Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

što se tiče otključavanja telefona u to se u potpunosti slažem i zbog toga touch id i ne koristim,jer više puta neće da otključa,nego što hoće 🙁

Moraš da brišeš stalno dugme,da bi otključavalo
I mene cesto zeza, cas hoce cas nece. Dok kad skeniram necije druge prste otkljucava instant. 😀
Ja sam prestao da gledam bateriju, izdrži mi dva radna dana, puna kapa. Jel su ti na kraju uzeo plus?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzeo i ja plus ali dan ne moze da mi sastavi. Evo trenutno imam 42% i to jedva da je dovoljno za veceras. Telefon je star sest meseci ali sumnjam da je baterija mogla toliko da oslabi bas. A onaj prethodni sa mrtvim pikselima sam takodje praznio brzo. Verovatno je takva baterija.
Koliko vas koristi Touch ID za otkljucavanje telefona? Meni je nekako lakse da ostavim samo kao "slide to unlock" da bih mogla da udjem u notifikaciju tako sto slajdujem na desno, ali mi nekako zao da ne koristim Touch ID jer je super zastita ako neko ukrade telefon.
Meni je lakse mnogo na otisak, ali me nervira sto me zeza.
Zanima me koliko vas ima problema sa dugmetom? Kod mene povremeno krcne malo kad se pritisne u gornjem delu.

Au pa zar je moguce da je tako lose odradjeno?! I hvala za info o bateriji batak, puno mi znaci tvoje iskustvo. Mislio sam da je plus dosta bolji po tom pitanju od obicnog.

Ako mislis na dugme, jeste. Nekako je bas neubedljivo.
Za bateriju, koristim jace osvetljenje i sada ga dosta vise cackam nego Z2 pa ne mogu bas da povucem paralelu jos uvek. Mogu samo da mislim sta bi bilo da sam uzeo 6s, pa ne bi mi do 14h izdrzao. Jedino ako je baterija degradirala, mada sumnjam.

@Masha991, ja ga koristim od kad imam iP6, a to je nekih 18 meseci za sada.
@Batak, moguce da je baterija izgubila na kapacitetu ili prosto da je falericna. Ne bi smeo toliko da se isprazni nekom manje vise normalnom upotrebom (ovde ne racunam izivljavanje sa igricama ili gledanje filmova/serija). Meni npr iP6 (nije plus) izgura bez problema dan tj 24h ako ga koristim bas tako kako sam opisao, ali ga igrice satrase, prosto se vidi kako se baterija topi.
Sto se home tastera tice, to krckanje se javi kad se zaprlja tj kad udje malo prasine ispod tastera. Odnesi u iStyle i sredice ti to za 5 min, samo ga obrisu bez rasklapanja telefona i kao nov ce biti.

IMG_1421.PNG

Ja sam vidovit.

Pa mislio bih i ja da je oslabila ali i prethodni primerak (onaj sa pikselima) mi se slicno ponasao. Od 100 do 50-ak % je spao za otp. 2.5h (osvetljenje oko pola, viber, face, instagram, tapatalk i to na wifi mrezi). Taj primerak je bio star 2 meseca.
Moguce da ga osvetljenje ubija (veci deo dana je nesto preko pola, a ostalo na max). Hvala za savet za iStyle, odnecu kad pocne bas da me nervira (nije mi bas BG blizu, pa da ne idem samo zbog toga).
S4, nisi vidovit nego je i tebi jasno kakav je "kvalitet" u pitanju.
Evo kakvo je stanje:
b51a036d19a1cc3bab21e65e1cf2803d.jpg

c07e4a5ecbbb015f45e09a82e3e15bbd.jpg

Poslednja izmena:
Meni obicni 6S ide sa punjaca u 7h i bez problema izgura do 23h kad ide na struju. Evo upravo sam na 60%. Stavi autobrightness, jako svjetlo ti pojede bateriju.

Stavljen je autobrightness ali ga ja poguram ka maksimumu. Displej je stvarno vrhunski i odlicno deluje kada mu se gurne osvetljenje. Verovatno je u tome problem sa baterijom.

Kad si tu u bateriji, klikni da vidis sta i koliko ti radi u pozadini. Viber zna da se zaglavi pa radi kao poludeo. Jos par aplikacija isto, za sve njih je resenje da ih izbacis iz rama tj dvoklik pa ih uklonis. Za ostale prosto ugasi background refresh. Kod mene je osvetljenje na automatici koja zaista odlicno radi.
Ono za home taster mozes i u kucnoj radinosti, ali se ne bih bas usudio na takve egzibicije. Ljudi to ciste tako sto uzmu one stapice za usi, malo alkohola kanu, pritisnu taster i polagano naprave krug. Ako mislis to sam da radis, pazi da bude zaista malo alkohola, u suprotnom ako se iscedi unutra ko zna kako i koliko ces nagrditi telefon.

