Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Uglavnom bude dovoljan razlog.

iStyle Service, Apple Autorizovani Servis

A kazi mi ako dodjem u iStyle i ne dogodi se to sto sam naveo...koja je procedura? Je l ga ostavljam u servisu ili...? Da ne krecem putem belog grada zabadava... :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

U svakom slučaju moraš da ga ostaviš na dijagnostiku koja traje jedan dan. Sada je period odmora i imamo puno posla tako da ne očekuj da uređaj možemo odmah da pogledamo.

Ok. Hvala na brzom odgovoru. Strpecu se onda do septembra,kada prodju odmori.

Septembar je najgori statistički. 300% više posla. Ljudi donose uređaje pre odmora jer im ne trebaju, a onda donose nakon odmora jer, uglavnom zbog 'plivanja'.

Onda cu ga poslati po nekome... Ne mora licno da se dolazi,je l da? I je l dovoljno da se donese samo telefon ili mora i kutija i ostalo? Da napomenem da je sa swisscom mreze,ali ja ga koristim na telenor mrezi...

Samo telefon bez ičega. Ako šalješ kurirskom službom onda ga spakuješ u njegovu kutiju.

A moze i da se posalje kurirom? Super,nisam znao za tu opciju... Sad sam video na vasem sajtu. I tamo pise da je potreban racun,koji ja nemam... Ili moze da se proveri preko imei broja kada je aktiviran? Izvini,ako sam te smorio...

Samo šalji.

Vazi... Hvala jos jednom...

Potrebna pomoc. Pre odlaska na more sam prebacio sve video snimke sa telefona na komp. Prosto otvorio ga kao storage device i prebacio u folder na kompu. Obrisao sam snimke sa telefona (oko 20GB) kako bih imao slobodnog mesta za nove.

Mislio sam da na isti nacin mogu da ih vratim, ali uopste ne daje opciju "paste" kada zelim da kopirane fajlove prebacim sa kompa na iphone. Pretpostavljam da je to neka zastita. Ako odradim preko iTunes-a, onda te video snimke prebaci u "videos" i nema ih u "Photos" gde su ranije bili, a sto je jos veci problem, uopste ne rotira snimke pri reprodukciji (odnosi se na snimke koji su snimani uspravno), a drugo, jos bitnije, snimke snimane u slow-mo modu pusta normalnom brzinom. To mislim da player koji pusta te snimke iz "Video" foldera.

Je l uopste moguce prebaciti snimke na telefon, a da se prikazuju kao i pre u "Photos" folderu na telefonu i da se normalno reprodukuju?

Probaj sa iFunbox da ubacis.

Potrebna pomoc. Pre odlaska na more sam prebacio sve video snimke sa telefona na komp. Prosto otvorio ga kao storage device i prebacio u folder na kompu. Obrisao sam snimke sa telefona (oko 20GB) kako bih imao slobodnog mesta za nove.

Mislio sam da na isti nacin mogu da ih vratim, ali uopste ne daje opciju "paste" kada zelim da kopirane fajlove prebacim sa kompa na iphone. Pretpostavljam da je to neka zastita. Ako odradim preko iTunes-a, onda te video snimke prebaci u "videos" i nema ih u "Photos" gde su ranije bili, a sto je jos veci problem, uopste ne rotira snimke pri reprodukciji (odnosi se na snimke koji su snimani uspravno), a drugo, jos bitnije, snimke snimane u slow-mo modu pusta normalnom brzinom. To mislim da player koji pusta te snimke iz "Video" foldera.

Je l uopste moguce prebaciti snimke na telefon, a da se prikazuju kao i pre u "Photos" folderu na telefonu i da se normalno reprodukuju?

Neke stvari oko Apple uredjaj jos uvek ne poznas :)

Vracanje slika i videa na iPhone, Apple je zamislio preko iTunesa, tako sto oznacis folder u kome se nalaze i tako ih prebaci. Posledica toga je novi folder na iPhone-u koji mozes da obrises ako ponovo uradis Sync ali sa praznim folderom.
Neke stvari su nelogicne ako posmatras iz ugla dugogodisnjeg korisnika drugih OS-ova.

Prebacivanje slika i vide u Photos app je moguce ako imas jailbreak i preko programa iFunBox.

Za nejailbreakovane uredjaje, imas i program koji se zove iExplorer ali se placa.

Aplikacija sa App Store-a, koja ti omogucava ubacivanje slika i videa u Photos app, bez sinhronizacije preko iTunesa je

Image Transfer - photo and video transfer app over wifi
https://itunes.apple.com/us/app/image-transfer-photo-video/id588696602?mt=8

Imas i ovu aplikaciju

Photo Transfer WiFi - Drag&Drop and import your photo and video on your phone, laptop and desktop
https://itunes.apple.com/us/app/photo-transfer-wifi-drag-drop/id674978018?mt=8

Slo-Mo snimci ce biti normalne brzine ako ih prebacis u komp i moras da ih editujes i usporavas.

