Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Ako je neki OS user friendly onda je to iOS. Al dobro. 100 usera 100 misljenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Naravno da nije. Više je od Symbian - a, manje od Android - a. Jednostavno, pojavio se posle ovog prvog, ispravio njegove nedostatke, zahvaljujući što je USA i stari brand, dobio vetar u ledja i ostalo je istorija. Vrlo verovatno da će nestati, isto kao Android posle njega a doći će nešto novo.

Jedan primer. Jobs nije pretpostavio da će ikada neko poželeti nešto veće od 3.5", gde se nalazi taster za back ? Gore levo ! To je vama "user friendly" ??

Ne, ako dva puta lagano dodirnete home dugme, ekran će se smanjiti. Strašno.

Ono što iOS i iP nema, to vam ne treba, maajde... Kamera lošija godinama, ma šta vam treba bolja, i panorama i 4k itd itd. Ekran lošiji... Rezoluciju veću ne volite, ne treba vam. Maajde...

Odlican u odnosu na sve :)
U odnosu na sve?! 6s mi je očaj u poređenju sa S6 ili note 5 ili nexus 6p. na ulici jedva nešto čujem, ako je buka neka onda otpiši razgovor. Da li je moguće da su to konačno popravili, odnosno vratili na nivo koji su imali na 4s?

Poslednja izmena:
Naravno da nije. Više je od Symbian - a, manje od Android - a. Jednostavno, pojavio se posle ovog prvog, ispravio njegove nedostatke, zahvaljujući što je USA i stari brand, dobio vetar u ledja i ostalo je istorija. Vrlo verovatno da će nestati, isto kao Android posle njega a doći će nešto novo.

Jedan primer. Jobs nije pretpostavio da će ikada neko poželeti nešto veće od 3.5", gde se nalazi taster za back ? Gore levo ! To je vama "user friendly" ??

Ono što iOS i iP nema, to vam ne treba, maajde... Kamera lošija godinama, ma šta vam treba bolja, i panorama i 4k itd itd. Ekran lošiji... Rezoluciju veću ne volite, ne treba vam. Maajde...

Stvar je eko sistema. Ako si Apple korisnik onda se sve lagano poveze, sinhronizuje itd. Sam ugodjaj rada je potpuno drugaciji. Imao sam do skoro S7... Super je to ali zabudali kad se najmanje nadas. Kad sam se vratio na iOS kao da sam dosao kuci poslije duzeg puta. Kamera na i7 je odlicna, ekran isto (prirodnije boje nego na S7, na njemu sam drzao onaj photo mode inace kolje za oci). Ima sve sto treba da ima.

U odnosu na sve?! 6s mi je očaj u poređenju sa S6 ili note 5 ili nexus 6p. na ulici jedva nešto čujem, ako je buka neka onda otpiši razgovor. Da li je moguće da su to konačno popravili, odnosno vratili na nivo koji su imali na 4s?

Meni je na 6s bio super zvuk isto, nisam imao tegobe nikakve. Isti kao na S7.

Ekran kod samsunga (samoled) jeste bolji, ali ono zbog cega sigurno nije to je rezolucija.. kad bio uporedio isti iPhone (ips) ekran vece rezolucije ne bi apsolutno nista primetio u odnosu na postojeci, tako da ne, ne treba nam, ali hvala.

Stvar je eko sistema. Ako si Apple korisnik onda se sve lagano poveze, sinhronizuje itd. Sam ugodjaj rada je potpuno drugaciji. Imao sam do skoro S7... Super je to ali zabudali kad se najmanje nadas. Kad sam se vratio na iOS kao da sam dosao kuci poslije duzeg puta. Kamera na i7 je odlicna, ekran isto (prirodnije boje nego na S7, na njemu sam drzao onaj photo mode inace kolje za oci). Ima sve sto treba da ima.

