruku trebalo da dodje sa Apple servera - dakle realtime koliko i sve ostale notifikacije...

Znam ja kako radi, ali... Da nije ostao bez rama? Ukljucen je background refresh i sve. Messenger radi, ali viber mi danas dva puta nije signalizovao dok nisam usao u app.

Nope, nema veze sa RAM. Proveri jos jednom podesavanja i u viber i u background app refresh i upali, pa ugasi. Znam da je pre bio neki bug pre par verzija iOS gde odredjene push notifikacije se nisu cule, ali to sto ti opisujes jos nisam iskusio...

Nije do telefona niti rama, kad skines Viber iz MT-a ne stizu notifikacije.

Evo i messenger mi sad kasnio [emoji15][emoji58]

Reksona, ni na androidu nisam gasio aplikacije, a ne na iPhone-u koji ima odličan RAM management. [emoji6]

Ko zna sta to moze da bude. Meni prosle godine na Androidu na kucnoj mrezi nije radio push. Dok sam na wireless nista nije stizalo. Kako se nakacim na 4g sve doleti odjednom. Posle mesec dva sve pocelo da radi ponovo...

Ma ajde bre na kinezu mi sve radilo ovde neće. Nemojte mi samo reći da postoji mogućnost da se iPhone ne miriše sa sbb ruterom [emoji19]

Do telefona ti nije sigurno. Imalo ih je jos da se zale na kasnjenje i to bas cini mi se sa tim SBB-om

Pre bih rekao da je do aplikacije. Dva telefona jedan pored drugog. Mail dolazi u razlici od 2-3 sekunde. Viber kasni na ajfonu, na meizu ne kasni. Mesendzer kasni na ajfonu, na meizu ne. Whatsapp radi i na jednom i na drugom dobro.

Oba su na istom wifi-u.

Viber bi trebao da funkcionise na principu - viber server prima poruku, vidi da je za tebe, vidi tvoj device id na koji treba push notify da posalje, salje taj info apple serveru, apple server salje push notification. Ne znam zasto bi bilo do app u tom slucaju - meni je jedino logicno da je na relaciji viber serv - apple server ili je sam problem na viber serveru (mozda push notifications idu u queue u kome se salju svi push notifications). To naravno ako ti ostale notifikacije stizu odmah.

Ne ulazim ja u to sta se radi izmedju app - apple servera - viber servera - posiljaoca. Mene kao korisnika zanima zasto kasni :) Opet kazem kakva god da je relacija, Gmail odnosno Inbox app radi u sekund, kao i WA. Znaci nesto nije u redu kod Vibera i Messengera.

Opet kazem to mi se za godinu dana nije desilo na 4 puta jeftinijem kinezu, a ni sad posle godinu dana da mi kasne neke od te dve aplikacije. Isti ruter, ista udaljenost.

Vidim ja da ces potrajati na ios-u :d

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ja bih ti savetovao da se ulogujes na neciji account na messenger ili viber i da vidis da li se desava isti problem. Ja jedini problem koji imam je silent notifications - notification dodje i prikaze se, ali nema zvuka, ali je nazalost to bas do app-ova i developera istih koji su promenili odredjene tipove notifikacija na silent notifikacije...

A ja bih ti savetovao da probas da se konektujes na drugi wifi koji nije ka tvoj i proveris oce li tad.

Vidim ja da ces potrajati na ios-u :d

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Haha :D
Ja bih ti savetovao da se ulogujes na neciji account na messenger ili viber i da vidis da li se desava isti problem. Ja jedini problem koji imam je silent notifications - notification dodje i prikaze se, ali nema zvuka, ali je nazalost to bas do app-ova i developera istih koji su promenili odredjene tipove notifikacija na silent notifikacije...

Videcu. Mozda i kad dodje 10.2 bude bolje stanje, a mozda je i do servera, jer eto ovi neki rade, a messenger i viber ne. Mozda sam ga opteretio :D

A ja bih ti savetovao da probas da se konektujes na drugi wifi koji nije ka tvoj i proveris oce li tad.

U okolini i nema bas kod mene, a videcu kada budem kod devojke, da se nakacim kod nje, pa mozda bude bolje. Mislim kada se koristi sve je kul i jedno 5-10 minuta u mirovanju dolazi, ali cim prodje vise, kao da se ugasi i tek kad udjem u viber ili messenger, dodju poruke.

Poslednja izmena:
Vrh Dno