Aplikacija koja pravi Slo-Mo i koji ostaju takvi i pri prebacivanju je

TruSloMo - Share slow motion video
https://itunes.apple.com/us/app/truslomo-share-slow-motion/id713419894?mt=8

Ako hoces da rotiras video, imas aplikaciju

Video Rotate & Flip (No Time Limit)
https://itunes.apple.com/us/app/video-rotate-flip-no-time/id813426004?mt=8

Ima takvih jos, kucaj u iTunesu Rotate video i izaberi ako ima neka free.

Poslednja izmena:
Hvala obojici. U pravu si sto se tice poznavanja Apple uredjaja. Relativno sam nov u tome.

Tel.mi nije jailbreak-ovan i ne planiram da odradim to.

iFunbox radi samo na jailbreakovanim telefonima???

Ne mozes sa njim da prebacujes bez jailbreaka, nemas pristup root-u.
Morao bi sa Cydia-e da instaliras zamenu za nekadasnji afc2add a to je Apple File Conduit 2.

Imas navedene aplikacije sa Apple Store-a (nisu free) i imas iExplorer.

Ponovio sam se na kraju sa Iphone 6s 16gb, razmisljao sam izmedju njega i 6s plus 64gb,i s obzirom da u mtsu nisu bili u stanju da mi posle 3 poziva proslede drugi zahtev, mrzelo me da cekam jos nedelju dana pa sam uzeo obican 6s 16gb.
Trenutno prolazim kroz pakao oko privikavanja ali prvi utisak je wow :D

Čestitke na novoj mašini. Teško da ima bolji. :)

Hvala, pa nadam se, kao sto rekoh super mi je za sad, samo privikavanje na sistem ide malo teze, bice ovde pitanja koliko vidim :D
A prvo pitanje je, da li postoji mogucnost da se stavi zarez i tacka na tastaturi da budu pored space-a, a ne da klikcem na "123" pa tek onda zarez

Imas u landscape modu zarez i tacku.
ba277a3e3bc3a0ce0ae6353039389fe2.png

Probaj i neke third party tastature. Nisam siguran koristim samo defaultnu.

Poslednja izmena:
Nijedna nije toliko precizna i dobra kao stock, ali sa druge strane na stock nemaš maltene nikakva podešavanja.

Sent from my SM-G935F

SwiftKey stavi, i mene to veoma nervira kod stock tastature.

Malo pre kad sam uzeo telefon bio je vruc a na ekranu je bila horizontalno postavljena baterija sa crvenom linijom. Sto znaci da se skoro totalno ispraznila. E sad ono sto mene zbunjuje jeste da ja nikad nisam ostavljao da baterija bude ispod 10% napunjenosti i znam da mi je kad sam se vratio veceras oko pola osam kuci bila na nekih 30% mozda i vise ne secam se. Telefon nisam koristio od tada.

IMG_0324.PNG

Evo i SS koji sam snimio. Nista mi nije jasno. Gde je mogla toliko da iscuri baterija. Pri tom sve sto je bilo u pozadini i sto sam iskljucio je i ranije radilo.
Da li treba da kad se napuni baterija uradim reset i da li se tako nesto nekom desavalo? Da li je normalno da kad se skoro totalno isprazni baterija telefon bude vruc?
Iskreno malo me je uhvatila panika jer mi se ovo nikad nije desavalo od kad imam telefon.

I jos nesto da li je sad pametno da ga ostavim da se puni preko noci posto ne bih cekao da se napuni pa da ga skidam sa punjaca, radim ujutru pa bih ranije lego?

Poslednja izmena:
Tebi je nešto u pozadini podivljalo i posisalo bateriju. Ovo za punjenje, ostaviš ga na punjaču do ujutro, kakve veze ima?

Svidja mi se ova tastatura, ako ne moze da se podesi zarez, *** navicicu se.
Za sad sam bas zadovoljan baterijom, skinuo sam ga sa punjaca nocas u 4 ujutru, evo 12 sati je jos 41% je ostalo, ovo mu je prvo punjenje

Tebi je nešto u pozadini podivljalo i posisalo bateriju. Ovo za punjenje, ostaviš ga na punjaču do ujutro, kakve veze ima?

To za divljanje je i meni prvo palo na pamet. A za punjenje sam samo hteo da proverim(potvrdim).

Dva puta space je tacka i razmak, e sad za zarez mora 123 :)

Postoji i vrlo korisna opcija text replacement, pa napravite "shortcut"-e za sta god vam treba

Imam jos jedno pitanje. Koja maska se pokazala super? Jako slabo se razumem u to pa ako moze neka preporuka, maska da bude tanjeg tipa da se ne gubi na osecaju previse, i staklo ili folija zbog 3d taca?

Nazad
Vrh Dno