ja imam oba sistema i zato sam napisao. IOS i dalje nepotrebno komplikuje proste stvari. Kada trebam proste stvari da odradim grabim ipad. A za nesto ozbiljnije pa makar bio i obicno šerovanje slike na ekran smart tv.a onda moram android jer to imam u sistemu androida a na IOS moras da trazis app (npr. imedia share) koja prvo obradjuje snimak ( ne vidim čemu) pa to sačekaš i radis share. Ima milion takvih primera... IOS je americki sistem i nacin razmisljanja a to je : sto prostije- to bolje. Ljudi tamo i dalje misle da je Australija u Africi. Bio sam, ziveo jedno vreme. Zatucani bas solidno.

Sent from my Note Pro 12.2

U tome je poenta, da bude prosto, uostalom kao i sve u zivotu :)

Share na tv se radi preko AirPlay-a. Jos lakse sistem wide bez aplikacija. Opet ono sto rece gore, ekosistem.

Sto se tice rezolucije, presao sam sa iP 5 na sony z5, kasnije uporedjivao i sa iP 6 (u sustini isti skoro kvalitet ekrana kao i na petici) i na iP je definitivno svetliji ekran dok je na z5 ostrija slika (logicno, veca fhd rezolucija), tako da ne bih se bas slozio da se ne vidi razlika na vecoj rezoliciji. Sveukupno, malo je bolji ekran na soniju nego na iP bas zbog ostrije slike i citljivijih slova, mada nije neka drasticna razlika. To je neko moje, nadam se objektivno misljenje.

Sto se tice bagovanja nemojte poistovecivati android sa samsungom. Uzmite u ruke neki bolji nexus, soni ili htc pa cete imati skoro istu brzinu i fluidnost kao na iP. Sramota je kakav softver samsung i dalje izbacuje (ne pamtim kad sam uzeo neki samsung telefon u ruku a da nije bagovao kao lud) mada mora se priznati da su im ekrani i kamere u zadnje vreme top...

Sent from my E6683 using Tapatalk

Meni je isto extra zvuk na 6S, u 70% slucajeva mi je jacina ispod pola. Na ulici jedino pojacam i cuje se extra u skroz bucnoj sredini. Ne moze nikako ocaj da bude!

Poruka kome, prosečniom korisniku? Poruka ko lobira i drži monopol na odrđenom mestu gde se odobrajavaju krediti?
Kad se samo setim koliko meseci je viber app kasnila za androidom, možda i godinu dana im je trebalo da ubace gašenje zvuka odlaznih poruka, a to nije jedina app koja kasni. Apsolutno mi ništa ovo ne znači kao prosečnom kupcu, ali ništa. Šta meni znači odobravanje kredita kada mi se zaglavi kamere na 6s i ne mogu da slikam, kad se setim samo sjma automobila u BG, izvadim da slikam ali cvrc, kako ga tad nisam razlupao ne znam.
Niti mi znači mnogo njihov A10 i benc rezultat, gde da ga iskoristim, da programiram na telefonu? Neka stotinka koju će nešto pokrenuti brže mi ništa u životu ne znaći. Osnovne stvari su dosta bitnije, kao pitanje iznad o kvalitetu zvuka u toku razgovora, ali očito da niko na forumu nije još pazario 7 da iznese utiske.
Viber je Izraelska aplikacija i kao takvu joj iOS bio iza Androida jer se zna da u Evropi i dalje Android ispred iOS-a. To je target tržište, to je bio njihov biznis. A kao što ti reče ništa ti ne znači kao prosečnom korisniku. Tako i neke druge ne zanima 2% onih koji kukaju kako nešto "ne valja". Sve je biznis pa je mnogo lakše da se posmatra iz tog ugla. Koristiš šta ti se servira ili šta moraš i menjaj ako nisi zadovoljan i ako možeš.

Ti si koristio neki kineski-bugarski 6s.

