Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Ni sad nije potrebno sem eventualno za VR, a tadasnji hw nije mogao bas da gura VR, ali iskreno meni su ok i sada rezolucije na iP jer ne gledam u telefon sa lupom niti ga drzim pribijenog uz oko, a veca rezolucija povlaci za sobom i vecu potrosnju baterije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cinjenica je da je nepotrebno, ali kada su u situaciji da nemaju vise 'pravih' inovacija, probegavaju resenjima koje su sami pljuvali.

Oni ako ovako nastave imace isti scenario pre nego se vratio Jobs na celo Apple-a.

iPhone 7

Pa pokazuju da bez njega tonu.

Oni su za vreme Stiva ojacali kao brend koji je poznat da svakih par godina izbace ozbiljan novi proizvod, a sada se bave povecanjem ekrana i rezolucije.

+1

Ne mogu nov dizajn da smisle, a ne nesto vise...

Idealizujete Stevicu što i ne čudi imajući u vidu koliko propagandnih filmova je izašlo posle njegove smrti ...
Nikada on nije bio inovator nego MENADŽER što se lepo vidi u ovim dokumentarcima iz 96-e i 98-e.
Tu čelni ljudi Microsofta (Bill Gates, Steve Ballmer, Paul Allen), Apple-a (Steve Jobs, Steve Wozniak) lično pričaju kako je sve počelo (pre nego što su uspeli), sve ostalo je limunada za široke narodne mase ...

Triumph of the Nerds (1996) - http://www.imdb.com/title/tt0115398/ - https://en.wikipedia.org/wiki/Triumph_of_the_Nerds
Nerds 2.0.1 (1998) - http://www.imdb.com/title/tt0207264/ - https://en.wikipedia.org/wiki/Nerds_2.0.1

Generalno telefoni su dostigli neki svoj maksimum i nema više inovacija (nebitno koja platforma) tako da će morati nešto novo da se smisli :)
U narednom periodu ćemo samo gledati ovakva "poboljšanja" na kašičicu u vidu rezolucije kod jabuke ili olovka kod samsung note serije...

Poslednja izmena:
Upravo kao sto Danilo kaze, taj maksimum se vidi i kod androida, nema novina tj ima, novi One ima 6gb rama...

Nije Steva sam smislio dizajn ili neke procesore ili bilo sta. Ti timovi ljudi koji su radili onda, rade i sad, a menadzment prihvata ili odbija njihove ideje.
A sto se tice pokazatelja da tonu, ja to ne vidim, osim po usporavanju rasta, ali to je neminovnost obzirom na kolicinu prodatih uredjaja (samo iPhone u Q1 16 je prodat u preko 50M kom). Sta onda reci za konkurenciju, ako onaj koji proda 50 miliona telefona sa prosecnom cenom od 700 USD tone?

iPhone-7-2016.jpg

iPhone-7-Plus-2016.jpg

iPhone-7-Plus-and-iPhone-7.jpg

iPhone-7-Plus.jpg

https://www.letemsvetemapplem.eu/20...detailni-fotografie-iphone-7-a-iphone-7-plus/

Koji smor kada se zna sve o mobu 30dana pre premijere.
Meni lepši mob od 6s

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Opet ne bih da se uzdam u to, pitanje je koliko je sve to tacno kako ce izgledati telefon i koje ce funkcije imati.
Veliki su uspeh napravili kada su presli su presli sa 5ice na 6icu, potpuno nov dizajn, veci telefon, kvalitetniji... Potom su totalno bespotrebno (po meni) izbacili 6s koji je isti djavo kao 6, i SE...
Jesu oni hteli da izadju u susret ljudima koji su hteli manji telefon sa komponentama koje ima 6, ali...
Ne verujem da ce sada nesto vise uraditi prilikom izlaska ovog telefona...

Generalno telefoni su dostigli neki svoj maksimum i nema više inovacija (nebitno koja platforma) tako da će morati nešto novo da se smisli :)
U narednom periodu ćemo samo gledati ovakva "poboljšanja" na kašičicu u vidu rezolucije kod jabuke ili olovka kod samsung note serije...

Continuum. iOS je isti vec godinama, Android ne zna gde je levo. Cinjenica je da telefoni svake godine dobijaju sve vise hardverske snage koja niti moze niti ima smisla da se korisi na tako malom uredjaju na bilo koji drugi nacin osim povezivanja na veliki ekran.

