Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

^ dobro bre, napišem da je od modela 4s pao kvalitet na ovom polju, za sve ove godine i modele od 5 do 7 koje sam imao, misliš da je u svima drugim problem? Ne, kod iP je to jako loše. Samsung i HTC su tata i mama na ovom polju. Govorim o pozivima sa mreže, ne preko interneta, face njihov se čuje odlično na iP, ali normalni 3G pozivi su očaj.
Napisao sam iskustvo, ko nije koristio nešto drugo on i ne znaa za bolje. Možete vi da tvrdite šta hoćete, ali tako je.

I sad neko treba da te podseti sta si napisao 08.01.2017...."nema šanse da bih kupio iP, nema šanse"

Meni je na 7+ ok zvuk, ali ako dosta auta prolaze itd onda vec slabije dosta cujem. Moze biti i do mog sluha jer mi sluh nije vise kao pre.

^ dobro bre, napišem da je od modela 4s pao kvalitet na ovom polju, za sve ove godine i modele od 5 do 7 koje sam imao, misliš da je u svima drugim problem? Ne, kod iP je to jako loše. Samsung i HTC su tata i mama na ovom polju. Govorim o pozivima sa mreže, ne preko interneta, face njihov se čuje odlično na iP, ali normalni 3G pozivi su očaj.
Napisao sam iskustvo, ko nije koristio nešto drugo on i ne znaa za bolje. Možete vi da tvrdite šta hoćete, ali tako je.

Prijatelju, pod hitno kod ušnog. Zvuk na 7-ici nema dodirnih tacaka sa zvukom na 5-6s iphonima. Barem 3x je glasniji i jasniji, do te mere da deluje kao da je speaker uključen.

Svake godine pišeš iste zamerke na svaki novi model, mislim da je sad jasno odakle potiče problem.

Sent from my iPad using Tapatalk

Napisao je da je posle 4s poceo da opada kvalitet zvuka,a 7/7+ imaju dosta bolji i jaci zvuk. 4S sam imao dve godine,jednom cak i menjao slusalicu. A 7+ evo vec nekih 4-5 meseci. Pitaj njega koliko dugo je koristio te telefone. Ili covek izmislja ili ne cuje dobro.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Iskreno ja sedmicu moram da smanjim u većini slučajeva. Kad sam u nekoj gužvi onda pojačam, ali super se čuje. Mnogo bolje nego 6 ili 6s.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Isto i kod mene. U zatvorenom prostoru smanjujem zvuk jer svi oko mene cuju sta sagovornik prica.

iPhone 7

Realno il moram da smanjim il da izadjem u drugu sobu da se ne čuje šta priča sagovornik na 7+

Iskreno na s7e mi je zvuk bio toliko glasan da nikada nisam ni primetio da mi fali decibela. Plus je tu bila i extra volume opcija koja stvarno nikad nije videla svetlo dana jer nije bila potrebna. Na ip često klikćem volume up u toku razgovora u nadi da će se pojačati ali ništa [emoji19]
Iz ličnog iskustva tvrdim da je zvuk iz slušalice na s7e bar duplo glasniji i kvalitetniji od onog na ip7.

Imao sam problema sa zvukom u slusalici na 6s plus,ništa cuo nisam sem u tišini. Ocistio resetkicu sa onim za usi i sad ubija,ne smem vise od pola da pojacam. Mozda je vreme da malo prodrljate,nakupi se svega a mislim da je na IPhone u puno gusca mrezica pa samim tim seni lakse zaprlja i zacepi.

Nisam ranije posedovao iphone, ali na 7+ je zvučnik iste jačine, ili možda čak za nijansu glasniji od samsunga s7 koji sam prethodno imao.

Sent from my iPhone 7 Plus using Tapatalk

I ko sad ovde laže, jel bolji ili je duplo lošiji

Ovde ljudi nisu objektivni ni malo. Tako da dok se sam ne uverim u nešto, ništa ne verujem šta neki pišu. Imao sam 6s sada imam 7+ i o ova dva mogu da tvrdim kakav je zvuk. Ja prosto ne verujem da je dva puta jači zvuk na 7e u odnosu na 7+. Korisnik 7e bi ogluveo da je tako.

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

Isto tako potvrdjujem, pri obicnim pozivima moram smanjiti bas podobro zvuk da pored mene ne odlijeze sta mi prica sagovornik. Ne znam kako nekome moze da se necuje kad bukvalno kad se pojaca na max odlijeze. Prije je to trazenje dlake u jajetu forumskih eksperata [emoji848]

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Mislim da niste skontali šta je hteo da kaže. Nije, barem ne u mom slučaju sa 3 ip6, problem glasnoća već kvalitet zvuka tj kako čujete sagovornika. Ja jesam imao taj problem na 3 gore pomenuta telefona, prosto sam lošije čuo sagovornika u odnosu na druge modele telefona. Istini za volju imao sam 3gs, 5s i 6, prvog se ne sećam, ali na druga dva zaista jeste bio nekako čudan, neprirodan, zvuk tokom razgovora. Ne znam kako je na 7/7+, tako da ostavljam to nekom drugom da proceni...

iPhone 7

Niko ne uzima u obzir mrezu, tj jacinu signala. Meni se cesto desava da je zvuk u slusalici los. Ne slab nego los. I tako mi je i na prethodnim telefonima bilo. U pitanju je mts i ip7. Kod svih voip razgovora nema tih problema, tako da je jasno da je mreza "usko grlo". Definitivno samsung bolje pegla los kvalitet zvuka kroz 2/3g.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje , mozda je i noob sobzirom da sam skoro presao sa androida. Zanima me da li se i vama desava da dobijete obavestenje o prispecu poruke i kad otvorite aplikaciju tek tada stigne ta poruka. Najizrazenije mi je kod twitera. Dobijem obavetenje o poruci,udjem u pm i ta se poruka tu otvori posle 10 sekundi. Toliko zaostajanje nije kod wa ali ga ima. Kod vibera je najmanje kasenjenje. A zanimljivo je da tekst poruke vidim u notifikaciji a kada otvorim samu aplikaciju moram da sacekam da je vidim. Hvala

Ja iskreno to nisam skontao. Mozda mi je vid spor. :d Mada nisam ni video da se zalio neko na to, pa kontam da je izolovan slucaj.

Pošto vidim da sam se zeznuo što sam skinuo betu, zanima me koliko sam sad go**o pojeo?
Uradio sam bekap na itunes-u i skinuo 10.3.2 sa ipsw. Zanima me da li sad mogu nekako da vratim restore na 10.3.2 i da vratim nakon toga bekap koji sam napravio sa 11?
Ako može neko da odgovori ko zna pošto ne bih baš da ostanem bez svega na telefonu.

Au smor. Šta mi je činiti onda da zadržim aplikacije slike itd, ima li pomoći?

Pa jel imaš neki backup kada si bio na 10.3.2?

Nemam. Ne verujem kakav sam majmun. Jutros nešto žurio i rek'o 'ajde neću bekap i evo šta napravim.

Slike sinhronizuj na icloud ili ih prebaci na komp, a aplikacije *** peške... I onda aktivacija imessages i sve po redu podešavanja.

Nije odradio nijedan bekap na 10.3.2 provereno. Sinoć sam se namučio momački dok nisam sve vratio na staro stanje. Sačuvalo mi je settings i neke aplikacije a ostalo sam morao peške.

Trebao si malo citati. Ne moze sa novije verzije na stariju backup, mada ne znam da li je to i ikada moglo :)

Na greškama se uči. Ipak mi je ovo prvi ios uređaj [emoji3]

Meni nije, a opet to nisam znao. Tako da se lepo uci i na tudjima :p

Nazad
Vrh Dno