Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Da li mozemo sada da zavrsimo pricu oko scrollovanja kroz aplikacije? Da li postoji iko iole objektivan ko ce reci da ovo nije vidno losije na iP. Meni je licno mucno koliko sporo ide na iP, ako je nekome OK, nemam nista protiv, meni smeta. nemoguce ga je zarolati, kao i u vecini drugih aplikacija, scroll ne radi lepo i ne klizi.
Na Edge mozes brzo, sporo, po zelji, leti ne zapinje. Ja zapravo imam S6E+, evo vise od godinu dana je star i u inat haterima leti i dalje.

Brzina skrolovanja kroz applikacije zavisi koliko jako povuces prstom, tj koliko jako cimnes prstom. Na mom 7+ radi isto kao na tvom samsungu

Nisi ga opteretio sigurno - nisi svestan koliko takve stvari malo opterete iPhone. Ja sesticu sa gomilom aplikacija plus mojim raznim custom apps ne opteretim, a ti bi sedmicu da opteretis vec? Nece moci [emoji23]
Salu na stranu, ali nije opterecen 100%

Sent from my iPhone using Tapatalk

A ja bih ti savetovao da probas da se konektujes na drugi wifi koji nije ka tvoj i proveris oce li tad.

Pa jel nije jednostavnije samo da se prebaci na mobilni net?...ili se to ne desava u tom slucaju, nisam ispratio

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pa naravno ako ima 3/4g, ali uzeo sam u obzir da nema

iPhone 7

Sad ko za djavo niko ništa ne šalje, ima da im kažem za jedno sat vremena da mi pošalju nešto.

Edit: evo šta se dešava, telefon nije na mreži, a zakacen je na wifi, i da nije zakacen na wifi uključen je net. Ispada uopšte da nema sa internetom konekciju.
771b95102c927bf20ede81336251ed3c.jpg

Poslednja izmena:
iPhone 7

Djilkoše isto se i meni dešava. Nema to veze sa wifi ruterom, nego sa iOS-om. Mada meni samo viber kasni sa porukama, messenger ne. Ja rešenje nisam našao.

Ma Viber je jednostavno takav. I na Androidu. A kod nas popularniji od WhatsApp - a. Probao neke prijatelje da prebacim na WA ali reklama je čudo. :)

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Djilkoše isto se i meni dešava. Nema to veze sa wifi ruterom, nego sa iOS-om. Mada meni samo viber kasni sa porukama, messenger ne. Ja rešenje nisam našao.

Upravo sam to gore i rekao, kad je u pitanju viber notifikacije ce dolaziti samo ako je u MT-u. Ne kasne vremenski niti ima problema kad je u MT-u ali cim se makne uopste i ne ucitava poruke i notifikacije dok se ne udje. Prije bih rekao da je do Vibera nego iOsa. A kod njega je drugaciji problem ;)

Kod mene na androidu poruke stižu instant, nikad nisam imao taj problem sa kašnjenjem.

Sent from my Redmi Note 3

poruke bi trebalo da stizu normalno, ali to da pise last online xx minuta ago (iako si online) se desava svima na svim platformama. Nema veze sa stizanjem poruka

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To je havaji feature, moras joj dozvoliti da stoji proces u pozadini

Ma Viber je jednostavno takav. I na Androidu. A kod nas popularniji od WhatsApp - a. Probao neke prijatelje da prebacim na WA ali reklama je čudo. :)

Ma nije na androidu tako. Rekao sam na Meizu mi odmah stigne, ovde ne.
Kod mene na androidu poruke stižu instant, nikad nisam imao taj problem sa kašnjenjem.

Sent from my Redmi Note 3
Upravo to.
poruke bi trebalo da stizu normalno, ali to da pise last online xx minuta ago (iako si online) se desava svima na svim platformama. Nema veze sa stizanjem poruka

Meni se nikad nije desilo pošto mi je stalno upaljen net da se desi last online xx ago.
Vrv je i ovde tako neki trip
Koliko ja znam na iOS-u ne može da se zaključaju app u RAM-u.

Još jedno pitanje... Ja sam izgleda corav, ali nemam podešavanja za APN. Čak ni preko search-a ga nema. Jel to izbačeno na iOS-u 10 ili?

Sent from my m2 note

Meni se nikad nije desilo pošto mi je stalno upaljen net da se desi last online xx ago.

Sent from my m2 note

Nisam ni ja znao dok me sestra nije pitala zasto nisam on line jer joj pise last on line 35 minuta ago, ja kazem da sam on line. Ona mi posalje poruku i stigne normalno. Do njihovih servera je to, dok stizu poruke i obavestenja normalno nije me briga

Poslednja izmena:
Ocigledno da svi imamo drugacija iskustva..Ja sam sa Meizu muku mucio sa Viberom dok sa Nexusom 5x sve bilo ok..na iPhonu mi se jednom desilo da je ukocio sa notifikacijama na Viberu ali nikada na Whats app-u i Telegramu..Kao sto sam video na androidu last online tako vidim i na iosu..

iPhone 7

Ma nije na androidu tako. Rekao sam na Meizu mi odmah stigne, ovde ne.

Upravo to.

Koliko ja znam na iOS-u ne može da se zaključaju app u RAM-u.

Još jedno pitanje... Ja sam izgleda corav, ali nemam podešavanja za APN. Čak ni preko search-a ga nema. Jel to izbačeno na iOS-u 10 ili?

Sent from my m2 note

Ima, settings,cellular, cellurar data options, pa network

Poslednja izmena:
^ i tu nemaš podešavanja za proxy, port itd., već samo apn name, user i pass.
Što se Vebera tiče, to je do verzije za iOS. Isti problem sam i ja imao prošle godine, ali se sa narednom verzijom to sredilo. Mene je na iOS-u mučilo to što nije postojala mogućnost da se ugasi zvuk odlazih poruka, ali su i to sredili. Viber na iOS-u kasni debelo u odnosu na Android. Ne znam zašto i šta im je problem da sve opcije sa jedne platforme prebace na drugu, ali eto tako je.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja nemam ni apn name ništa.

d63c2f8a8399825674f009345bc839c5.png

Iskreno nisam ljubitelj vibera, ali nije tacno - na Androidu stizu normalno notifikacije, meni na iP6 i devojci na iP5 stize sve u real-time. Jedino gde ne stizu notifikacije su conversations koji su muted u viberu...

Ma ajde bre na kinezu mi sve radilo ovde neće. Nemojte mi samo reći da postoji mogućnost da se iPhone ne miriše sa sbb ruterom [emoji19]

Biće do sbb rutera, znaju da kasne obaveštenja na netu. Ajde da prođemo kroz podešavanja, ako je običan njihov cisko (uzmi njihov Ubee ako nećeš da kupuješ svoj, mnogo je bolji i Dual Band je, dobijaš 5GHz), na 2.4GHz koliko stoji kod Channel Width? Ako je 40MHz, promeni obavezno na 20MHz (ako kupiš Dual Band ruter, tu stavi na 40MHz kad hoćeš komšijama da zagorčaš život).

Čisto da se pohvalim, nisam mogao da čekam crni u Vipu [emoji4]
:d daj malo iskustva, baterija, kamera...

Znam ja kako radi, ali... Da nije ostao bez rama? Ukljucen je background refresh i sve. Messenger radi, ali viber mi danas dva puta nije signalizovao dok nisam usao u app.
Moja inicijalna reakcija bila je "možda je isključio neku opciju za rad u backgroundu"... Ovde ništa ne treba da gasiš, a poruke u Viberu ne bi smele da kasne, bar kod mene nikad ne kasne... Takođe SBB-ov ruter, odnosno 2 rutera, kod mene i kod matoraca...

Nije do telefona niti rama, kad skines Viber iz MT-a ne stizu notifikacije.
Glupost, naravno da stižu...

Pre bih rekao da je do aplikacije. Dva telefona jedan pored drugog. Mail dolazi u razlici od 2-3 sekunde. Viber kasni na ajfonu, na meizu ne kasni. Mesendzer kasni na ajfonu, na meizu ne. Whatsapp radi i na jednom i na drugom dobro.

Oba su na istom wifi-u.
S obzirom da whatsapp radi dobro ne znam da li ima smisla ona fora sa promenom imena wifi mreže? Neko se žalio na kašnjenje poruka pa mu se javila neka devojka koja je imala sličan problem i rešila ga promenom imena mreže.
Navodno je zbog generičkog imena rutera iOS mrežu okarakterisao kao "nesigurnu" ili tako nekako, pa se gasio sa wifi kad ode u sleep, a posle promene imena joj se to više nije dešavalo

Ma neću da kupim ruter da bi mi iPhone radio. Pre ću ga prodati. Čuj kinez od 100e radi, a ovaj profinjen nešto ne svidja mu se.

Ako je do rutera kako ti kažeš, kako onda WhatsApp i Inbox rade instant?

Da mi ne radi ništa, pa da kažem ruter je, ovako pola radi, pola ne radi.

@drgonzo

Znam za genericki wifi upoznat sam ja sa tim. Mislim ako je TotaLoverDose genericki onda hebiga [emoji4]

Još nešto sad sam unifi dodao i desi mi se da prebaci na njega ponekad? Porke Dios mio? Kontam ista jačina signala, ali opet to se na Meizu nije dešavalo.

Što se tiče iskustva, neću da srljam. Puštam da se slegne, pa za jedno nedelju dana biće pros and cons [emoji4] Treba i radna nedelja da mi prodje, pa da vidim i to kako će proći, zajedno sa baterijom.

Ma neću da kupim ruter da bi mi iPhone radio. Pre ću ga prodati. Čuj kinez od 100e radi, a ovaj profinjen nešto ne svidja mu se.

Ako je do rutera kako ti kažeš, kako onda WhatsApp i Inbox rade instant?

Da mi ne radi ništa, pa da kažem ruter je, ovako pola radi, pola ne radi.

Proveri to što sam predložio u podešavanjima rutera. Ili te hebe iOS, nema app za cisco :p

Na 20mhz je. To sam danas promenio. Promenio kanal. Mislim i dalje da su kritične aplikacije, a ne ruter.

Baterija je mnogo dobra, traje 7-8 sati lagano screen on sa solidnim osvetljenjem.

Iskreno nisam ljubitelj vibera, ali nije tacno - na Androidu stizu normalno notifikacije, meni na iP6 i devojci na iP5 stize sve u real-time. Jedino gde ne stizu notifikacije su conversations koji su muted u viberu...

WhatsApp jednostavno radi bolje. Na gomili telefona, na primer kod mene na poslu gde signala više nemam nego što imam, WA poruke rade bolje. Pa onda problemi kod gomile Androida gde je sistem skinovan i koji gasi procese više nego što je Google zamislio. U idealnim uslovima, gde je signal dobar, aplikacija u memoriji itd itd, WA i V rade isto.

Vrh Dno