Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Pa videlo se po prvim testovima da je a10 skoro pa duplo bolji od najnovijeg snapdragona. Jos kada se na to doda jadan tj. nepostojeci ram menadzmnet samsunga, dobije se ovo. Npr. tu kod renderinga i ucitavanja igrica se bas oseti razlika u hardverskoj jacini, samo koliko iPhone brze ocitava igre.

Poslednja izmena:
Kojim filmskim trikovima je ovaj iznad vracao sales tax zivo me zanima.

Sent from my iPhone using Tapatalk pro

Каква је фора са зујањем фона? Видео сам клип ал шзањто зуји и хоће ли заувек тако зујати? Мени није јасно како би то ико купио, фон који ти зуји.. Не верујем...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Jaooo pa sad sam se setio da mi se drugarica vraca sa work & travel jos malo. Ako ona kupi tamo jedan ili dva telefona i donese ga u vakum pakovanju, ne mora da placa nikakve takse dodatne? Ili mora da ga otpakuje da je ne bi smarali sto prenosi?

Poslednja izmena:
Ako je ne zaustave na carini, ne mora :D

Neka ga izvadi iz kutije, nju stavi u kofer a uredjaj sa njom lepo :)

Poslednja izmena:
Jel i kod iphone postoji razlika u lte frekvencijama Usa vs Eu?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Postoji kod odredjenih modela i neki iz US ne rade na evropskim LTE.

Poslednja izmena:
Ako je ne zaustave na carini, ne mora :D

Neka ga izvadi iz kutije, nju stavi u kofer a uredjaj sa njom lepo :)

Al onda nece biti vakum :D

Generalno, hocu da ga prodam ovde pa ne znam da li da uzmem Plus ili obicnu sedmicu, moram da skontam sta mi se vise isplati i koja boja

Crna, plus, 128gb.

Auuuu sta radi A10-ka, zlo i naopako

Ne radi 10-ka koliko OS...

Pa videlo se po prvim testovima da je a10 skoro pa duplo bolji od najnovijeg snapdragona. Jos kada se na to doda jadan tj. nepostojeci ram menadzmnet samsunga, dobije se ovo. Npr. tu kod renderinga i ucitavanja igrica se bas oseti razlika u hardverskoj jacini, samo koliko iPhone brze ocitava igre.

Ne radi A10-ka i OS koliko storage. Slicna situacija kao SSD vs HDD. iPhone ima mnogo brzi storage i zato mnogo brze ucitava aplikacije.

(...) for those that are unaware the iPhone 6s uses PCIe and NVMe instead of a UFS or eMMC storage solution. In a lot of ways, this makes the storage on board closer to the SSD that you might find in a more expensive PC (...)
Here, we can really see the enormous performance improvements that result from a combination of TLC NAND with an SLC cache, along with the new NVMe protocol which allows for low CPU overhead and removes architectural bottlenecks to storage performance.

http://www.anandtech.com/show/9686/the-apple-iphone-6s-and-iphone-6s-plus-review/7

Sve zajedno, zaboravio sam da napisem i storage, ali dobro iovako iPhone uvek ima najbrzu memoriju. Da nije bilo tri igre i da nije samsung multitaskinga ne bi bila tolika razlika ali ono ucitavanje igara je razvalio.

Poslednja izmena:
Jaooo pa sad sam se setio da mi se drugarica vraca sa work & travel jos malo. Ako ona kupi tamo jedan ili dva telefona i donese ga u vakum pakovanju, ne mora da placa nikakve takse dodatne? Ili mora da ga otpakuje da je ne bi smarali sto prenosi?
Sa trenutnim kursevima valuta, mislim da isto izađe u SAD ili bliže u Švajcarskoj i Mađarskoj sa povratom PDV, oko 750EUR.

Ali ako ona otvori kutiju, stavi telefon u torbu, kao da normalno nosi telefon, a kutiju u kofer, nece imati dodatne takse, zar ne? Tako da ce ispasti ravno 650$ sto je manje nego bilo gde u EU
Ne znam kako to ide u USA ali mislim da bi trebalo da ima dodatne troskove

Na cenu iPhone-a se dodaju takse koje su razlicite u razlicitim drzavama.

iPhone 7

Ne znam da li je bilo, al evo za svaki slučaj:

https://youtu.be/seSJvwF68-0

Po meni S7/S7 Edge/Note 7 i dalje imaju bolju kameru od iPhone 7/7 Plus

I šta je sa mikrofonom na i7?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na cenu iPhone-a se dodaju takse koje su razlicite u razlicitim drzavama.