Nema sanse da je zvuk ocaj, vec naprotiv, bolji od S6!!! Nikad vise od jedne trecine nije pojacano i cuje se ekstra. Do pola ako je bas buka napolju!

Poslednja izmena:
Viber je Izraelska aplikacija i kao takvu joj iOS bio iza Androida jer se zna da u Evropi i dalje Android ispred iOS-a. To je target tržište, to je bio njihov biznis. A kao što ti reče ništa ti ne znači kao prosečnom korisniku. Tako i neke druge ne zanima 2% onih koji kukaju kako nešto "ne valja". Sve je biznis pa je mnogo lakše da se posmatra iz tog ugla. Koristiš šta ti se servira ili šta moraš i menjaj ako nisi zadovoljan i ako možeš.

Svuda je Android ispred iOS-a, mislim po broju prodatih uredjaja. Viber je messenger app i zaradjuju pare od prodaje smajli paketa, tako da je njima prioritet da imaju sto vise korisnika. Da im je izvor zarade prodaja premium aplikacije, onda bi se fokusirali na iOS jer je na toj platformi vise korisnika koji su spremni da plate za app.

Ti si koristio neki kineski-bugarski 6s.

Nema sanse da je zvuk ocaj, vec naprotiv, bolji od S6!!! Nikad vise od jedne trecine nije pojacano i cuje se ekstra. Do pola ako je bas buka napolju!

Moze i da zavisi od korisnika, ja na svakom telefonu drzim uvek na najjacem mogucem podesavanju. Stalno, jedino kada sam negde unutra onda smanjim da drugi okolo ne cuju sta prica, dok sestra na istom telefonu drzi stalno na pola. Sve zavisi kako kome odgovara

Mene malocas drug pita jesi to na speakerphone a nisam bio :)))

U tome je poenta, da bude prosto, uostalom kao i sve u zivotu :)

Share na tv se radi preko AirPlay-a. Jos lakse sistem wide bez aplikacija. Opet ono sto rece gore, ekosistem.
Bez app nece na zadnje modele panasonic i Lg tv. Ali to je najmanjje bitno. Kada treba neke stvari da ubacim u memoriju iphone ili ipad, sa racunara, muke žive.....itd,itd..

Sent from my Note Pro 12.2

Kad nešto ne znaš, nije sramota da pitaš. Pametni ljudi se razlikuju u tome što znaju koliko ne znaju. Ovako se svodi na pljuvanje, jer ništa od toga nije tačno. NHF

Takođe je rečeno da u poslednjih 18 meseci ni jedan start-up nije dobio pare za Android aplikaciju.

Sem što je ovo notorna laž, jer je startap u kome ja radim dobio u oktobru investiciju od 15 miliona evra sa, zamisli, Android aplikacijom.

Sa ovim ajfonom 7 su me konacno ubedili da predjem na Samsung S7 :)

Moram da demantujem samog sebe.
Prvo sam se iznervirao kad sam video da na iPhone 7 nema drasticne promene naspram iPhone 6 ,pogotovu sto se dizajna tice.Otisao sam i kupio Samsung S7 i nakon samo dva dana sam shvatio da ipak nije to to i vratio sam se na IP6.
Prelazak sa IP6 na S7 je kao kad bi sa nekog novog luksuznog Mercedesa presao na neki polovan Ford.
Sacekacu do sledece godine a do tad cu koristiti i dalje IP6 koji jos uvek radi kao da je nov.

Mene najvise nerviraju ovi hejteri...a ima ih dosta... [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Sem što je ovo notorna laž, jer je startap u kome ja radim dobio u oktobru investiciju od 15 miliona evra sa, zamisli, Android aplikacijom.
Ja sam se ogradio na skupovima kojima sam ja bio i sa investitorima koje sam slušao. Ne znači da neki drugi imaju drugačiju politiku i biznis nišu. Tako da nije laž nego nisi protumačio između redova ;)

Koliko ovde ima pogresno iznetih podataka covek ne zna odakle da krene da citira i odgovara, i prosto ne zelim ni da gubim vreme na to jer pojedinci zatvaraju oci i zatrpavaju temu.

