Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Ima li neke razlike izmedju erase all content and settings i restore na kompjuteru? Odradio sam update na 9.3.2 i odradio erase. Treba li i restore?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uradi restore na kompu pa set as new i kreni lagano.

Restore ti formatira iphone tj. instalira opet novi IOS, a reset all content ti je kao hard reset.Ja lično restore radim samo kad dižem na sledeću verziju IOSa (sa 7 na 8, 8 na 9...).Ako sve radi kako treba nema potrebe da radiš restore.

Odradicu za svaki slucaj. :)

Restore ti formatira iphone tj. instalira opet novi IOS, a reset all content ti je kao hard reset.Ja lično restore radim samo kad dižem na sledeću verziju IOSa (sa 7 na 8, 8 na 9...).Ako sve radi kako treba nema potrebe da radiš restore.

Mislis Erase All Content And Settings :)
Hard reset nije ni blizu toga :)
Erase All Content And Settings brise sve podatke sa telefona (podrazumevano, i sva podesavanja) a hard reset samo isprazni kesiranu memoriju i ne brise nista od podataka :)

Posle OTA update-a, nema neke logike da radi Erase All Content And Settings. Ako hoce lepo svez sistem, uradi, kao sto je napisao @chux00ba, restore i set as new pa lepo ubacuje sta mu treba od aplikacija :)

Pogrešio u brzini, hard reset je home + dugme za isključivanje

Koliko obicno potraje restore i koliko ode baterije? Mnogo dugo ga nisam radio.
Da vidim da li da pripunim prvo bateriju.

Gledam sad nesto, android mts app podrzava nfc placanje busplusa, a kod ove za ios nema toga, jel nfc u ip ogranicen samo na apple pay ili u cemu je problem?

Uh, ja sve kontao nesto krace. Moracu onda da napunim. Hvala

Restore traje 10tak minuta, plus vrijeme potrebno za download ipsw iOS imagea od gigabajt i kusur. Zavisi kakvu konekciju imas, meni uzme 15-20min.

Prvo se skida ipsw pa onda radi restore a dok skida ipsw napunice tel ;)

Gledam sad nesto, android mts app podrzava nfc placanje busplusa, a kod ove za ios nema toga, jel nfc u ip ogranicen samo na apple pay ili u cemu je problem?

Da. Mada se moze i kod nas koristiti apple pay. Ako nekoga bas zanima procedura i kako sve to da odradi, mogu mu potraziti link sa detaljnim uputstvom. Sustina je da se mora preci na UK region i store, i sve transakcije se odradjuju preko £, sto se nama ovde nikako ne isplati zbog razlike u kursu...ali ajde, ako nekome bas znaci, moze i to.

8409b57a90b8c023ea567e2f80c68c6a.jpg

Хит поклони [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Odradih restore, nestalo i ono malo dropovanje frejmova sto je bilo. Stvarno je rad maksimalno fluidan. :)
Ali me naravno nisu zaobisli feleri, povremeno dugme krcka malo. Ali, ima garanciju do oktobra 2017 pa me mrzi da se cimam sad. :)

Nadam se da ce kolega Cacaa videti i okaciti poruku koju sam mu poslao.

Batak izdao android i prodao Z2. Gotovo, propada Apple :D

Malo za promenu, da pljujem malo Apple sad. :D

Keširanje posle nekoliko dana, pa posle nedelju, pa posle 2 nedelje. Obavezno [emoji23] [emoji23]

Sent from my m2 note

Napuni ti njega aplikacijama i posle par dana, mojne mi sad posle set as new kao kešira [emoji12]

Sent from my m2 note

Sto se tice kesiranja aplikacija mnogo bolje u poredjenju sa galaxijima (ne znam za sedmicu nisam posedovao) da nervira.

Meni je bilo bas tesko da se naviknem na ios posle androida ali eto polako se slezem. Ubedljivo najgora stvar je nepostojanje number rowa na tastaturi ocu da pobudalim :) i naravno nemogucnost da prebacujem i organizujem fajlove na telefon kako ja hocu.

Jel moze preporuka za neki case najtanji medju tankima

Poslednja izmena:
Mene vise nervira sto ne mogu detaljno da pratim da nesto ne vuce bateriju. :D
A i ovi moji sugavi prsti cesto nece da otkljucaju telefon. :D

što se tiče otključavanja telefona u to se u potpunosti slažem i zbog toga touch id i ne koristim,jer više puta neće da otključa,nego što hoće :(

Moraš da brišeš stalno dugme,da bi otključavalo

Ja sam prestao da gledam bateriju, izdrži mi dva radna dana, puna kapa. Jel su ti na kraju uzeo plus?

Koliko vas koristi Touch ID za otkljucavanje telefona? Meni je nekako lakse da ostavim samo kao "slide to unlock" da bih mogla da udjem u notifikaciju tako sto slajdujem na desno, ali mi nekako zao da ne koristim Touch ID jer je super zastita ako neko ukrade telefon.

Vrh Dno