Evo kakva je situacija (zanemari procenat baterije, stavio sam da se pripuni) :
70341892e6251c31912807423902150f.jpg

Video sam to za stapice i alkohol ali ne bih da se zezam kad vec imam garanciju. Odnecu ga u iStyle prvom prilikom. 🙂

U meni kraja pomalo id prvog dana, zavisi kako ga stisnem.

Pa to. Nije to sad neko skripanje i pucanje, oseti se pod prstima. Nista alarmantno svakako ali moze da nervira.

Baterija kod mene na iPhone 5 nije originalna,polovna je al je brightness na auto.
39e36ac02fd0177ea286079a505e5603.jpg
2cf1e9e443da0d27b0709fff00b66341.jpg
935834af9562508e5ebffe86a219af97.jpg
d3b775cb5ef4a1117a77d52bc626729c.jpg

Poslednja izmena:
Kako da proverim koliki je wear? Koja je ovo app?

što se tiče touch id,moji prsti su očigledno problematični,al koliko vidim još neko ima sličan problem 🙂

Radi touch id kako treba sa normalnim prstima.

Drugar nema nikakav problem sa telefonom koji sam mu ja prodao,devojka je skenirala prst na mom telefonu i uvek joj otključa...

Problem je u mojim prstima očigledno,a ne u touch id 🙂

Tako i kod mene, tudji prsti otkljucavaju uvek. Moji kako kad. 😀
Mada sam probao na koleginom S6 i redje se desava da nece na moj prst. Sta li je u pitanju hebem li ga. 😀
Videh da ibackup bot prikazuje informacije pa ga skinuh. Evo sta kaze:
12e823f65abed92d31342dcb5fc44357.jpg

Poslednja izmena:
Meni touch id radi savrseno. Bolje nego sto bi htio. Ne mogu nikad vidjeti notifikacije. :/

Nego ako neko hoce kalendar evropskog prvenstva, neka klikne ovaj link:

click on this link

Evo kakva je situacija (zanemari procenat baterije, stavio sam da se pripuni) :
70341892e6251c31912807423902150f.jpg

Za ovo samo moze da se kaze da te unistava na svaki moguci nacin Viber i FB - izbacuj to iz background-a pod obavezno i videces solidnu razliku (nadam se da si za ostale aplikacije ugasio Background App Refresh).

Kako da proverim koliki je wear? Koja je ovo app?

Ovo je aplikacija ali ne racunaj da su te aplikacije bas pouzdane

https://itunes.apple.com/us/app/battery-life-check-internal/id1080930585?mt=8

Btw, opusti se i ne gledaj tu bateriju vec uzivaj u telefonu 🙂

Nije ugaseno nista sem lokacije. Background refresh ukljucen za sve. Koristim i uzivam. I punim 2x dnevno. 😀

Iskljuci Background App Refresh - ne verujem da ti je bas neophodan za sve aplikacije 🙂

A ako se isključi background app refresh ne stižu notifikacije?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa sta mu onda dodje background refresh ako dolaze notifikacije kad je iskljucen?
Nije mi problem da ga punim 2x (ionako je dovoljno pola h u toku dana), vise me je brinulo da nije baterija oslabila previse.

Baterija ti je ok al ugasi back app refresh pa javi kroz dan dva kakva je situacija...

Ugasih fb, instagram i viber. Videcu kakvo je stanje narednih dana. 🙂

Pa sta mu onda dodje background refresh ako dolaze notifikacije kad je iskljucen?

To mu dodje kao da sam od sebe pali aplikacije u pozadini kako bi se apdejtovale. Ili plasticno, imas npr FB, on u pozadini, iako ti nisi dirao aplikaciju, radi azuriranje vesti pa kad kliknes na FB ne moras da cekas da ucita poslednje tj da uradi refresh stranice. Notifikacije uredno stizu, nista ih ne blokira, tako da opusteno iskljuci za sve aplikacije taj backgroud app refresh.

Hvala, to me je zanimalo. Bitno je da stizu notifikacije, ovo osvezavanje je krajnje nebitno.

Ne vjerujem da i dalje kukate da je touch id prebrz - totalno pogresno koristiite telefon, na bocnom dugmetu se gledaju notifikacije -_-
Sto se tice baterije, ja sam ranije kukao da je ocaj, pa bejah napadnut od fan boyeva... Jednostavno, telefon nije za esktremnu upotrebu - ja dnevno dobijam preko 200 viber/wa/sms poruka, solidan broj mailova i nekoliko poziva... i dok nisam makao default facebook i messenger aplikaciju zamenivsi je sa Friendly, 6s obicni (tmsc cip) mi je bio skoro neupotrebljiv... Sad izdrzi dan.

I viber jede bateriju kao sumanut.

Nazad
Vrh Dno