Jedina oblast koja se moze budziti je trajanje baterije, ali to kao da im nije u interesu

Koji smor kada se zna sve o mobu 30dana pre premijere.
Meni lepši mob od 6s
Isti izvor je objavio još nekoliko fotografija navodnog izgleda 7 Plus:
space-black.jpg

Pojavile su se i navodne fotografije delova ekrana za 7/7 Plus bez isečka za mehaničko home dugme (poređenje sa 6s na slici desno), što ide u prilog teoriji o home dugmetu osetljivom na dodir:
screen-assembly.png

Izvor: https://9to5mac.com/2016/08/11/iphone-7-high-res-photos/

Pojavio se još jedan Geekbench skor za iPhone 7, značajno veći od prethodnog skora:
geekbench.png

Koji od njih je tačan (i da li je ijedan?) ostaje da se vidi...
Izvor: https://9to5mac.com/2016/08/09/iphone-7-geekbench-test-logic-board/

Imajući u vidu način na koji Apple skalira rezoluciju na ajfonima, bio bih iznenađen ako se ovo obistini...

Za to vreme pojavila se informacija o "staklenom" kućištu koji bi trebao da ima ajfon 2017-te, a koje će proizvoditi Foxconn. Za razliku od 4 i 4S koji su takođe imali staklenu prednju i zadnju stranu, ovaj model ne bi trebao da ima metalne ivice.
Izvor: http://www.macrumors.com/2016/08/09/foxconn-developing-glass-casing-iphone-8/

Svake godine sve gadniji, stvarno ne znam ko im radi dizajn. Ovo je smesno, kao necemo da menjamo dizajn svake godine, ali zato mozemo da postojeci dizajn svake godine degradiramo :trust: ne razumem logiku

Bukvalno. Bolje da su ostavili dizajn 5-ice i samo napravili vece kuciste nego sto ga degradiraju iz godine u godinu...

Meni je prelaz u dizajnu sa petice na šesticu bio simpatičan, i kasnije sam ga stvarno dobro prihvatio čak kao i boljeg od petice, al ovaj dizajn na sedmici, sa ovom ispupčenom *****skom kamerom pozadi mi se totalno gadi. Uništavanje dizajna, bukvalno u svakom smislu te reči. Stvarno ne verujem da sve vrhunski inženjeri nemaju bar malo dobrog ukusa, ili pak ne žele da se uopšte potrude.

Fizicki ne moze veci senzor u 6.9mm da se smesti...

pa sto ga jednostavno malo ne podebljaju i uguraju tu toliko bitnu kameru koja ne bi strcala i napokon normalnu bateriju...

Počeli su sve informacije da konvergiraju tako da je manje više očigledno šta možemo da očekujemo. Pašće neko sitno hw iznenađenje iznutra i to je to.

Meni je dizajn ok, rafinisan, mada bih voleo da je dramatičnije promenjen ovako je pomalo dosadan. Videćemo kakva će biti nova boja ali kapiram da će pomama za njome biti tolika da je nećemo videti kod naših operatera neko vreme. (Setimo se koliko je najpopularniji space grey 6 64gb kasnio).

Kako sam prešao sa 6s na Šljamsung, uzimam 7icu kakva vod bila, samo da se otarasim ove bede, inače bi dilema svakako bila veća.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni po ovim slikama nije odvratno mi izgleda, ali kapiram da ce to uživo biti bolje.
Sve u svemu pre je iPhone vazio za najlepši fon bez premca, nije to njegova zasluga toliko koliko su Androidi u to doba S3 bili odvratni, sad kinezi prave daleko lepse telefone, neko ce reci naravno da svi kopiraju iPhone izgled, ali su mnogo lepsi od samog iPhonea.

Iphone 7 plus - in hand.

Nije toliko loš kao na slikama, ali definitivno ovo preveliko ispupčenje kamere je nešto što me totalno odvlači od njega.. Što se generalno celokupnog dizajna tiče - nikakve velike novine u dizajnu, gotovo isti kao i predhodnik, što je i očekivano. :)

Pa nisi valjda mislio da je poslat direktno iz Apple-a? Naravno da je render, ali već poznat render koji su gotovo svi jaki izvori potvrdili kao finalnu verziju, a ovo je samo pokazatelj kako to izgleda uživo iz prve ruke, ukoliko nam Apple ne predstavi potpuno nešto suprotno od ovoga, u šta stvarno sumnjam.

Ma to je to,ip7 će biti isti kao sa te makete. Prosto je čudno koliko Info o ip cure pre premijere,mada je to sve verovatno deo marketinga.

Vidim da će ovi crni biti haos traženi ,jedina boja koja mu ozbiljno leži :)

s_09ac012a763a4783be3ca99f793f2daa.jpg

s_cb61bcab95c249e999b4edc2620908a3.jpg

s_39c27bb28ab84c3ba0c4cf61d200a656.jpg

Ovo je vec mnogo lepse, minus odvratna kamera. :D

A sta je sa pricom da nema fizckog home dugmeta?

To ostaje za narednu godinu.

Da li je moguce da ce iPhone 7 biti isti i kao iphone 6? Te nijanse zbog kojih bi trebalo da se razlikuje iPhona 6 su smesne

Vrh Dno