Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

iPhone 7

Koliko ja znam najveći R&D ima Samsung ali se ti troškovi očito dele na nivou preduzeca ( valjda 10milijardi godišnje ). Tzv neproizvodni troškovi .

Naravno, zato sto je razvoj OS-a za mobilne brzeg i stabilnijeg nego Android je macji kasalj u poredjenju sa razvojem skina za Android? [emoji23] Dakle vec sam dev iOS je skuplji od samog R&D za sve Samsung telefone.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa ne znam. Svakako nije mala cifra.. ako se pogleda koje su firme oko samsung-a. Npr apple je na 18 mestu.
0879e0b226a469f4802891972d9c7a6c.jpg

Poslednja izmena:
Pa ne znam. Svakako nije mala cifra.. ako se pogleda koje su firme oko samsung-a. Npr apple je na 18 mestu.
0879e0b226a469f4802891972d9c7a6c.jpg

Ti si svestan da Samsung ne proizvodi samo telefone, a Apple bas vecinu prihoda dobija od bas iPhone-a...

Naravno da jesam, samo sam odg na tvoj kom.
Troškovi i&r se ne gledaju kao što ih vi gledate ,samo sam na to skrenuo pažnju

Dobar video, praktično review 7/7 Plus kroz navođenje 20 karakteristika:
[YOUTUBE]9yXEMsf7d7A[/YOUTUBE]

Testovi autonomije baterije sa Tom's Guide:
iphone7-battery-life.png

Kompletan tekst: http://www.tomsguide.com/us/iphone-7-battery-life-results,news-23479.html

Test stereo zvučnika, zvučnici na i7 deluju bolje nego na HTC 10:
[YOUTUBE]aNsKqNdpifA[/YOUTUBE]

Poređenje fotografija/videa sa S7/Note 7:
[YOUTUBE]3avakDaWDYU[/YOUTUBE]

Još jedan review kamere pro fotografa sa Bloomberga:
[YOUTUBE]i2QRZmLdxuI[/YOUTUBE]

Ispade bolju bateriju ima ip7 od ip6s plus...
A i po ovom testu ispade bolja baterija u N7 os s7e...sto mi je isto nelogicno.

Poslednja izmena:
Ne mogu dva ois na toliko malu razdaljinu zbog magneta.. pisao je huawei o tome . Npr Mate 9 najavljuje isto samo jedan ois.

Kada smo kod kamere na ip7+ ,optički zum 2x je čista "prevara" . Gledao neki klip gde su poredili softverski na s7 i optički na ip7+ i isto s#anje

Ne mogu dva ois na toliko malu razdaljinu zbog magneta.. pisao je huawei o tome . Npr Mate 9 najavljuje isto samo jedan ois.

Kada smo kod kamere na ip7+ ,optički zum 2x je čista "prevara" . Gledao neki klip gde su poredili softverski na s7 i optički na ip7+ i isto s#anje
Jeste, ali ako koristis 2x za lowlight onda neces imati ois. Dok na samsu ako odradis sw zoom, imaces i ois funkcionalan

[youtube]x0bKB7ISiBc[/youtube]

@ Dr.Gonzo
Btekt lik je slucajno upalio najgore moguce podesavanje (kvazi-surround emulaciju) na XZ, nije to realan prikaz tih zvucnika :)

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa trenutnim kursevima valuta, mislim da isto izađe u SAD ili bliže u Švajcarskoj i Mađarskoj sa povratom PDV, oko 750EUR.

Sad sam proveravao porez za Maryland posto bi ga tamo uzeo. 6% je sales tax ako sam se dobro informisao, sto ukupno izadje 690$ da kazemo sto je oko 630€ ako se gleda kurs $=111din €=123din

Znaci dosta jeftinije nego bilo gde u EU

Ajde daj link od tog klipa leba ti. Ja sam do sad gledao jedno 50 klipova gde se bas vidi da je 2x opticki zoom i bas su uporedjivali sa s7 detalje i jednostavno je velika razlika u korist iPhone bas zbog toga sto nije sw. Imas to i ovde u klipovima koje je neko kacio.

