1) Jel se dešava nekome da ne možete da upalite 6S? Noću gasim telefon i evo već 4. - 5. put mi se dešava da imam oko 20% baterije i telefon se nakon paljenja ugasi sam. Nakon toga pokušam da ga upalim i prvi put mi pokazuje da je ispražnjen i da ga stavim na punjač. Drugo paljenje se upali normalno (opet pokazuje oko 20% baterije) i radi nekih pola minuta pa se ugasi.. tako par puta i tek neki četvrti peti put ostane upaljen. :sceptic: Baterija je sve vreme na oko 20%, ne znam koji je đavo u pitanju.
2) Da li neko zna kako da namestim alarm da me obavesti o nekom događaju u kalendaru? iOS kalendar to ne radi, skinuo sam Sunrise, ni on isto nema alarm nego samo notifikaciju. Problem je što dosta često otključam telefon (preko Touch ID-a) a ni ne stignem niti pogledam notifikacije koje su na njemu i onda mi se izbriše notifikacija za kalendar (kao i za sve ostalo) i ja ni ne znam na kraju da imam nešto zakazano za taj dan. To mi je jako bitno i užasno me nervira što je tako glupo odrađeno na iOS-u, na Androidu mi se nije dešavalo da promašim neki događaj jer me je alarm uvek obaveštavao..