Elem, ne bih da duzim, ali dosta vas ne shvata biznis modele pojedinih aplikacija i zasto startapi preferiraju iOS (ne u svim slucajevima, vec u zavisnosti od biznis modela).

I ne znam ko je pricao za zvuk sagovornika da je slab na 6S - sam zvuk mbogo zavisi od sagovornikovog mikrofona, njegove buke/noise reduction i tvog i njegovog operatera. Kada testiras zvuk - testiraj sa istom karticom pozivaj na isti uredjaj i da taj lik stoji na istom mestu. Ono sto ja znam je da sam android flagshipove uvek drzao na 100% a kod iPhone mi jr bilo dovoljno oko 60-70% da dovoljno glasno cujem sagovornika. Nisam koristio Android flagshipove ove generacije tako da ne mogu da uporedim sada, ali verujem da ti je problem bio do sagovornika ili mreze...

Ja sam se ogradio na skupovima kojima sam ja bio i sa investitorima koje sam slušao. Ne znači da neki drugi imaju drugačiju politiku i biznis nišu. Tako da nije laž nego nisi protumačio između redova ;)

Ma, ne kažem da je to tvoja laž, nego investitora. [emoji4]

Sacekacu do sledece godine a do tad cu koristiti i dalje IP6 koji jos uvek radi kao da je nov.
A šta čekaš prijatelju? :D Je l' tebi treba telefon ili ne? Očigledno ne, čim možeš da čekaš, ja ne mogu treba mi svaki dan i to za posao a za Mercedes i Ford si u pravu :D

A šta čekaš prijatelju? :D Je l' tebi treba telefon ili ne? Očigledno ne, čim možeš da čekaš, ja ne mogu treba mi svaki dan i to za posao a za Mercedes i Ford si u pravu :D

Pa imam IP6 koji jos uvek sluzi dobro i radi kao nov tako da mogu da cekam jos godinu dana ;)

realno mozes da cekas i dve godine

To jeste problem, meni 5s radi sa iOS10 kao da je juče iz fabrike izašao i realno nemam baš nikakve potrebe da kupujem bilo koji noviji model telefona, sem da bacam pare za igranje. Mislim da je ovo generalni problem za Apple, i ne znam kako tamo razmišljaju ali ja bih sa izlaskom 8-ice (koju očekujemo iduće godine) planirao neko sečenje podrške za starije modele. Inače će propasti ne zbog loših telefona nego što ljudi nemaju nikakve potrebe da kupuju nove modele.

Inače, kao što sam već negde napisao, 7-ica je ono što je 6s trebalo da bude. Više je 6Ss nego 7. U svakom slučaju, meni se dopada sve što su uradili ovaj put, za razliku od 6-6s gde me ništa nije specijalno privlačilo da razmišljam o kupovini.

Ne razumem ni ja zasto bi neko davao pare Android developerima ili iOS developerima, osim ako ideja iza cele price nije mnogo dobra sa izgledima za uspeh. Bar nas Android developera ima ko pleve, pola Indije su Android developeri kao sto sam i ja :D Kod iOS je prepreka taj uredjaj koji mnogi devovi iz siromasnih podrucja ne mogu sebi da priuste. Nije dev neko uzviseno bice sa pedigreom, to je svako ko skrpi kakvu takvu aplikaciju i plasira je na neki market. To je realnost trzista aplikacija.

Edit: Mada su startapi ionako muljanje koje se zasniva na poznastvima a ne na idejama. Da hocu mogao bih i ja da eksplatisem par kontakata koje imam sa drugarima koji su vec par godina povezani sa tim, i da dobijem neku sicu da razvijam app. Ali necu da cimam ortaka bezveze, niti mi treba u ovom momentu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno