Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Ja sam koristio Knomo, super je izgledao ali nije zaštitio ekran prilikom pada. Dok je bio slomljen ekran, nisam koristio nikakav case, telefon nema ni ogrebotinu. Sada sam na preporuku prijatelja kupio Apple leather case i toplo ga preporučujem. Čini mi se da dobro štiti ekran, plus ova boja (saddle brown) vremenom sve bolje izgleda.

Ja koristim teget Apple leather case jače od godinu dana ali mi se pojavili neki "plikovi" sa strane i na leđima, pretpostavljam od znoja prstiju. Da nije ovoga, preporučio bih case ali ovako, razočaran sam...

Kupio sam i neki Nilkin ali je pukao pored volume tastera iako mi telefon nije ispao nijednom. Kakvi su Apple silikonski case, pogotovo me Red zanima? Da li se prlja vremenom?

Ja imam Spiegen futrolu koja ga štiti odlično. Već mi je padao jednom kada sam ga vadio iz džepa i ništa mu nije bilo. Ali sa tom futrolom mi je korišćenje telefona baš bezveze. Nikako ne volim futrole pa sam zato pitao da vidim nisam li jedini kojem više odgovara bez nje. [emoji846]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Interesuje me otprilike posle koliko ciklusa punjenja/meseci korišćenja telefona baterija oslabi i treba da se menja? Da li može da izgura 2 godine bez problema?

Meni je 5s izgurao 3 godine, baterija i dalje drži ceo dan. Doduše punio sam ga na iPad punjač uglavnom.

Kakva je situacija sa zamenom baterija u ovlascenom servisu iStyle, da li jos uvek to rade besplatno ako je telefon u garanciji?
Pitam jer planiram da kupim neki polovni 6s pa u slucaju da ima problem sa baterijom da znam da li mogu da je zamenim ako vec prvi vlasnik nije.

Za US nalog kupuješ gift card, a našu karticu možeš da povežeš sa Hrvatskim. Pa odlučiš šta ti je bolje.

Da li stvarno kada se registruje neko preko Hrvatske ne mora da poveže karticu? Ne volim te stvari baš.

Idi na us, i bez kartice...

nadovezacu se.. da naravno da je moguce i takodje izvodljivo napraviti hrvatski nalog i to bez kreditne kartice.. licno imam 2 iclouda us i hr

Kakva je situacija sa zamenom baterija u ovlascenom servisu iStyle, da li jos uvek to rade besplatno ako je telefon u garanciji?
Pitam jer planiram da kupim neki polovni 6s pa u slucaju da ima problem sa baterijom da znam da li mogu da je zamenim ako vec prvi vlasnik nije.

Program zamene traje 3 godine, ali proveri serijski broj telefona, tj da li uopšte taj uređaj ulazi u program.

@NovemberWhisky @iOS, hvala na informaciji. Nesto sam bio nacuo pre mesec dana da su privremeno prekinuli zamenu baterija pa reko da vidim jel se to normalizovalo.

Osim problema sa baterijom, jel ima jos neki tipican problem kod iPhone 6s na koji treba da obratim paznju ako razmatram kupovinu polovnog uredjaja?

Obrati pažnju na fingerprint, znam dvoje kojima zeza, čak i kad sam ja stavio moj prst zezalo je, dok kod mene normalno radi. Uglavnom to je to sa onim standardnim, zvuk, slušalica, mikrofon itd...

A sta je sa fingerprintom, u kom smislu zeza? Jel to nesto sto podleze garanciji kao ovo sa baterijom ili... ?

Nije to generalan problem, kao sa baterijom (podleže garanciji, ali u onoj godinu dana odnosno dve godine ako je uzet preko operatera) ali može da ne radi ili crkava. Kažem treba proveriti.

Nisam nesto upucen, mozda je glupo pitanje, ali da li je ok traziti IMEI telefona coveku sto prodaje telefon preko oglasa? Zanima me i za nove neotpakovane telefone i za polovne koriscene.
Ili je IMEI nesto sto se ne daje, tipa privatna informacija.
I da li mi pored IMEI jos nesto moze biti korisno, mozda serijski broj uredjaja ili tako nesto?

Ovo sve pitam jer hteo bih da proverim garanciju koju ima telefon kao i ostale podatke tipa da li je aktiviran, simfree itd. pre kupovine sto se moze uraditi online npr na http://www.iphoneox.com/ i https://checkcoverage.apple.com/

Poslednja izmena:
Nisam nesto upucen, mozda je glupo pitanje, ali da li je ok traziti IMEI telefona coveku sto prodaje telefon preko oglasa? Zanima me i za nove neotpakovane telefone i za polovne koriscene.
Ili je IMEI nesto sto se ne daje, tipa privatna informacija.
I da li mi pored IMEI jos nesto moze biti korisno, mozda serijski broj uredjaja ili tako nesto?

Ovo sve pitam jer hteo bih da proverim garanciju koju ima telefon kao i ostale podatke tipa da li je aktiviran, simfree itd. pre kupovine sto se moze uraditi online npr na http://www.iphoneox.com/ i https://checkcoverage.apple.com/
Lakše nek ti on to uradi... Jedini scam može biti da odeš da prijaviš policiji da ti je taj i taj tel ukraden s tim IMEI brojem, al veliki rizik da policajaczatraži kutiju :D

Zamoli čovjeka fino i ne vjerujem da će praviti problem.

@milutin naravno da treba tražiti imei br od prodavca. A ti preko njega dobiješ serijski broj online. Nema veze sto je vakum pakovanje, jednostavno proveris da li je u garanciji, da li je simfree, da li je aktiviran. Ako je sve ok prodavac će ti naravno dati broj. Ja sam skoro kupovao za sestru i jedan prodavac nije hteo da mi da, bio je u fazonu šta će ti imei br kad je neotpakovan telefon. Naravno da nisam od njega ni kupio.

Hahaha pa sta mu tesko da ti da IMEI koji pise na kutiji ako je sve ok? Cim izbegavaju da ti daju IMEI, nemoj od njih da kupujes jer nesto tu nije kako treba.

Tako je :smoke:

Da li jailbreak-om prestaje Apple garancija?
I još nešto... Vidim da prilikom prvog uključivanja i kreiranja naloga u telefonu mora biti sim kartica. Interesuje me zašto? Da li se telefon automatski povezuje na internet preko kartice ili je neka druga fora? Pitam pošto planiram da skoknem do Beča po fon pa da mi ne napravi nenormalni račun prilikom kreiranja naloga.

Kako misliš drzi ? :smoke:

Nazad
Vrh Dno