Razumem ako hocu da ga prenesem vakum upakovanog, ali ne razumem kako oni mogu da naplate taksu na granici/carini ako sam kupio telefon, otvorio ga i "koristim ga"(u smislu, ona stavi telefon u torbu sa punajcem, a pakovanje stavi u kofer). Pa nisu joj naplacivali nista za njen telefon kad je ulazila u USA. Stvarno mi nije jasno

Misli na taksu preko cene od 650$ , sales tax koji se razlikuje po usa drzavama

iPhone 7

Tax se placa pri kupovini

Sent from my iPhone using Tapatalkv

Aha, dobro onda, nisam shvatio da se tamo to posebno placa, mislio sam da je uracunato u cenu

Upravo na to mislim, kao sto ste obojica napisali :)

Uvek dodajes takse na cenu koju vidis na sajtu i placas pri kupovini.

DisplayMate je testirao ekran ajfona 7, navodi da se radi o najboljem LCD ekranu koji je testiran.
Evo nekih detalja:
• The iPhone 7 has 2 Standard Color Gamuts, following in the footsteps of the innovative iPad Pro 9.7 that was introduced earlier in 2016. Most mobile displays only support a single Color Gamut, including all previous iPhones. The iPhone 7 has both the traditional smaller sRGB / Rec.709 Color Gamut that is used for producing most existing consumer content for digital cameras, TVs, the internet, and computers, including photos, videos, and movies, and the new wider DCI-P3 Color Gamut, which is 26 percent larger.

• The iPhone 7 has the same wide DCI-P3 Color Gamut as 4K UHD TVs, so it will be able to accurately display all of the new 4K TV and video content. Since the iPhone 7 has a Retina Display it doesn't need the 4K resolution because it already appears perfectly sharp at its normal viewing distances.

• The new wider DCI-P3 Color Gamut is really a big deal – it is what makes 4K UHD TVs deliver noticeably better color and picture quality than 2K Full HD TVs, which is why consumers are upgrading their TVs, and why they will want to upgrade their mobile devices up to DCI-P3.

• Only three manufacturers currently have the new wider DCI-P3 Color Gamut on their Smartphones or Tablets, so it is a major competitive advantage. Other manufacturers will need to play catch-up fast.

• We measured a very high Peak Brightness of 602 cd/m2 (nits), the Highest Peak Brightness that we have measured for a Smartphone for all Average Picture Levels APL, including Full Screen White.

• When Automatic Brightness is turned On, the iPhone 7 produces up to an impressive 705 nits in High Ambient Light, where high Brightness is really needed – the Highest Peak Brightness for a Smartphone for any Average Picture Level APL, including Full Screen White.

• The wider Color Gamut and much brighter display significantly improve screen readability and usability in high ambient light, which along with battery running is one of the most important issues for consumers.

• The Absolute Color Accuracy of the iPhone 7 is Truly Impressive as shown in these Figures. It is the most color accurate display that we have ever measured. It is Visually Indistinguishable from Perfect, and is very likely considerably better than on any mobile display, monitor, TV or UHD TV that you have. So photos, videos, and online content and merchandise will appear correct and beautiful.

The iPhone 7 matches or breaks new Smartphone display performance records for:
• The Highest Absolute Color Accuracy for any display (1.1 JNCD) – Visually Indistinguishable from Perfect
• The Highest Absolute Luminance Accuracy for any display (±2%) – Visually Indistinguishable from Perfect
• Very Accurate Image Contrast and Intensity Scale (with Gamma 2.21) – Visually Indistinguishable from Perfect
• The Highest Peak Brightness Smartphone for any Average Picture Level APL (602 to 705 nits)
• The Highest Contrast Ratio for any IPS LCD display (1,762)
• The Lowest Screen Reflectance for any Smartphone display (4.4 percent)
• The Highest Contrast Rating in High Ambient light for a Smartphone for any APL (137 to 160)
• The Smallest Color variation with Viewing Angle (2.1 JNCD or less)
Kompletan test: http://www.displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm#

Armando Ferreira:
[YOUTUBE]vivF5M7KMhU[/YOUTUBE]

Danny Winget:
[YOUTUBE]b0vQX_brl30[/YOUTUBE]

MobileTechReview:
[YOUTUBE]vcYmU9ZOLnQ[/YOUTUBE]

Vrh Dno