Sad ti daj da vidimo taj link koji dokazuje da je opticki zoom prevara. Da se razumemo to nije zoom vec drugi senzor i 56 ili koliko vec mm ekvivalent za 35mm(ff) senzor.

Evo. Jeste da traje 2sek ali verovatno iz razloga zato što nema nikakve razlike u slici pri zumiranju :) treba slučajno da opljune ip i posle da ga ne dobije za džabe ..

https://youtu.be/3avakDaWDYU

Poslednja izmena:
Ne može se nazvati optičkim zumom, on samo softverski šalta između tele i "običnog" stakla, samo je pitanje koliko to dobro radi. Svakako zanimljiv pristup.

Ne može se nazvati optičkim zumom, on samo softverski šalta između tele i "običnog" stakla, samo je pitanje koliko to dobro radi. Svakako zanimljiv pristup.

Nema sta dobro da radi ili ne radi, on na 1x slika s jednom kam(primarnom), a na 2x slika s tele. Vrv je reseno tako sto su na njemu obe kamere aktivne, a cuva sliku na osnovu izbora zooma. Mislim i da kod veceg zooma ne kombinuje oba senzora nego samo sw zoomira s tele

Evo. Jeste da traje 2sek ali verovatno iz razloga zato što nema nikakve razlike u slici pri zumiranju :) treba slučajno da opljune ip i posle da ga ne dobije za džabe ..

https://youtu.be/3avakDaWDYU

Tu ima samo na oko 3:50 ako mislis na to, ali i to je pitanje kako je fotkano posto mnogi ne razumeju - na 1x fotka sa wide angle - sve do 2x je ustvari wide angle digitalni zoom, tacno 2x je fotka sa telephoto, a sve preko 2x je telephoto digitalni zoom.
Ja mogu da tvrdim da je ona fotka sa telephoto ili fotkana na 1.9x ili je "stresena". Zasto? Zato sto sam video gomilu testova u dobrim uslovima gde je koriscen bas telephoto i ubio je S7, bas zato sto je opticki. Opet - po meni jedna nepotrebna stvar, jer opet kazem sve je to smesno sto se tice kvaliteta fotki, naspram aparata koje mozes za 200 eur kupiti :)

pa ne može ali je isti efekat, šta ima veze kako se zove :)

Car :) Mada je rekao ono sto se vec zna.

"Hrabrost" [emoji23]

Car :) Mada je rekao ono sto se vec zna.

"Hrabrost" [emoji23]

Samo u jednom nije u pravu: čak i za 3,5mm slušalice ako staviš na kabl kontrole za muziku i pozive (3 tastera) koji rade na Apple uređaje, moraš da staviš na kutiji "Made for iPod/iPhone/iPad" i tada takođe plaćaš za korišćenje logoa i upravljanjem preko kabla.

Tacno, zato proizvodjaci takve opreme na sajtovima imaju izdvojenu MFi ponudu koja se tako i reklamira.

Once again, research firm GfK has spooked Apple investors with a report. Looking at sales channels, GfK has come to the conclusion that the launch weekend for the Apple iPhone 7and Apple iPhone 7 Plus was not as successful as originally thought. In fact, the analysis from the German firm concludes that sales were actually 25% lower year-over-year.

Also playing a part in the decline of Apple's shares today is a report from Digitimes. Released early Friday morning, the story called for a 20% sequential drop in first quarter chip orders for the iPhone 7 and iPhone 7 Plus. The prediction was made by analog chip suppliers. Apple reportedly asked its chip suppliers to keep integrated circuits in stock for 50 million iPhone units during the third quarter, declining to 45 million for the fourth quarter. For the first quarter of 2017, orders have been reduced even more as Apple is asking for enough chips to build 35 million to 37 million iPhone units. 

http://www.phonearena.com/news/Repo...ales-year-over-year-on-launch-weekend_id85765

Realno šokovi ako ima istine u ovom pisanju.

Poslednja izmena:
Vrh Dno